Badass Intensive Acting Studios zet zich in voor kansarmen dankzij UITpas

badass

Acteercursussen en workshops verzorgen die volstrekt uniek zijn in België: dat was vanaf het begin het doel van Badass Intensive Acting Studios. Daarvoor staat al zo’n 10 jaar een heel speciale mix garant die toegespitst is op een breed publiek: ervaren rotten en beginnelingen; professionals en amateurs; studenten die een carrière willen opbouwen als acteurs en filmfans die een leuke hobby zoeken; gepassioneerde doorzetters en mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Bij Badass Intensive Acting beseffen we echter maar al te goed dat niet iedereen mee op de boot kan springen: wie het niet al te breed heeft of in financiële moeilijkheden zit, heeft het soms heel wat moeilijker om zijn of haar passie te volgen. Voor een aantal van hen heeft Badass pr nu een oplossing gevonden: door in zee te gaan met de UiTPAS, kunnen Gentenaars en Leuvenaars al genieten van een gereduceerd tarief, terwijl alle andere UiTPAS-houders punten kunnen verzamelen die ze niet alleen voor evenementen, activiteiten, producten en diensten buitenaf kunnen gebruiken, maar ook voor extra lessen en gratis drankjes na een spannende cursusdag.

Samengevat
Badass Intensive Acting Studios biedt acteercursussen aan waarin allerlei verschillende technieken en methoden aan bod komen. De unieke stijl van lesgeven heeft veel te maken met de invloeden die onze docenten hebben opgedaan. Zo zijn ze zowel onderlegd in de acteerstijlen van de bekendste internationale leraars als in diverse psychologische stromingen, rollenspelen, schrijfwerk, public relations en zelfs vechtkunsten. Ze verzorgen bovendien als enigen in België workshops in de Verenigde Staten, waarbij de eigen studenten showcases geven voor castingdirectors, talentagents, regisseurs en producers. Daar leren ze ook bij van een aantal toonaangevende leraars, zoals die van Will Ferrell, Matthew Perry, Drew Barrymore, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi en veel meer. deze week kunnen de cursussen in Leuven en Gent gevolgd worden met een UiTPAS. Daarmee krijgen UiTPAS-houders die het financieel moeilijk hebben een fikse korting (80% in Gent) en kunnen alle anderen kostbare punten verzamelen.

Voor kansarmen én voor wie het financieel wat gemakkelijker heeft
‘Een groot deel van de aantrekkingskracht van acteerlessen bestaat erin dat ze zoveel dimensies belichamen’, legt hoofddocent Dirk Vandereyken uit. ‘We geven ook andere cursussen, maar er is nergens zoveel vraag naar als naar acteercursussen. Dat komt omdat je er heel wat creativiteit in kunt leggen; een acteur heeft doorgaans erg veel invloed op hoe hij of zij vorm geeft aan een personage. De manier waarop je speelt, vertelt een verhaal, ook wanneer je niet moet praten, en film- of tv-scripts maken doorgaans niet duidelijk wat de vollédige achtergrond van elk personage is, waardoor je er veel van jouw eigen ideeën in kunt stoppen. Bovendien ben je met anderen bezig en zorgen acteerlessen er bijna altijd voor dat je sociaal vaardiger wordt en dat jouw zelfbeeld verbetert. Je leert ook bij over menselijk gedrag, niet in het minst over jezelf. Dat is meteen ook de reden waarom niet alle cursisten naar de les komen met het oog op een carrière als acteur. Natuurlijk is het acteerberoep voor heel wat mensen enorm aantrekkelijk, waardoor we veel gedreven, gepassioneerde studenten over de vloer krijgen die er ook geld mee willen verdienen, maar de belangrijkste drijfveer heeft zelden met financiële factoren te maken.’ 

Dirk gaat verder: ‘Doorheen de jaren hebben we gezien dat mensen die zich willen ontplooien daar niet altijd de middelen toe hebben. Ze zijn gemotiveerd, maar worden tegengehouden door een halflege portefeuille. Zelf zijn we echter niet in staat om na te gaan wie het daadwerkelijk economisch moeilijk heeft en ik vind overigens ook niet dat ik het recht heb om daar naar te vragen. Door samen te werken met UiTPAS, wordt die selectie vooraf gedaan, op een erg discrete manier, waardoor we eindelijk een manier hebben gevonden om meer kansen te bieden aan wie ons anders niet zou kunnen betalen. Een les is niet duur: als we de drie gratis gastlessen die je extra bij jouw tien cursusdagen krijgt in rekening brengen, betaal je amper 11 euro plus 21% btw per uur en daar krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming dus een fikse korting op. Je schrijft je natuurlijk wel in per cursusblok, zodat we continuïteit en vooruitgang kunnen garanderen voor iedereen.

Contactgegevens en gegevens voor inschrijving: www.intensiveacting.com / +32 (0)494 38 27 44 / dirk@badass.be