Single: Take me to the night - Moonrize

moonrize

Het is een tijdje geleden dat Moonrize nog iets van zich heeft laten horen… De eerste single verscheen immers op 14 juni…. Dat is bijna 7 maanden geleden! 
De muziekwereld werd aangenaam verrast door de nieuwe sound van Moonrize, en de single ‘Love Will Find a Way’ opende vele deuren, maar een echte doorbraak werd het niet. Echter, Johan kreeg vele positieve, warme reacties op zijn compositie en unieke stemgeluid.

Ondertussen werden de fans enkele weken geleden verwend met de release van de EP ‘Love Will Find a Way / Soul in the Closet’, een mini-album met enkel remixen van de eerste single en – op vraag van de fans – het nummer ‘Soul in the Closet’, dat zowel in originele versie verscheen, alsook in een leuk remix-jasje werd gestoken.

Ondertussen zijn we in 2020 beland, en daarin pakt Moonrize al meteen uit met een nieuwe, leuke single. Ook ditmaal is het een Engelstalige popsong, maar met een zuiders, exotisch arrangement dat heel zomers aanvoelt en de stem van Moonrize op een heel andere manier naar voren brengt. 
De song gaat over de ‘one night stand’: het op-jacht-gaan, maar daarna evengoed in de anonimiteit willen verdwijnen. Het spel van wel gezien willen worden, maar dan wel in het schemerdonker…

Moonrize (Johan) zorgde zelf voor tekst en muziek, arrangement en productie en nam ook alle vocals voor zijn rekening. Voor de Spaanse gitaren danken we Meir Shitrit (Israel), alle credits voor de electrische gitaar gaan naar Adam Ward (UK).