Nederlands-Belgisch team maakt furore op Kickstarter met 'Blood and Doom'

blood and doom

Minder dan een dag na de lancering van zijn Kickstartercampagne en met nog 25 dagen te gaan, is het Nederlandse Dicetale Games erin geslaagd zijn doel van 35.000 euro op Kickstarter te bereiken en de ‘dark fantasy tabletop roleplaying game’ Blood and Doom volledig te financieren. Nu ook al de film van Dungeons & Dragons de bioscopen verovert, weet een project van een Nederlandse bedenker/schrijver/spelontwerper en een Belg die een van de hoofdauteurs is van de game hoge ogen te gooien. 

Maar er is meer: Blood and Doom is er eveneens in geslaagd om een felbegeerde tweede plaats te bemachtigen op de Kicktraq Hotlist!

Wil jij ook nog deel uitmaken van deze community die Blood and Doom steunt? Ga dan nu onmiddellijk naar Kickstarter:www.kickstarter.com/projects/dicetalegames/blood-and-doom

(Eerder bericht:)

Zoals aangekondigd heeft het Nederlandse Dicetale Games op 21 maart haar GRATIS 500+ pagina's Primerboeken en aanvullend materiaal rond het nieuwe tableotp rollenspel Blood and Doom uitgebracht. De drie ‘Core Primer’-boeken, een full-color kaart, en een soundtrack sampler zijn allemaal NU beschikbaar als gratis downloads op Drivethrurpg. Ze worden verdeeld door Modiphius, één van de meest iconische bedrijven in de onafhankelijke spellenindustrie.

Op 4 april gaat de Kickstartercampagne van start.
Kickstarterlink: https://www.kickstarter.com/projects/dicetalegames/blood-and-doom.

DriveThrurpg-link: https://www.drivethrurpg.com/m/product/431092


 

Over Blood and Doom
Blood and Doom is een nieuw rollenspel dat zich afspeelt in Athyr, een wereld die in groot gevaar verkeert. In de donkerste krochten van de zeven rijken aanbidden kwaadaardige sektes elk een van de twaalf extradimensionale entiteiten die bekend staan als de Heralds of Doom. Als een van deze monsterachtige wezens zich een weg weet te banen naar Athyr, zal het lot van de wereld bezegeld zijn. Maar temidden van de toenemende duisternis zijn er mensen die de geheimen van het vergeten verleden van Athyr willen onthullen, door het labyrintische web van verraad willen navigeren en het hoofd willen bieden aan de opkomende vloed van monsters die het bestaan van Athyr bedreigen. 

In deze ‘dark fantasy RPG’ word je uitgenodigd om de zeven rijken van Athyr te verkennen, van de uitgestrekte en uitgedroogde woestijnen van Ethennia tot de verraderlijke jungles van Ishta, de achterbakse hofintriges van Evandyr, de met magische energie doordrenkte rotslandschappen van de Sundered Wastes en de mythische werkelijkheid van de Islands of Roshan. Blood and Doom heeft een snelle, filmische gameplay die de essentie van het leven - en de dood - op Athyr weerspiegelt. 

Het creatieve team bestaat uit enkele van de ENnie Award-winnende schrijvers voor spellen als RuneQuest, Dune: Adventures in the Imperium, Star Trek Adventures, Doctor Who: The Roleplaying Game, Champions, HERO System, The One Ring, en nog veel meer. Voordat de Kickstartercampagne op 4 april 2023 van start gaat, kun je 500+ pagina's gratis content downloaden, waaronder drie Primerboeken die je toelaten om meteen Blood and Doom te beginnen spelen. 

De Core Rulebook Primer biedt alle kennis die nodig is om de wapens op te nemen en het strijdgewoel in te waden, met regels die je door elke stap van je reis zullen leiden. 

De Doomsayer's Codex Primer: Guide to Athyr neemt je mee op een reis door de levendige rijken van Ishta en Ethennia, terwijl de volledige versie van dit boek ook de mysteries van Evandyr, de Eilanden van Roshan en The Sundered Wastes zal onthullen. 

De Doomsayer's Codex Primer: The Twelve Pillars of Doom behandelt twee van de twaalf sektes die de Heralds of Doom aanbidden. 

De Blood and Doom Soundtrack Sampler, gecomponeerd door Knut Avenstroup Haugen, de meesterlijke componist van de soundtracks voor Dune: Awakening, de Age of Conan-videogames en nog veel meer, draagt bij aan de meeslepende ervaring. 

En er komt nog meer: De bewerkte 1.1-versie van de Primerboeken, een pakket met 4 volledig afgewerkte “Pregenerated Characters”, en 2 avonturen zullen in de loop van de komende weken ook worden toegevoegd aan de gratis Primer bundel! 

Doe mee aan de Blood and Doom Kickstartercampagne om dieper in de duistere fantasiewereld van Athyr te duiken, waar helden worden gesmeed in het vuur van de strijd, en legendes worden geboren.