Album: Nuit Blanche - Chris D Smith

nuit blanche

We hebben vier jaar moeten wachten, na zijn goed ontvangen album 'A.D. 2014', maar vandaag stelt Chris D. Smith zijn 3de album 'Nuit Blanche' voor aan het grote publiek.

In het najaar van 2015 bezocht Chris D. Smith de huizen waar Paul McCartney en John Lennon opgroeiden. Geïnspireerd door het bezoek vond Chris D. Smith zijn ambitie voor dit project. Hij wil zich met dit album meten aan zijn muzikale helden, The Fab Four. Het werd een muzikale reis die startte tijdens het Liverpool bezoek en eindigde bij de mastering van dit album op Abbey Road in Londen. De 'heilige grond' waar meerdere grootheden (Beatles, Pink Floyd,..) hun opnames deden. En zo was ook de cirkel rond voor 'Nuit Blanche'.

Met dit 3de album gaat Chris D. Smith verder op de eerder ingeslagen weg zoals bij zijn vorige albums 'Words' en 'A.D.2014'. Met de protest classic jazz/rock song 'The Union', naar de sixties klinkende ode aan Antwerpen met 'Antwerp City Lights', tot de 19de eeuwse romantiek van 'Sometimes' en de Beatles pastiche 'Long John Silver' klinkt geen enkele song op dit album hetzelfde. Hij doet zijn reputatie van muzikale alleseter alle eer aan. "De blues lyriek single 'Nuit Blanche', tevens ook de titel van dit album, gaat over 'slapeloze nachten'. Over jonge mensen die de nachten doorbrengen in Frankrijk en België om te discussiëren over de toekomst en de politiek. Waargebeurde feiten die al jaren plaatsvinden op o.a. de Place de la République. Maar deze single gaat over nog veel meer zaken. Het is een literaire studie op de hedendaagse tijd en wat er allemaal misloopt." zegt Chris D. Smith.

Wil je graag een showcase bijwonen van Chris D. Smith? Kijk dan op www.chrisdsmith.com voor een datum.

'Nuit Blanche', het nieuwe album van Chris D. Smith kan u HIER beluisteren op Spotify en HIER downloaden op iTunes!