Een paar scrolls op TikTok volstaan om het zoveelste ‘Van mij alleen’-filmpje tegen te komen waarin er, solo of in duo-vorm, heerlijk wordt meegelipt met de zomerse hitsingle van het Nederlandse duo Jeffrey Heesen en Brace.

“Het zijn al zware dagen geweest en het ziet er niet meteen naar uit dat het snel rustiger wordt”, zegt de bijna 28-jarige ambulancier Gert Paredis uit Bree.

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er Chris en Gwada, zijn nieuwe ploegmaten en twee ervaren flikken.

Fotografe Mara is er zeker van dat ze nooit zal trouwen! Wanneer ze echter met haar nieuwe vriendje wordt uitgenodigd voor 15 bruiloften in één jaar tijd, zal ze toch enkele grote beslissingen moeten nemen.

Stellingbouwer en Kontrimo-baas Michel Van den Brande (59) uit Temse en schlagerzanger Dennie Damaro (49) uit Wuustwezel brengen opnieuw een rasechte ambiancesingle uit. De opvolger van hun debuutsingle ‘Ik breng geen bloemen voor je mee’ uit 2016 is getiteld ‘2 glazen bier’.

Adoration is het verhaal van Paul, een 14-jarige dromer. Zijn moeder is werkvrouw in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vader is lang geleden uit hun leven verdwenen. Tijdens de zomervakantie wordt een nieuwe patiënte opgenomen, Gloria, een schizofreen tienermeisje.

Met Brian More hebben onze noorderburen er weer een knuffelbeer bijgekregen, want met zijn debuutsingle ‘In de nacht’ scoort de 28-jarige Zoetermeerse zanger, die in het dagelijkse leven werkzaam is als leerkracht in het speciaal onderwijs te Eindhoven, een opvallende hit.

Begin het al maar te oefenen, voor uw spiegel, in de badkamer: ‘Signorita. Dit is het moment-ooo’ en vervolgens kan je dan luidkeels meezingen met het refrein van ‘De Toreador’, dé monsterhit van Wilbert Pigmans en het dj-collectief Opgeblazen.

Net als voor velen was de lockdown geen fijne periode voor de 22-jarige singer-songwriter Yanni Iliadis, maar de man die akoestische pop- en rock-invloeden verwerkt in zijn Franse Chansons – en die overgiet met een Grieks sausje, verwijzend naar zijn roots – bleef optimistisch en klampte zich vas