Andreas Gabalier komt naar Trixxo Arena op 28 oktober 2023

andreas gabalier

Met honderden miljoenen streams, gouden en platina awards, talrijke prijzen en onderscheidingen, en verschillende uitverkochte in- en outdoor (stadion)concerten onder de gordel, vertrekt de immens populaire Oostenrijkse artiest Andreas Gabalier, bekend van o.a. ‘Hulapalu’, ‘I sing a Liad für di’, volgend jaar op tournee met een geweldige nieuwe liveshow. De rasentertainer, die recent nog een Diamond Award kreeg voor de verkoop van méér dan één miljoen keer zijn ‘Hulapalu’-monsterhit, komt op zaterdag 28 oktober 2023 met zijn fenomenale concert naar Trixxo Arena Hasselt. Bij zijn Belgisch debuut krijgt Andreas Gabalier meteen ook de volledige steun van Moose Bar, het razend populaire après-skiconcept dat naast succesvolle vestigingen in ons land én de jaarlijkse organisatie van MOOSE BAR XXL in het Antwerpse Sportpaleis, hiermee ook het eerste artiestenconcert organiseert in ons land. Niet toevallig een show die qua beleving ook helemaal past in het Moose Bar-concept.

Na de succesvolle doortochten van o.a. Helene Fisher, maakt Trixxo Arena Hasselt zich klaar voor de ontvangst van Andreas Gabalier, die met zijn gloednieuwe tournee op zaterdag 28 oktober 2023 neerstrijkt in ons land. “Natuurlijk zullen Dirndls en Lederhosen ook tijdens de tour van volgend jaar de boventoon voeren. Er zal gezongen, gedanst, gefeest en soms ook stil geluisterd worden, want dat is ook de absolute kracht van Andreas Gabalier, een topartiest en muzikant uit het Oostenrijkse Stiermarken. Als geen ander weet hij hoe hij z’n fans moet inspireren of meeslepen in zijn rijkgevulde repertoire. Met authenticiteit, gigantische decors en een internationale showproductie, pakt hij ook nu weer uit tijdens zijn nieuwe stadiontournee, waardoor hij qua niveau en inhoud op gelijke hoogste staat met de absolute wereldsterren. De release van zijn album ‘Ein neueren Anfan’ combineerde hij met een zomertournee en enkele bombastische optredens, waaronder een megashow voor 90.000 bezoekers in het Duitse München”, kadert medeconcertorganisator Kris Bloemen van House of Entertainment. Met de komst van Andreas Gabalier naar ons land schrijft ook het populaire Moose Bar après-skiconcept geschiedenis, want naast de succesvolle bars en het jaarlijkse MOOSE BAR XXL gebeuren in het Antwerpse Sportpaleis, is het de eerste artiest die ze concertmatig voluit steunen. “Niet alleen zijn muziek, maar ook zijn nieuwe tournee leunt sterk aan bij ons concept en zit qua beleving ook helemaal in de sfeer van Moose Bar. Het wordt een unieke concertbeleving die wij graag aanbieden en adviserenaan onze bezoekers, want voor liefhebbers van Duitstalige ambiance en het betere levenslied, is dit een concert dat ze niet mogen missen”, zegt Yves Smolders.

Over een paar dagen (21 november) viert de Oostenrijkse artiest Andreas Gabalier zijn 38ste verjaardag. Andreas is de tweede van vier kinderen uit een gebroken gezin. Zowel zijn vader als zijn jongere zus stapten uit het leven. Het lied ‘Amoi seg’ ma uns wieder’ is een nummer dat hij opdraagt aan hen. In Graz studeerde Andreas rechten. Zijn zangcarrière begon in 2009 met een optreden in het populaire Musikantenstadl. Hij werd tweede in de Grand Prix der Volksmusik en bracht in datzelfde voorjaar zijn debuutalbum uit: ‘Da komm ‘ich her’, waarmee hij in Oostenrijk meteen de vierde plek bereikte in de charts en genomineerd werd voor de Amadeus Austrian Music Award voor ‘Album van het jaar’. Zijn carrière in Duitsland nam een hoge vlucht na een optreden bij Carmen Nebel. Daar bracht hij ‘I sing a Liad für di’, een song die vervolgens ook nog eens werd opgepikt door DJ Ötzi en ondertussen goed is voor miljoenen streams en downloads. Het tweede album ‘Herzwerk’ van Andreas Gabalier was in september 2011 goed voor een nummer #1 in de Oostenrijkse albumlijsten. Daar stond het 74 weken genoteerd in de top 10 en had het slechts drie weken nodig om de verkoopcijfers van het ‘Thriller’-album van Michael Jackson te evenaren. Ook de albums ‘Rock’nRoller’ en ‘Da komm ‘ich her’ waren absolute bestsellers en bevestigden toen al zijn sterrenstatus. Ondertussen is hij de trotste bezitter van meerdere Amadeus-onderscheidingen, won hij een Echo en is hij al jaren één van de meest succesvolle Duitstalige artiesten in de internationale muziekwereld.

Vanaf eind april 2023 trekt Andreas Gabalier met zijn nieuwe wereldtournee ‘Dirndl – Wahnsinn – Hulapalu’ langs de grootste arena’s en stadions, met op zaterdag 28 oktober 2023 zijn eerste grote optreden op Belgische bodem in de Trixxo Arena Hasselt.

Tickets voor ‘Moose Bar presenteert Andreas Gabalier in concert – Die Tour 2023’ zijn te koop via www.ticketkopen.eu. Tickets vanaf 49 euro, inclusief reservatiefee.

Andreas Gabalier Tour 2023
Zaterdag 28 oktober 2023
Trixxo Arena, Hasselt