Single: One last chance - Friday

one last chance

FRIDAY brengt op vrijdag 1 oktober hun nieuwe single One Last Chance (I Won’t Let You Down) uit. Het nummer is de opvolger van de single Heatwave die half juli verscheen. Begin 2022 brengt de band, bestaande uit Koen Brouwer en Quinten Huigen, hun debuutalbum uit. One Last Chance (I Won’t Let You Down) staat volgens het duo voor het kruispunt in het leven en in de wereld waar we op dit moment staan. Daarnaast komt in het nummer naar voren dat de band hoopt dat er een laatste kans komt om het beter te doen. Voor het liedje doken Koen en Quinten met verschillende nieuwe mensen de studio in en schreven en produceerden ze samen met hen het nummer.

In One Last Chance (I Won’t Let You Down) gebruikt FRIDAY een sample van de Britse band Ph.D en hun hit I Won’t Let You Down. ‘Als schrijvers schrijven we altijd onze eigen songs, maar ook vaak voor anderen. Het proces om van niets iets te maken is iets wat ons mateloos interesseert en uitdaagt’, leggen Koen en Quinten uit. ‘Voor dit nummer hebben we onszelf een behoorlijke challenge gegeven. Iedereen heeft wel nummers waarvan je het refrein je hoofd niet uit krijgt. Wij hadden dat met één zin uit t refrein van Ph.D. We vonden dat echt waanzinnig. Toen rees de vraag: Wat kunnen we maken van deze ene zin, als we alle andere tekst en muziek loslaten?’ FRIDAY ging ermee aan de slag en kwam zo tot hun nieuwe single, die een frisse nieuwe sound voor de band inluidt.

Update: Er is nu ook een akoestische versie van het nummer beschikbaar. Het nummer werd namelijk voor Radio 2 en 3FM live gebracht in deze akoestische versier. De positieve reacties hierop waren zo positief dat onmiddellijk besloten werd om deze ook als single te releasen!

Over FRIDAY
FRIDAY wordt gevormd door Koen Brouwer en Quinten Huigen, die elkaar ontmoetten op het Amsterdamse conservatorium. Na jaren in allerlei verschillende bandjes te hebben gespeeld, besloten ze de handen ineen te slaan en FRIDAY was geboren. Hun debuutsingle 21 was te horen op vrijwel alle radiostations en werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TopSong. Daarnaast werd dit jaar single Show Me Where It Hurts uitgeroepen tot Hit van 100 op 100%NL en heeft de band al meer dan 3 miljoen streams op Spotify. Naast eigen nummers schrijft FRIDAY ook voor andere artiesten. In België leverde hen dat al een gouden plaat op met een song voor de Vlaamse zanger/acteur Stan van Samang.