Thriller "Hou van mij" (Anja Feliers) nu te koop

hou van mij

Op vrijdag 30 september vormde het kasteel D'Aspremont-Lynden in Oud-Rekem het decor voor de boekvoorstelling van "Hou van mij!", de nieuwe psychologische thriller van Anja Feliers. Niet toevallig werd voor Oud-Rekem gekozen; Psychologe Kathleen, die een hoofdrol speelt in het boek, woont immers samen met haar achttienjarige dochter in dit mooie dorp. Deze boekvoorstelling werd ingeleid door Marino Keulen. In een korte, maar krachtige uiteenzetting prees hij Anja's schrijfstijl. Daarnaast kon hij zijn waardering voor de keuze van Oud-Rekem als setting niet onder stoelen of banken steken.

HET BOEK ZELF:
"Hou van mij!" is de tweede psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, na "Verleid me", precies een jaar geleden. "Hou van mij!" is het eerste boek in een reeks die zich steeds zal afspelen in Oud-Rekem. Plaatsen, straten, gebouwen én mensen worden bij naam genoemd, wat de herkenbaarheid groot zal maken. Kathleens leven verloopt vlekkeloos. Tot Matthias, een student, haar avances maakt. Kathleen wijst hem resoluut af. Vanaf dan lijkt alles in haar leven mis te lopen. Enkele weken later vertelt Julie's dochter dat ze smoorverliefd is. Als blijkt dat de jongen niemand minder is dan Matthias, slaan bij Kathleen de stoppen door. In haar bezetenheid om Matthias uit te schakelen, ziet ze niet dat het gevaar misschien in een heel andere hoek schuilt.

OP DE ACHTERFLAP:
Ik zie wel hoe ze soms naar me kijkt. Haar blik is uitdagend en tast mijn grenzen af. Ze vraagt om aandacht en weet als geen ander hoe ze dat moet doen. Glimlachend, knipogend, op de grens van het provocerende. Ze roept gevoelens bij me op die niemand anders ooit heeft weten op te roepen. Als ik bij haar ben, word ik iemand anders. Vult mijn hoofd zich met beelden over wat ik met haar zou doen. Ze weet wat ze doet. Ze beseft het maar al te goed. Ze schept er genoegen in dat ze met me speelt en mijn uithoudingsvermogen test. Ze is vermoeiend. Zo vermoeiend. Ik weet niet hoe lang ik haar nog zo haar gang kan laten gaan.

RECENSIE BART BYNENS / WWW.JONGERENPLANEET.BE:
“Hou van mij” vertelt het verhaal van Kathleen, een psychologe en docente, die een zeer goede relatie heeft met haar tienerdochter Julie, en nog een goede verstandhouding onderhoudt met haar ex-man Marc.

Anja Feliers kiest ervoor om dit verhaal te vertellen via Kathleen. Dit ik-vertelstandpunt sleept ons mee in haar bezetenheid om Matthias te ontmaskeren als haar stalker. Je wordt hierbij volledig meegezogen in haar doen en laten. Toch slaagt Anja erin om via Kathleen de andere personages nog voldoende aan bod te laten komen. Zo is er haar tienerdochter Julie, haar ex-man Marc met zijn vriendin Kim, haar nieuwe liefde Lucas en beste vriendin Liesbeth. Ze spelen elk een belangrijke rol in het verhaal en in de ontwikkeling van het plot. De verhoudingen zijn realistisch uitgewerkt, en kenmerkt hen als mensen van vlees en bloed met hun goede, maar eveneens hun scherpe kantjes.

Ook de dominante rol van Oud-Rekem, de plaats waar het verhaal zich afspeelt, is meer dan zomaar een setting, maar mag je gerust als een personage beschouwen.

Meer over het verhaal vertellen zonder een tipje van de sluier op te lichten, is onmogelijk. En uiteraard wil ik het leesplezier van anderen niet vergallen. Ik ben trouwens ervan overtuigd dat je zelf snel genoeg achter de waarheid komt als je “Hou van mij” in je handen neemt. De schrijfster slaagt erin een goed evenwicht te vinden in de ontwikkeling van de plot: Anja grijpt je vast, neemt je volledig in het verhaal mee en laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde bereikt hebt. De ontknoping, even verrassend als origineel, is bovendien toch nog zeer geloofwaardig.

NU TE KOOP!
Het boek verscheen eind september 2011 bij uitgeverij Manteau.
Aantal blz: 316 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
Uitgeverij: Manteau
www.anjafeliers.com