De 30-jarige zanger Jens Vollens uit Roeselare zit niet om een stunt verlegen. Vorig jaar loste hij rond deze tijd zijn eerste single ‘Mama Courtois’ over jawel, de moeder van onze nationale doelman Thibaut Courtois.

Rapper JyellowL put uit vele vaatjes. Met Jamaicaanse en Nigeriaanse ouders, en zijn roots in Ierland, weet hij een sound en visie te creëren wat hem scheidt van alle anderen.

Johan 'Moonrize' De Maeyer, woonachtig te Geel, is reeds jarenlang actief in de muziekwereld. Hij werkte reeds samen met vele bekende én onbekende artiesten, schreef muziekarrangementen, liedjes en teksten, en werkte de laatste tijd ook meer en meer als producer.

Volgend jaar is het dertig jaar geleden dat hij een landelijke soundmixshow won met zijn versie van de Elvis Presley-klassieker ‘The Wonder Of You’. Ondertussen schreef Marco Kimsen een sterk muzikaal verhaal en staat hij als zanger-entertainer vaak op de Vlaamse podia.

Toen de Brusselse Joséphine Rioda Alex Callier ontmoette was hij direct gefascineerd door deze 22-jarige flapuit met Italiaanse roots. Ze nam geen blad voor de mond en overtuigde hem om samen enkele nummers te schrijven.

U herinnert zich ongetwijfeld haar oorwurm 'Oops baby' uit 2012 nog. Het nummer werd genomineerd voor Radio 2 Zomerhit en Alice sleepte er nog een tweede nominatie mee in de wacht, nl. die voor doorbraak.

Zondag 26 mei is de dag van de vele beloftes. De dag dat iedereen verplicht is om zijn stem uit te brengen. "'Zever, Gezever', is een nummer over de politiek", zegt Namelous. "Ik heb dit liedje geschreven omdat ik net zoals zovelen denk wat de titel zegt.