Boek: Dirty little secrets - Ademloos - Anja Feliers

ademloos

Ademloos is het eerste deel van een trilogie met de verzamelnaam "Dirty little secrets". Na haar succesvolle reeks rond psychologe Kathleen Verlinden en sinds twee jaar geleden ook een nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof, slaat Anja Feliers nu een andere richting in. Deze keer geen psychologische thrillerverhalen, maar romans waarin de erotiek centraal staat. De drie verhalen worden niet enkel met elkaar verbonden door de gezamenlijke titel "Dirty little secrets", ook inhoudelijk zullen ze met elkaar gelinkt zijn, omdat de hoofdpersonages in de trilogie hetzelfde zijn.

Tijdens de digitale boekvoorstelling benadrukte Anja Feliers dat ze het belangrijk vindt dat in deze "Dirty little secrets" reeks de (seksuele) beleving van de vrouw centraal staat. In haar vorige boeken speelde ook al eens een vleugje erotiek mee, en na een opdracht vorig jaar voor het tijdschrift Flair voor een erotisch verhaal groeide de idee om hiermee meer te doen. Naar eigen zeggen vindt Anja het een hele verademing om eens een keertje niet te moeten nadenken over moeilijke plottwisten en suspense. Maar de liefhebbers van Kathleen Verlinden en Caro Westerhof moeten zeker niet beginnen panikeren. Ook in die reeksen zullen er nog nieuwe verhalen verschijnen.

Op de achterflap:
Louise is een gepassioneerde lifestylejournaliste die volop geniet van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een vurige affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler Moore is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

Ademloos is het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in het stomende liefdesleven van een jonge vrouw die in haar zoektocht naar het ultieme genot meer grenzen overschrijdt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Anja Feliers is al jaren een van de meest succesvolle thrillerauteurs in Vlaanderen. Haar spannende boeken rond personages Kathleen Verlinden en Caro Westerhof vielen al meermaals in de prijzen. In deze nieuwe reeks gooit ze het over een heel andere boeg en spelen liefde en verlangen de hoofdrol.

ademloos
Ademloos (eerste deel in de trilogie Dirty little secrets) nu verkrijgbaar

Recensie:
Louise geniet als 28-jarige journaliste van het leven als happy single. Het verhaal begint als ze na een avondje stappen in bed met een onenightstand belandt, iets wat wel vaker gebeurt. Even later komt ze opnieuw in contact met Tyler Moore met wie ze elf jaar geleden een vurige affaire had. Dat hij toen plots uit haar leven verdween zonder iets te laten weten, zet ze opzij in het besef dat ze sindsdien bij geen enkele man nog ervaren heeft wat hij haar kon geven. Ze wil terug contact met hem en pikt de draad met het verleden weer op. In flashbacks leren we ondertussen wat zich elf jaar geleden afgespeeld heeft. Maar deze hereniging met Tyler brengt Louise ook in conflict met Claire, haar beste vriendin, die liever niet heeft dat ze opnieuw contact met hem opzoekt, en daar haar eigen redenen voor heeft.

Net zoals de eerdere verhalen van Anja, leest ook 'Ademloos' zeer vlot. Ze neemt je onmiddellijk mee in de wereld van Louise. En ook al is het een heel ander genre waarin Anja nu aan de slag is, toch ben je de hele tijd op je hoede en ga je op zoek naar dingen waar misschien iets meer of iets anders achter zou zitten. En uiteindelijk krijg je hierin ook gelijk, maar blijf je eveneens een stukje op je honger zitten. Helaas kunnen we niet veel meer verklappen zonder je leesplezier weg te nemen. Dus als de bliksem zelf het boek bemachtigen als je nu heel nieuwsgierig geworden bent. Het boek eindigt met een verrassende wending die je nu al doet verlangen naar het tweede deel in deze reeks. Maar daarop is het wachten tot in het voorjaar van 2022.

Dirty Little secrets trilogie. Ademloos (deel 1) nu overal verkrijgbaar. Nog te verschijnen in deze reeks: Adempauze (deel 2) en Adembenemend (deel 3).
adempauze
adembenemend

ISBN 978-94-6401-224-8
Paperback
280 blz
Prijs: € 22,00
Uitgeverij: Pelckmans

www.anjafeliers.be

www.dirtylittlesecrets.be