Legendarische Dolly Dots op 8 oktober in Stadsschouwburg voor afscheidsconcert

dolly dots

Voor het eerst in 15 jaar treden de iconische Dolly Dots weer op in ons land. Op zaterdag 8 oktober 2022 ben je in de Antwerpse Stadsschouwburg welkom voor een concert van de inmiddels 5-koppige Nederlandse hitformatie van Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer, Anita Heilker en Angela Groothuizen, die in Nederland, maar ook in Vlaanderen hits scoorde met o.a. ‘Boys’, ‘Hela-Di-Ladi-Do', ‘Radio’, ‘S.T.O.P.’ en dé ultieme Dolly Dots-klassieker ‘Love Me Just A Little Bit More’. Begeleid door een liveband onder leiding van Sven Figee, zingen de originele Dolly Dots, zonder de inmiddels helaas overleden Ria Brieffies, niet alleen hun grootste hits, maar vertellen de dames ook de verhalen achter hun immense succesverhaal. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze om met hun plotse bekendheid? Het optreden van 8 oktober 2022 kadert in hun succesvolle tournee ‘Sisters on tour’. Voor Vlaanderen is het meteen ook het eerste en laatste concert, want op 14 december 2022 eindigt deze succesvolle reünietournee van de Dolly Dots.

Nog één keer kan je in Vlaanderen gaan kijken naar de Dolly Dots, dé populaire meidenformatie die tussen 1979 en 1987 in Nederland én Vlaanderen een resem top 10-hits scoorde. Tijdens hun tournee ‘Sisters on tour’ geven Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer, Anita Heilker en Angela Groothuizen het beste van zichzelf. Samen met een liveband onder leiding van Sven Figee, passeren alle Dolly Dots-hits nog een keer de revue. Loepzuiver en met een massa energie en heerlijke knipoogjes, kan je nog één keer meegenieten van ‘Boys’, het nummer waarmee ze in 1979 doorbraken. Ook ‘Radio’, ‘S.T.O.P.’, het heerlijke ‘Hela-Di-Ladi-Lo’ en dé ultieme Dolly Dots-hit ‘Love Me Just A Little Bit More’ uit 1983 kan je nog eens ongegeneerd luidkeels met de meiden meezingen.

“Wij vinden het echt ontzettend fijn dat we nogéén keer in Vlaanderen kunnen optreden. Nooit gedacht dat we door het aankondigen van deze reünietournee zoveel mensen gelukkig zouden maken. In Nederland speelden we al in volle zalen. Het zou mooi zijn als we op die manier dit najaar ook afscheid kunnen nemen van het Vlaamse publiek. Het wordt ons eerste en meteen ook laatste concert, want half december zijn we klaar. Antwerpen vinden wij een te gekke stad en met veel liefde komen we dus graag afgereisd naar daar voor een bijzondere avond. Reken maar!”, zegt het Dolly Dot vijftal enthousiast in koor.

Kort gerokt of in short, maar ook met hun typische haarcoupes en oogschaduw, het waren de handelsmerken van de Dolly Dots, een vrouwelijke topformatie die met een muzikale mix van disco en pop de mensenmassa jarenlang entertainde. Naast hun hits, vertellen de meiden ook tijdens hun ‘Sisters on tour’-concert in Antwerpen het verhaal achter hun immense succes en hoe ze met al die aandacht en bekendheid omgingen. “Waar we ook kwamen, het was altijd een krankzinnig circus. Gelukkig hadden we elkaar en maakten we er samen altijd wat van”, lieten ze zich al ontvallen.

Tickets voor het éénmalige, laatste ‘Sisters on tour’-concert van de Dolly Dots in Vlaanderen, dat plaatsvindt op zaterdag 8 oktober 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen, kan je nu tickets bestellen via www.teleticketservice.com. Tickets vanaf €39,50 (inclusief reservatiefee). Aan de kassa betaal je 2 euro extra per ticket.

Dit concert is een organisatie van Senf

Dolly Dots - Sisters on tour
Zaterdag 8 oktober 2022
Stadsschouwburg, Antwerpen