Single: Cobblestone streets - Terry Newman Project

cobblestone streets

Reinier de Greef aka Terry Newman is een Nederlandse singer-songwriter die wel al wat watertjes heeft doorzwommen, zoals samenwerking met Vitesse en een platencontract bij CNR Nederland. Met zijn nieuwe muzikaal project kijkt hij ver over de grenzen en vond samenwerking met andere muzikanten. Hij benaderde Don Schiff in California die al eerder werkte met Elvis Presley, Tina Turner, Elvin Bishop, Perry Como, Sheryl Crow, Long John Baldry, Pat Benatar, Chuck Berry en vele anderen. Don was direct enthousiast; ergo de lat lag meteen hoog.

David Hersee (Liverpool) verzorgt de gitaar en hammond partijen op sommige tracks, Chriz Van Jaarsvelt (Amsterdam) op andere. Uit eigen land komt ook Leo van der Fluit op keyboards. Verder vinden we namen als Maurizio Vercon (Trieste) op gitaar en keyboards, Mike Terrana (Buffalo) en Brayden Cone (U.S.) op drums die een bijdrage leveren. Het Terry Newman Project werkt hard aan een album voor het voorjaar (‘Walk me Through the Fire’).

Producer/engineer van het album is Han Nuijten, werkzaam in de bekende Bullet Sound Studio. Han schreef ook een song voor Terry, ‘Cobblestone Streets’ die mij opviel als een song die het op radio zou kunnen maken.

Daar is het label MRR uit de U.S.A. (Florida) het gelukkig mee eens. Terry Newman mag zijn project bijschrijven bij het selecte groepje van sterke powersong-bands. Rock on!

www.crickethillmusic.com