Single: Separated - Anemone

anemone

Anemone is terug! De band van o.a. Xander van Dijck (de baas van Cloudhead Bookings met o.a. De Likt in het roster, en ex-gitarist van The Afterveins) en Ricardo Jupijn (oprichter van The Daily Indie) komt na twee jaar met een nieuwe single. In 2018 brachten ze debuutalbum Silver Star uit, met o.a. de hit 'Where’d You Go'. Het album leverde een uitgebreid tourschema op, met 20 Popronde-shows, festivaloptredens en een supportplek voor Indian Askin en Hallo Venray.

Een nieuw album ligt al klaar, maar het voelt voor de band nog niet als het juiste moment om het te releasen. En al helemaal niet toen er tijdens de lockdown in Xander een nieuw liedje naar boven kwam: 'Separated’. Niet lang daarna besloot de band dit nummer op te nemen en eerder naar buiten te brengen.

Een single als direct resultaat van de huidige coronaperiode
Waar het debuutalbum past in het hokje britpop / madchester-groove, met rauwe psychedelische randjes, is de nieuwe single veel gevoeliger. Met 'Separated’ maak je een reis door lege straten, uitgestorven parkeerplaatsen en verlaten cafés. De single beschrijft het eenzame en geïsoleerde gevoel van de huidige coronatijden, maar het gaat net zo goed over de hoop dat het snel weer beter zal gaan.

Xander over de single: “Het gaat over het collectieve gevoel van dit moment. Je kunt weinig, je mag weinig en er is voorlopig weinig uitzicht naar iets beters. Maar we hebben toch hoop de goeie kant op. Samen zullen we het verschil moeten maken om uit deze crisis te komen, nu is er tijd voor bezinning en om na te denken over onze toekomst.” 

De afgelopen maanden lag alles stil, maar op afstand schreven ze toch nummers samen, waaronder ‘Separated’, een nummer als direct resultaat van de huidige coronaperiode.

In het artwork en in de clip komt oorlogsmonument ‘De Vlucht’ naar voren. Xander: “Ik vind het een heel mooi symbool. Als je kijkt naar de titel ‘Separated’ spreekt dit beeld boekdelen.”

‘Separated’ is het eerste materiaal van Anemone sinds hun samenwerking met Gentlemen Recordings. De single wordt op vrijdag 18 september 2020 gereleased.