Facts voorjaar 2020 op 4 en 5 april: Geannuleerd

facts

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team

(Eerder bericht:)

De legendarische Amerikaanse stemacteur Troy Baker ken je wellicht het best als Joel in The Last of Us en diens langverwachte sequel The Last of Us: Part II, als Booker DeWitt in Bioshock Infinite en zelfs als The Joker in Batman: Arkham Origins, om maar een paar hoogtepunten te noemen.

BEKEND ALS

* Joel in The Last of Us en The Last of Us: Part II
* Booker DeWitt in BioShock Infinite
* The Joker in Batman: Arkham Origins
* Pagan Min in Far Cry 4
* Sam in Uncharted 4: A Thief’s End
* De stem van heel wat coole anime-personages in onder meer Dragon Ball Z, Naruto: Shippūden, Bleach en Fullmetal Alchemist

(Eerder bericht:)

De Britse actrice Kaya Scodelario kennen we als Carina Smyth in Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, als Teresa in de The Maze Runner-filmtrilogie en als Effy Stonem in de serie Skins, om er maar een paar te noemen. Kom deze ster ontmoeten op FACTS!

Bekend als
* Carina Smyth in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
* Teresa in de The Maze Runner-trilogie
* Effy Stonem in Skins
* Kat Baker in Netflix’ Spinning Out
* Haley in Crawl
* Carol Ann Boone in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
* Hermia Easterbrook in The Pale Horse

Korte biografie
Actrice Kaya Scodelario is geen vreemde in de wereld van grote blockbusterproducties. Fans of Disneys Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (alias Dead Men Tell No Tales) zullen met plezier terugblikken op de avontuurlijke en intelligente Carina Smyth, een verfrissende en sterke toevoeging aan het Pirates-universum in een sterke hoofdrol, eentje waarvoor ze terecht veel lof kreeg van zowel pers als kijker.

Ze had eveneens een van de hoofdrollen in de gehele The Maze Runner-filmtrilogie, als Teresa. Dankzij haar acteertalenten – en die van haar medespelers – wist ze van begin tot eind heel wat filmfans mee te slepen in een nieuw, intrigerend universum, waarmee ze van de hele productie mee een groot succes maakte.

De film- en tv-werelden hadden nog meer hoofdrollen voor Kaya Scodelario in petto. Om er een paar te noemen: Effy Stonem in de gelauwerde Britse dramaserie Skins, Kat Baker in de Netflix original-serie Spinning Out, Haley in de 2019-horrorfilm Crawl, Carol Ann Boone in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – de film over de beruchte Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy – en Hermia Easterbrook in The Pale Horse, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie.

Verder was Kaya Scodelario ook te zien in Shank, Clash of the Titans, Wuthering Heights, Twenty8k, Now Is Good, The Truth About Emanuel met Jessica Biel, Tiger House, en The King’s Daughter met Pierce Brosnan en Benjamin Walker, dat nog geen verschijningsdatum heeft. Wij kunnen alvast niet wachten om meer van haar te zien op het grote en kleine scherm.

Kaya Scodelario zal beschikbaar zijn op FACTS, op 4-5 april 2020, in Flanders Expo Gent, voor fotoshoots, handtekeningensessies en spectaculaire vraag-en-antwoordshows.

(Eerder bericht:)

Zet hier je tanden maar eens in, fans van The Vampire Diaries! Niemand minder dan Damon Salvatore himself komt naar FACTS. Ook bekend voor zijn rollen in onder meer Lost, V Wars, Smallville en andere topproducties.

VOORAL BEKEND ALS Damon Salvatore in The Vampire Diaries, Boone Carlyle in Lost, Dr. Luther Swann in Netflix’ V Wars, Adam Knight in Smallville en nog veel meer.

Korte bio
Ian Somerhalder vergaarde wereldwijde faam als Damon Salvatore, een van de hoofdrolspelers in de populaire tv-serie The Vampire Diaries, die tussen 2009 en 2017 maar liefst acht seizoenen kende. Meer recent werd hij gelanceerd als de ster van de nieuwe Netflix-serie V Wars, waarin hij op magnifieke wijze Dr. Luther Swann portretteert, eveneens in een show over vampieren.

Van 2004 tot 2010 was Ian Somerhalder bovendien te zien in ABC’s gevierde dramaserie Lost als Boone Carlyle, waarmee hij een nominatie bij de Teen Choice Awards in de wacht sleepte in de categorie ‘Choice TV Breakout Performance’.

In Somerhalders lijst met tv-vermeldingen zien we onder meer Smallville, Young Americans en Tell Me You Love Me. Een greep uit zijn filmvermeldingen: The Rules of Attraction, The Tournament, The Anomaly en How to Make Love to a Woman.

Niet alleen zijn carrière is groot, maar ook zijn hart. Somerhalder is namelijk de oprichter en voorzitter van de Ian Somerhalder Foundation (ISF), die zich buigt over de bevordering van wetenschappelijk onderzoek, het behoud van natuurlijke grondstoffen, ondersteuning van minderbedeelden en nog veel meer.

Ian Somerhalder zal te gast zijn op FACTS Spring 2020, op zaterdag 4 en zondag 5 april, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

(Eerder bericht:)

Asa Butterfield is op het moment van schrijven nog maar 22, maar hij heeft al heel wat indrukwekkende films en series op zijn conto. Van zijn meest recente monsterhit Sex Education op Netflix tot zijn succesvolle passages in het Holocaust-drama The Boy in the Striped Pajamas en Martin Scorsese’s Hugo, er zijn heel wat redenen om Asa Butterfield te komen zien, bedanken en spreken op FACTS, op 4-5 april, in Flanders Expo Gent.

(Eerder bericht:)

FACTS, Your Belgian Comic Con, is een magisch universum waar al je favoriete fictiewerelden elkaar ontmoeten in een spectaculaire big bang van popcultuur. In 2019 zal Facts opnieuw een lente-editie en herfsteditie kennen.

Ontdek de coolste geeky items op de enorme FACTS Merch Market met 250+ exposanten, ontmoet wereldberoemde acteurs en comicartiesten, laat je overspoelen door fantastische fictie in de cosplayshows, get your game on in de Gaming Hall, leer nieuwe skills in de workshops, ontrafel de geheimen van onze geëerde gasten via onthullende panels en workshops en geniet van een ongelooflijke comic con-ervaring.

De eerste gast actrice is bekend: Rebecca Mader speelde rollen in ondermeer "Once upon a time" (als the wicked witch of the West), "Lost" (Dr. Charlotte Lewis), "Iron man 3", "The divil wears prada" en "Fringe". Rebecca zal zaterdag en zondag beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekensessies en Q&A-show.

Je kunt nu al tickets kopen voor de editie op 4 en 5 april 2020 in Flanders Expo Gent. Standaardtickets kosten nu € 18,00, Cosplaytickets verkrijgbaar aan € 13,00 (vanaf 11 februari 2020 respectievelijk € 20,00 en € 15,00).

www.facts.be

Facts - Spring edition
Vrijdag 4 & zaterdag 5 april 2020
Flanders Expo, Gent