Badass Intensive Acting Studios stelt nieuwe acteer-, tv-, regie-, stem- en andere lessen voor

badass

Badass Intensive Acting Studios stelt graag haar nieuwe programma voor. Een combinatie van live acteerlessen en online lessen, een unieke tv-cursus, improvisatie of acteerworkshops met grote namen uit de USA. Ontdek hieronder het divers aanbod van cursussen en workshops.

Online live acteerles

Onze online lessen worden erg gesmaakt: er is 4 of 5 dagen per week les en je kunt bovendien zelf kiezen wanneer je meedoet. Alles verloopt via Zoom, zodat jullie ook in aparte 'breakout rooms' met elkaar kunnen oefenen.

Uniek is ook dat we elke les opnemen. Achteraf krijg je het filmpje dan toegestuurd, zodat je alles zelf kunt herbekijken en jouw eigen prestaties kunt zien! Net als onze live acteercursus, staat de online cursus open voor iedereen. Als je oud genoeg bent om ons te kunnen begrijpen en om te lezen, ben je ook oud genoeg om mee te doen - momenteel schommelt de leeftijd van onze cursisten tussen 10 en 67 jaar. Bovendien ontvangen we iedereen met open armen, of je nu ervaring hebt of niet. Zowel wie een professionele acteercarrière ambieert als wie vooral een leuke hobby zoekt, sociaal bezig wil zijn of graag meer zelfvertrouwen zou aankweken als wie nog een andere richting uitwil, is welkom. Je hoeft geen intakegesprek te doen waarbij je toch wordt toegelaten, maar we verwachten natuurlijk wel dat je jezelf positief opstelt naar jouw medecursisten toe. Voor discriminatie of intolerantie is bij ons geen plaats.

Je kunt les volgen in het Nederlands en in het Engels. Er zijn ook privécursussen in het Frans mogelijk. 

Net zoals we dat tijdens onze reguliere lessen doen, krijg je natuurlijk ook auditietraining. Ben je geselecteerd voor een auditie en zou je graag de nodige scènes inoefenen, dan is daar ook ruimte voor tijdens de les. Je betaalt daarvoor niets extra, het hoort gewoon bij het hele pakketje dat je al krijgt.

Tenslotte beginnen we vanaf einde deze maand met ons eigen kanaal. Zo kan je ook extra online lessen zien die vooraf zijn opgenomen. Die zijn gratis inbegrepen bij jouw tienbeurtenkaart.

Prijs: 250 euro + btw voor een tienbeurtenkaart. Een beurt duurt 4 uur, dus tellen de lessen van 2 uur maar mee voor een halve beurt. Zo kan je kiezen tussen twintig lessen van 2 uur, tien van 4 uur of eender welke combinatie daarvan.

Live acteerles

Live geven we les in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. Omdat de zalen die we huren nog niet opengaan, geven we enkel alweer live les in Gent, maar we hebben gelukkig ook alternatieven gevonden voor onze reguliere locaties in de andere steden. Op onze online kalender kan je zien wanneer we ook daar kunnen herbeginnen.

Onze acteerlessen zijn uniek. Hoewel bijna alle acteeropleidingen in Vlaanderen eigenlijk toneelopleidingen zijn, geven wij les voor film en tv. Met camerawerk, dus. De weinig andere filmacteercursussen in het land spitsen zich verder toe op slechts een paar acteertechnieken, maar wij geloven dat je een betere acteur wordt door principes te leren uit alle bekende acteermethoden: Stella Adler, Lee Strasberg, Konstantin Stanislavski, Mikhail Tsjechov, Practical Aesthetics, Sanford Meisner én Uta Hagen. Die vullen we aan met onze eigen R.E.P.E.A.T. Zo kan je zelf leren aanvoelen wat voor jou past en wat niet, of voor welke scènes je welke acteertechnieken wilt gebruiken: 'Absorb what is useful to you, don't bother with what is not.'

We vullen de cursussen geregeld aan met syllabi die volledig door ons zijn geschreven én bieden hulp met jouw cv. Ook wie graag showreels zou laten maken, is bij ons aan het juiste adres, al is daar natuurlijk een extra budget voor vereist.

Tenslotte zijn we de enigen in de Benelux die een exclusieve samenwerking met de 'Coaches of the Stars' van Hollywood Actor's Studios hebben. Larry, Bobbie en Richie Chance hebben onder andere Drew Barrymore en Scarlett Johansson opgeleid, terwijl ook absolute wereldsterren als Brad Pitt, Angelna Jolie en Anthony Hopkins er hebben gestaan. 

Na elke cursus krijg je een certificaat waar op vermeld staat wat je al hebt geleerd, maar vergis je niet: geen enkele acteercursus in België kan je een academisch diploma aanbieden. Wél is onze cursus behoorlijk bekend en helpt het natuurlijk als je voor een auditie kunt zeggen dat je acteerles hebt gevolgd.

