Thriller "Verleid me" (Anja Feliers) nu te koop

verleid me

Ze was nooit van plan geweest iets met hem te beginnen. Ze had een prachtige man, twee schatten van kinderen, een veelbelovende carrière als schrijfster. Ze nam een risico. Een berekend risico. Een affaire van veertien dagen in het zuiden van Frankrijk was immers makkelijk toe te dekken. Vol overgave geniet ze. Is het peilloze verdriet om de dood van haar dochtertje een mogelijke verklaring? Hij houdt van haar. Ontegensprekelijk. De tragedie die zij samen hebben doorstaan heeft hen alleen maar sterker gemaakt. Maar als zijn ex-vriendin na jaren opnieuw contact opneemt met hem, komt alles op losse schroeven te staan. Hij voelt hoe beïnvloedbaar hij is, hoe kwetsbaar. Als ze terugkeren van hun vakantie uit Frankrijk blijkt echter dat meerdere mensen op de hoogte zijn van haar affaire. Haar zorgvuldig bewaarde geheim dreigt uit te komen. Zij zet alles op alles om haar relatie en haar gezin te redden. Maar haar onbekende vijand blijkt niet alleen perfide en meedogenloos, hij weet ook alles van haar en zij niets van hem… Het begin van een ongelijke strijd.

Aantal blz: 381 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: verliefdheid, relaties, thriller
Uitgeverij: Manteau

Anja Feliers schreef in het verleden reeds enkele succesvolle kinder- en jeugdboeken (Donkere kamers, littekens, jaloers, groene ogen, onweerstaanbaar). Met "Verleid me" brengt ze nu haar eerste thriller voor volwassenen op de markt.

www.anjafeliers.com

Recensie Bart Bynens / Jongerenplaneet:
Met haar eerste thriller voor volwassenen zit het meteen goed voor Anja Feliers. We volgen hierin het verhaal van Nanou en haar man Thomas. Als zij tijdens een vakantie in Frankrijk een affaire begint, gaat ze ervan uit dat dit potje gemakkelijk afgedekt blijft als ze terug thuis is. Maar dan blijken meerdere mensen op de hoogte te zijn van haar buitenechtelijk avontuurtje ... en volgen we haar strijd om haar relatie en haar gezin te redden. Ondertussen duikt Thomas zijn ex-vriendin opnieuw op, een geraffineerde vrouw die precies weet hoe ze hem moet bespelen ...

Het verhaal wordt beurtelings verteld vanuit het standpunt van Nanou en Thomas. Dit dubbel ik-standpunt zet je onmiddellijk zeer dicht bij de twee hoofdpersonages. Je voelt je een ‘voyeur’ die als het ware over de schouder meekijkt en je beleeft hierdoor alles vanop de eerste rij. Wat begint als een misstap waarbij zij zichzelf voorhoudt dat dit zonder gevolgen voor haar gezin blijft, draait heel anders uit en de situatie loopt steeds verder uit de hand. Maar hoe erg de situatie ook wordt, het verhaal blijft op elk moment geloofwaardig. Je wordt meegezogen in de gevoelens van de personages en leeft je volledig in, terwijl de spanning alsmaar verder opgebouwd wordt. Je beleeft als het ware mee hoe dit koppel steeds dieper wegzinkt in wat een uitzichtloze situatie lijkt. De plot is echter even verrassend als overtuigend. “Verleid me” is goed geschreven, meeslepend, emotioneel en toch zeer evenwichtig opgebouwd. Een boek dat je vanaf het begin in zijn greep heeft, en dat je op geen enkel moment meer loslaat.

Er werd eveneens een trailer gemaakt voor deze thriller: