Album: 100% Scooter

100% scooter

Herinner je je ‘Hyper Hyper’ of ‘Move Your Ass’ en ‘How Much Is The Fish’ nog? Eén voor één tophits van Scooter, de Duitse band die vooral in de jaren 90 de hele wereld aan het raven zette. Scooter is meer dan ooit alive en kicking.

Onbekend object

Dit jaar start Scooter een feestjaar met een 25 Years Wild & Wicked show met uitverkochte arena’s in Berlijn (Velodrom), Hamburg (Barclaycard Arena), Düsseldorf (Mitsubishi Electric Halle), Wenen, Rostock, Stuttgart (Porsch-Arena), München, Dresden, Giessen en Beverungen.

Nu, vijfentwintig jaar, tientallen platina -en goudplaten, spraakmakende muziekprijzen en uitverkochte shows over de hele wereld later, brengt de band nu een ‘Best of SCOOTER’ album uit. Drie cd’s met de wereldbekende hits én nieuw werk én als kers op de taart een cd met de grootste hits van Scooter op piano, gebracht door Olga Scheps.

De Duitse raveband schreef al heel wat hits op z’n naam. Terwijl frontman H.P. Baxxter in de jaren 90 het ravetijdperk inluidde met veel snelheid, acidinvloeden (synthesize) en techno, neigt hun stijl de laatste jaren eerder naar hardcore. Vooral het mc’en van Baxxter is één van de meest kenmerkende Scooter-kenmerken. In Duitstalige landen, Scandinavië en Oost-Europa is de band nog altijd enorm populair en vullen ze moeiteloos de grootste arena’s. In België kent jong en oud de bekende ninetiehits, maar daar kan nu wel verandering in komen want Scooter brengt een nieuw nummer ‘In Rave we Trust’ uit en lanceert daarenboven ook een Best Of 100% Scooter ‘25 Years Wild en Wicked’. 

Voor België werd een speciale versie van dat album gemaakt, met enkel de hits die bij ons het beste scoorden, inclusief de trance hit ‘Rhapsody in E’. Het album bevat ook een cd in samenwerking met Olga Scheps, de klassiek geschoolde Duitse pianiste, die de grootste hits van Scooter coverde. De cd van pianiste Olga Scheps telt elf covers. Op de cd’s staan 42 nummers als ‘Call me mañana’, ‘Maria (I like it loud)’ en ‘Posse (I need you on the floor)’, ‘Rhapsody in E’ én de hit ‘My Gabber’, die Scooter samen met de Nederlandse rapper Jebroer maakte.

Wie Scooter live aan het werk wil zien in België: op 30 en 31 oktober laten ze toeschouwers in het Sportpaleis raven tijdens ‘MNM Back to the 90s & Nillies’. Hoewel de tickets voor zaterdag 31 maart allemaal zijn uitverkocht, zijn er nog een beperkt aantal tickets voor de show van vrijdag. 

Over Scooter:
In 1994 kwam hun eerste nummer ‘Hyper Hyper’ uit. Maar het is hun remix van dat nummer dat écht aanslaat in Duitsland. Een jaar laten breken ze internationaal door met ‘Move Your Ass’ en er volgt een eerste album. Acht jaar en evenveel albums later breekt Scooter door in het Verenigd Koninkrijk. Begin 2002 volgde een grote tournee. In 2012 verscheen hun zestiende album ‘Music for a big night out’ en in 2013 vierde Scooter z’n twintigste verjaardag met de serie ’20 Years of Hardcore – Expanded Edition’. Vanaf 15/2 tourt Scooter met de show 25 Years Wild & Wicked.
Meer info: http://scootertechno.com/

Tracklist Scooter Best of 3CD:

CD1 
01. THE LOGICAL SONG 
02. HOW MUCH IS THE FISH? 
03. ONE (ALWAYS HARDCORE) 
04. MOVE YOUR ASS! 
05. FRIENDS 
06. HYPER HYPER 
07. CALL ME MAÑANA 
08. FUCK THE MILLENNIUM 
09. BACK IN THE U.K. 
10. THE AGE OF LOVE 
11. J'ADORE HARDCORE 
12. LASS UNS TANZEN 
13. ENDLESS SUMMER 
14. 4 AM 
15. I’M LONELY 
16. ARMY OF HARDCORE 
17. BORA! BORA! BORA! 
18. RADIATE (SPY VERSION) (SCOOTER AND VASSY) 
19. CAN'T STOP THE HARDCORE 
20. VALLÉE DE LARMES 
21. RHAPSODY IN E 

CD2 
01. NESSAJA 
02. MARIA (I LIKE IT LOUD) 
03. THE QUESTION IS WHAT IS THE QUESTION? 
04. WEEKEND! 
05. FASTER HARDER SCOOTER 
06. I‘M RAVING 
07. POSSE (I NEED YOU ON THE FLOOR) 
08. MARY GOT NO LAMB 
09. BIGROOM BLITZ (FEAT WIZ KHALIFA) 
10. THE SOUND ABOVE MY HAIR 
11. C‘EST BLEU (FEAT. VICKY LEANDROS) 
12. HELLO! (GOOD TO BE BACK) 
13. TODAY (SCOOTER AND VASSY) 
14. JUMP THAT ROCK (WHATEVER YOU WANT) (SCOOTER VS. STATUS QUO) 
15. FRIENDS TURBO 
16. BREAK IT UP 
17. SHAKE THAT! 
18. SUAVEMENTE 
19. THE ONLY ONE 
20. MY GABBER (SCOOTER & JEBROER) 
21. IN RAVE WE TRUST - AMATEUR HOUR (ANTHEM MIX) 

CD3 - 100% Scooter (Piano Only by Olga Scheps) 
01. 4 AM 
02. ONE (ALWAYS HARDCORE) 
03. FRIENDS 
04. HOW MUCH IS THE FISH? 
05. I’M LONELY 
06. THE LOGICAL SONG 
07. NESSAJA 
08. WEEKEND! 
09. MARY GOT NO LAMB 
10. MARIA (I LIKE IT LOUD)
11. BIGROOM BLITZ