Welcome to Night City ... Langverwachte release van Cyberpunk 2077 is er!

cyberpunk 2077

Eindelijk: Cyberpunk 2077 is niet langer een hype, maar een game die je nu effectief kan aankopen en beginnen spelen. Het jaar is bijna om, daarom kunnen we nu wel met zekerheid zeggen dat deze game de toprelease van 2020 is. Ontelbare gamers hebben erop gewacht, en vanwege corona zijn er nog meer mensen die hun toevlucht tot games gevonden hebben. Ook daarvan zal de ontwikkelaar CD Projekt Red zijn graantje kunnen meepikken.

Cyberpunk 2077 nodigt je uit om een wereld te ontdekken waar alles mogelijk is, geïnspireerd op de grote filmklassiekers in het genre. Cyberpunk 2077 is gebaseerd op het bordspel Cyberpunk 2020, ontwikkeld door Mike Pondsmith en op de cult klassieker Blade Runner (1982) van Ridley Scott. De vele verhaallijnen zorgen voor meer dan 75 "street stories". Het spel uitspelen neemt zeker 30 tot 40 uur in beslag. Als je bovendien alle zijmissies meerekent, kom je niet toe met 100 speeluren.

Het verhaal speelt zich af in Night City, een open wereld. Vanuit een beleving in "first Person perspective" duik je in je karakter. Afahankelijk van je beslissingen, krijgt je verhaal een andere invulling en kleur. Het geheel oogt zeer filmisch. De ontwikkelaar heeft Keanu Reaves gestrikt om de rol van Johnny Silverhand te spelen. Een rockster en frontman van de band Samurai in de jaren '2020. Keanu hield enorm van dit project waardoor zijn rol in het spel op zijn vraag nog uitvergroot werd.

Cyberpunk 2077 is sinds 10 december beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc.
PEGI leeftijd: 18+ 

Bekijk hieronder de trailer van Cyberpunk 2077

 

In België werd Henk Rijckaert in het project betrokken. Wekenlang heeft hij op zijn Youtubekanaal "De Koterij" filmpjes gepost waarin hij werkt aan een futuristische driftbike. Als je het volledig werkproces wil bekijken, ben je enkele uren zoet. Je vindt zijn filmpjes terug op www.koterij.be.

Een compilatiefilmpje, mét eindresultaat, vind je hieronder.