Prijs: 590 euro + btw voor een tienbeurtenkaart.

Unieke tv-cursus

Een - al dan niet live - publiek aanspreken, ad rem vloggen, debatteren, vragen bedenken, vlot teksten aan elkaar rijgen en inspelen op het moment zijn geen vaardigheden die iedereen al meteen bezit.

Deze cursus is voor iedereen die graag online filmpjes maakt, besprekingen in elkaar knutselt, anderen zou willen interviewen, shows in goede banen wilt leiden, graag debatteert, een leuke hobby zoekt en/of aan het eigen zelfvertrouwen wil werken. Alle leeftijden en niveaus zijn daarbij welkom!

Enkele vaardigheden die je zult aanleren: Autocues gebruiken, Debatteren, Improviseren, Interviewen, Modereren, Timing behouden, Vlot spreken.

Prijs: 250 euro + btw voor een tienbeurtenkaart met beurten van 4 uur (beurten van 2 uur tellen maar mee als een half vakje) of 750 euro + btw als je ook meedoet met de live cursus.

Online live improvworkshop vanuit Los Angeles 

Het is zover: Hollywoodlegende en improvster Kent Skov verlaat zijn theater in Los Angeles virtueel om jullie les te kunnen geven! Kent heeft een aantal van de grootste namen in comedy opgeleid, waaronder Will Ferrell, Chris Kattan, Matthew Perry, Jon Lovitz, Shannon Elizabeth, Hank Azaria, Sharon Lawrence, Josh Groban en Fred Willard.

Hij was met zijn theater- en tv-groep al te zien op een aantal van de belangrijkste tv-netwerken ter wereld, waaronder ABC, NBC, FOX, MTV, SciFi Channel, KCAL, Nickelodeon, Viacom, Tribune, Usa-Network, A&E, Comedy Central, Lincoln Center, Dick Clark Productions, Pasetta Productions, MGM, Four Star Entertainment, Genesis, New World, Joe Wizan Productions, William Morris Agencey, Australian T.V. Network, Family Channel, CNN, Paramount, MCA-Universal, APA Agency, BBC England, SeaWorld, CleanguyTV.net, KTLA, KCBS, KNBC en KABC. Ook was hij de grondlegger van 'gedubde comedy'.

Op donderdagavonden zal hij jullie nu wegwijs maken in de wondere wereld van improv. Dat gebeurt eerst 90 munuten in het Engels door Kent zelf en die worden aangevuld met 4 lessen van Badass Intensive Acting in het Nederlands. De vierde les van Kent wordt opgenomen als 'show' en beschikbaar gesteld voor jouw showreel. Het resultaat zie je in onderstaande link - het resultaat van 3 online lesen voor cursisten die nog nooit hadden geïmproviseerd en les hebben gevolgd in een taal die niet hun moedertaal is.

Prijs: 249 euro (geen btw) 

Bekijk hieronder zo'n 'show'

Unieke live online acteerworkshop met de 'Coach of the Stars'!

Richie Chance is - samen met papa Larry en mama Bobbie - een van de 3 Chances, samen met de Chubbucks de bekendste en populairste acteercoaches van Hollywood. Samen hebben ze onder andere Scarlett Johansson, Drew Barrymore en Giovanni Ribisi opgeleid. Ook andere toppers als Brad Pitt, Jennifer Aniston, Angelina Jolie, David Carradine en Anthony Hopkins passeerden in hun acteerlesstudio, die zich bevindt op dezelfde locatie als het restaurant dat je ook in beeld ziet in Once Upon a Time in Hollywood' van Quentin Tarantino.

Dit is een fantastische opportuniteit, want Richie is niet alleen een geweldige leraar, hij is ook een enorm sympathieke persoon met erg veel ervaring en een zeer uitgebreid netwerk. We hebben het hier immers over iemand die al geregeld aan tafel heeft gezeten met mensen als de Kardashians en een aantal van 's werelds bekendste artiesten en politici. Met zijn egien R.A.W. ('Richie's Acting Workshop') en met Hollywood Actor's Showcase heeft hij een erg nauwe samenwerking met Badass Intensive Acting Studios.

De eerste twee dagen is er les in functie van een kortfilm die we met jullie gaan opnemen. Jullie worden door Richie en mij begeleid en zullen elk stukjes film opnemen. Dat mag thuis met de eigen smartphone. Wij monteren alles achteraf.

Momenteel zijn we bezig met de eerste kortfilm te monteren. Die is het resultaat van de tweede online workshop die Richie voor ons heeft verzorgd. Zodra die einde deze maand klaar is, kunnen we de nieuwe data voor deze workshop aankondigen. Meld je echter zeker nu al indien je interesse hebt, want de plaatsen zijn beperkt!

