Thomas Julian op nummer 1 in Duitsland

thomas julian

De 26-jarige West-Vlaamse artiest Thomas Julian kan het nog altijd niet geloven. Na zijn eerste optreden voor een beperkt publiek in Gelsenkirchen (Duitsland) werd hij aan zijn fanstand door security in veiligheid gebracht, omdat de rij té lang was geworden en de organisatie zijn veiligheid niet meer kon garanderen. Intussen staat hij op één in de 'Schlagerwelt Parade' van de Duitse schlagermuziek. Zijn eerste nummer 'Wir leben unseren Traum' staat eveneens al op een Duitse verzamel-cd.

In eigen land is het stil rond Thomas Julian uit Zwevegem, maar toch volgen er heel wat mensen de carrière van deze jongeman die in stijgende lijn gaat in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland . Pas enkele weken geleden kwam zijn eerste Duitstalige single 'Wir leben unseren Traum' uit. Deze single staat nu al op de dubbele verzamel-cd 'Ich Find Schlager Toll', die op vrijdag 4 september werd uitgebracht door Universal Germany. Thomas staat er met zijn nummer tussen de songs van Beatrice Egli, Vanessa Mai, Krestin Ott, Florian Silbereisen en nog heel veel andere Duitse Sterren. Dit is een ongelofelijke prestatie voor een Belgische nieuwkomer in de Duitse schlagerwereld om al op deze bekende schlager-cd te mogen prijken. De fysieke cd ligt overal in de rekken in Duitsland en is ook online te bestellen via Amazon Music. "Ik kan mijn ogen niet geloven", glundert Thomas. "Wie had dat immers gedacht. Begin dit jaar sprak ik nog praktisch geen Duits en na twee taalkampen in Spa werd ik al direct voor de leeuwen gegooid in Duitsland, omdat er daar Duitse mensen in mij geloven. Van zodra het licht op groen stond door de corona reed ik vaak naar Duitsland om alles te regelen. We zijn nu nog maar enkele weken verder en de muzikale trein loopt schitterend."

Maar dat is niet alles, want momenteel staat Thomas Julian één maand lang op nummer één in de 'Schlagerwelt Parade' bij Radio SW1. SW1 uit München behoort tot de grootste nationale radio's in Duitsland. "Eén maand lang konden de mensen op mij stemmen. Ik werd nummer één met 2.910 stemmen. Op de tweede plaats staat Julian Reim (zoon van Mathias Reim ,bekend van 'Verdamt ich lieb dich'). Op de derde plaats prijkt Andrea Berg. De Top 10 wordt nog aangevuld met Beatrice Egli, Daniel Sommer, Vincent Gross... Ik sta één volledige maand op nummer 1. De ochtend na mijn overwinning werd ik opgebeld vanuit München. Ik was live op de radio met een volledig interview in natuurlijk de Duitse taal. Deze maand kunnen de mensen nog op mij stemmen zodat ik de nummer 1 ook in oktober kan behouden", vertelt Thomas.

Vorige zondagmorgen reed Thomas vanuit Zwevegem naar Duitsland, waar hij in de namiddag een eerste optreden had in Gelsenkirchen. "Voor het optreden had ik uiteraard een lichte gezonde spanning. Niet om terug voor mensen te moeten zingen, maar wel om deze keer alles in het Duits te moeten doen. Van zodra ik het podium betrad, kreeg ik direct een staande ovatie. Ik zong 25 minuten, inclusief mijn eerste Duitse single 'Wir leben unseren Traum'. Na mijn optreden bleven de mensen 'zugabe' roepen of nog een bisnummer. Samen met mijn team nam ik vlug een beslissing en zong ik nog een bisnummer. Alles verliep fantastisch en was heel coronaproof georganiseerd. Net na het optreden werd ik verrast door zanger, songwriter en ook al goede vriend Daniel Sommer, die me inderdaad kwam verrassen bij mijn eerste optreden in Duitsland.
Daniel Sommer - hij stond nummer twee in de Duitse iTunes Charts met 'Herz auf Unentlich' - staat mee aan de zijde van mijn Duitse muzikale weg. Ik vond het fantastisch dat ook hij erbij was. Dit werd voor mij geheim gehouden en dat was dus een complete verrassing. Op dit optreden was er ook Duitse pers aanwezig, waardoor ik natuurlijk interviews moest geven."

Na het optreden was er voorzien dat Thomas zijn Duitse fans zou begroeten aan een fanstand, natuurlijk voorzien van een mondmasker en 2 meter afstand . Thomas : "Dat kon maar tien minuten doorgaan, omdat de belangstelling té groot was. De rij bleef maar groter en groter worden, waardoor de veiligheidsregels rond corona niet meer gerespecteerd konden worden. Ik werd plots door de security weggehaald. Spijtig, maar in deze coronatijden moeten we inderdaad opletten."
Momenteel is Thomas aan het werken aan een nieuw nummer, samen met Tim Peters, producer van o.a. Hélène Fisher, DJ Otzi... "Binnenkort ga ik naar Düsseldorf om alles in te zingen. Ik ben ook nog bezig met het bijschaven van mijn uitspraak voor dat nummer. In oktober wordt de videoclip opgenomen met Mike Spelz. In oktober vlieg ik eveneens naar Berlijn, waar ik samenwerk met Tobias Schwall (ook songwriter en producer van Hélène Fischer) in zijn studio", besluit Thomas.

Het nummer "Wir leben unseren" Traum haalde reeds meer dan 100.000 spotify streams en meer dan 150.000 You tube views.

Lees hier meer over deze single en bekijk de videoclip.