Danira Boukhriss Terkessidis en William Boeva doen het samen in nieuwe partyband 'Pluto Was a Planet'

pluto was a planet

"In mijnen tijd was Pluto nog een planeet!": een zin die millennials later ongetwijfeld nog vaak tegen hun kleinkinderen zullen zeggen. Gevolgd door: "en toen werd er nog goeie muziek gespeeld! Toen heb ik de bomma leren kennen! Wij gingen samen schuren in de Carré!" En dat verbindt deze groep jonge goden: de liefde voor de muziek van hùn generatie, van 1990 tot nu. Hùn millennium, met muziek uit de tijd toen Pluto nog gewoon een planeet was… En zo werd 'Pluto Was a Planet' geboren. Of we het nu Flippo Funk of Pokémon Pop noemen, verwacht je aan een stevige set millennium-knallers waar je onmogelijk op stil kan blijven staan. Van Will Smith, Beyoncé en de Spice Girls tot Linkin Park, Britney Spears en zelfs Wim Soutaer.
'Pluto Was a Planet' is trouwens niet zomaar een coverband. Het zijn één voor één toppers op zich. Achter de microfoon staan presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis en comedian William Boeva, een uniek en sprankelend duo dat ieder publiek door een avond vol throwbacks en nostalgie zal begeleiden. Met 'Pluto Was a Planet' zetten zij beiden hun eerste muzikale stappen op de festivalpodia.

"Als ik de schijfjes hoor uit de jaren 90 en de jaren 2000, zie ik mijn hele jeugd voorbij flashen. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen de boys me vroegen om deel uit te maken van dit project. We willen de jonge volwassenen van vandaag even muzikaal terug katapulteren naar de tijd waarin ze nog geen zorgen hadden, alle remmen los, en gáán! Dat ik de nummers uit onze jeugd mag brengen in een wervelende show, is fantastisch: alles even loslaten en me een dik uur lang terug 15 voelen. Heerlijk. Kom dat zien!" - Danira Boukhriss Terkessidis

"Ik denk dat de muziek uit de jaren 90 en 2000 ons als millennials verbindt. We kennen allemaal de grote hits uit die tijden en kunnen ze allemaal meezingen. Voor mij was het geen moeilijke keuze om mee in deze band te stappen: een flashback naar onze jeugd is namelijk de laatste kans die ik heb om toch nog een echte pokémontrainer te worden. Eerst wilde ik de band ook "Beauty and the beast" noemen, maar ik vond dat zo grof voor Danira." - William Boeva

Achter Danira en William staat natuurlijk ook een indrukwekkende liveband, bestaande uit Toon Smet (NRJ, Bandits), Wouter Vander Veken (producer van o.a. Laura Tesoro), Tim Tielemans (Bandits, Dries & De Belgen), Laurens De Schutter (Helmut Lotti, Urbanus, Willy Sommers) en Thomas Van Achteren (Ketnet, Bandits).

"Pluto Was a Planet" bestaat uit:
- Danira Boukhriss Terkessidis: zang
- William Boeva: zang
- Toon Smet: keys
- Wouter Vander Veken: gitaar, synths & electronics
- Tim Tielemans: gitaar
- Laurens De Schutter: drums
- Thomas Van Achteren: bas

Voor boekingen en meer info kan je terecht op www.liesje.be.