Prijs: 249 euro bij inschrijving voor 1 juli 2020, 299 euro achteraf (geen btw)

Workshop Filmfestival van Cannes

Het Filmfestival van Cannes heeft beslist om het festival toch nog dit jaar te laten doorgaan... online! Er komen virtuele filmvertoningen, virtuele bezoeken aan alle paviljoenen, aangepaste programma's, conferenties, netwerkmomenten, 'speedmeetings', videomeetings en meer.

Natuurlijk willen we dit niet missen, maar nvanzelfsprekend gaat dit ook veel minder kosten dan gebruikelijk is. Als je jezelf al ingeschreven hebt voor Cannes en al betaald hebt, ga je de volgende 'live' Cannes gewoon mee EN pik je deze workshop ook helemaal mee. Als je jezelf nog niet had ingeschreven, is dit jouw kans om het Filmfestival viruteel mét begeleiding én met een professionele accreditatie mee te maken... maar dan natuurlijk wel veel goedkoper.

Wat gaan we doen? We gaan van 22 tot en met 26 juni elke dag een volle dag en avond les geven. We gaan films bekijken, professionals 'ontmoeten', paviljoenen bezoeken, netwerken en veel meer... allemaal als professionals en met mijn continue begeleiding. We gaan er elke dag 8 uur lang voor, met de nodige pauzes. Kan je niet elke dag meedoen? Geen probleem, je participeert wanneer je wilt.

Prijs: 549 euro (geen btw) 

Acting Challenge

Op onze nieuwe TikTokaccount vind je nu ook onze #BadassActingChallenge. Indien je nog geen TikTok hebt, voeg dan zeker even de app toe en zoek ons op. Zo kan je de eerste twee filmpjes bekijken en meedoen! Je vindt ons op TikTok door naar @IntensiveCourses te zoeken.

De uitdaging is simpel: Richie Chance en onze coach, Dirk Vandereyken, dagen je uit om ons een zin toe te sturen - eender welke zin, zolang die niet te lang is. Daarbij geef je ons ook een context (zoals 'in een ruzie met jouw vriendin', 'voor je iemand gaat vermoorden als psychopaat', enzovoort) of een emotie (zoals 'woedend'). Richie en Drik nemen dan een TikTokfilmpje op waarin we die zin zo vaak als we dat binnen 1 minuut kunnen op de gevraagde manier uitvoeren, ZONDER montage. Daarna is het ook jouw beurt en kan je jezelf opnemen. Stuur ons daarna gewoon de link of het filmpje door en elke eerste dag van de maand kiezen we een winnaar die 2 uur gratis online les krijgt bij Badass Intensive Acting Studios.

Nog even dit...

Badass pr, Badass Intensive Courses en Badass Intensive Acting Studios zijn begaan met wat er gebeurd is in de Verenigde Staten. Daarom hebben we samen met de muziekindustrie meegedaan aan Blackout Tuesday. In het kader daarvan willen we graag nog iets zeggen.

We zullen nooit pr doen voor eender welk bedrijf, eender welke organisatie of eender welke persoon die zich intolerant opstelt naar andere culturen, huidskleuren, genders of (seksuele) voorkeuren. Als coach, hulpverlener, journalist, pr-consultant, copywriter, auteur en scenarist ben ik daar ook altijd heel consequent in geweest. Onderwerpen als milieu, duurzaamheid en openheid hebben we altijd erg hoog in het vaandel gedragen en dat zal nooit veranderen.

Wie discrimineert of zich racistisch gedraagt, is niet welkom op onze lessen of als klant. Wat in de Verenigde Staten is gebeurd, is een verschrikkelijk voorbeeld van waar racisme toe kan leiden en ook in onze contreien hebben we vaak te kampen met haat en intolerantie. Nooit zullen we iemand beoordelen op basis van iets anders dan hoe die persoon zelf is. We behandelen iedereen als individu en vinden dat het tijd is om komaf te maken met het woord 'tolerantie'. Dat heeft immers een pejoratieve bijklank gekregen, alsof we iedereen maar tolereren, ook al houden we niet van de overtuiging of huidskleur van de ander. Liever spreken we over iedereen met open armen ontvangen. Als we niet het gevoel hebben dat we onze irriaties moeten verbergen, maar wel dat we gewoonweg niet geïrriteerd geraken omdat we iedereen valideren in zijn of haar andes-zijn, kunnen we allemaal samen al veel verder komen als maatschappij.

Dat gezegd zijnde, zien we ook vaak te veel tolerantie tegen intolerantie. Ook dan geraak je nergens en daarom zeggen we dat we wél intolerant zijn naar intolerantie. Zo hopen we een klein steentje bij te dragen op de weg naar menswaardig zijn tegenover onze medemens. 

https://www.badasspr.com/

Inschrijven doe je via dirk@badass.be, +32 (0)494 38 27 44 of onze website. Natuurlijk staan we ook altijd klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden.
Betalingen mag je uitvoeren op bankrekeningnummer BE63 9733 7617 3108, op naam van Dirk Vandereyken, met vermelding van de gekozen cursus.