Single: Je woord - Riet

je woord

Riet Muylaert (Jackobond) is vanaf nu: RIET. Dat is geen toeval. Haar werk wordt steeds persoonlijker. Terwijl ze succes oogst met projecten zoals "Jackobond zingt Marva", schrijft Riet in haar eentje aan persoonlijke nummers over twijfels en hunkering. Het moet eruit. Het wordt iets moois. Raf Walschaerts van Kommil Foo hoort het en gaat mee aan boord. We stellen met fierheid de allereerste single met clip voor: "JE WOORD", uit het gloednieuwe album "Aardbeien in januari"

“Je Woord” is de eerste single uit de plaat waarmee ze naar buiten komt. Het is een bewerking van “The Promise You Made – van Cock Robin”– Peter Kingsbery , samen gezongen met Raf Walschaerts. In haar jeugd ging Riet vaak rolschaatsen en dit lied was één van haar favoriete liedjes op de rolschaatsbaan. De boodschap van het lied, ‘zullen we er zijn voor elkaar als het nodig is’, is een universeel gevoel en een vraag die in deze tijden vaker mag gesteld worden. 

Riet over de clip: Een beetje menselijke warmte voor donkere dagen.Het idee was, ik zet mij op een bankje, en mensen van 0 (baby Cas is 3weken) tot 90 (Gerardine) komen naast mij zitten. “Zullen we er voor elkaar zijn als het nodig is”. Alle beelden zijn spontaan ontstaan. Hopelijk kunnen we het heerlijke gevoel van die dag een beetje overbrengen.

Met grote dank aan Raf Walschaerts voor het duet, Bart Peeters om samen de tekst te vertalen, Jo Francken voor de productie, Johannes Vande Voorde en Pieter Van Buyten (www.2daltons.com) voor het maken van de clip, D'Apostrof voor de locatie, Leonie Gysel voor de make-up, en àlle figuranten!
Delen absoluut toegestaan! #Riet #JeWoord

De liedjes zijn geïnspireerd door een periode in haar leven, waarin ze, als vrouw, na een break-up, alleen, in de stad, terug in het leven springt, veel mensen tegenkomt, en vooral ook zichzelf.