Single: Ademloos - Aurélie

ademloos

Na haar opmerkelijke debuutsingle ‘Geef Me Je Liefde’ en de bevestiging met o.a. ‘Alles Of Niets’, ‘Weekend’ en ‘Verliefd Zijn’, is Aurélie (Van Wettere) klaar voor de volgende stap. Die neemt ze met de hulp van songschrijvers Udo Mechels, Karen Yperman en songschrijver producer Roel de Ruijter, die in Studio Pump It Up achter de knoppen zat. Met het aanbreken van de zomer begint ook het favoriete seizoen van de enige echte schlager-pop artieste, die klaar is om de podia te entertainen en charmeren met het heerlijke ‘Ademloos’, een frisse pop-schlagerhit die na één luisterbeurt lekker blijft hangen. De track verscheen op Smaragd Music en wordt gepromoot door Buzzard.

Positieve reacties 
Met ‘Ademloos’ verschijnt de 4de solosingle van Aurélie in anderhalf jaar tijd. “Samen met een fantastisch team achter de schermen, hebben we de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het repertoire. Het doet deugd dat de vele positieve reacties op mijn nummers zich ondertussen ook vertalen in het nog steeds groeiende aantal streams. Voor de schlager-popsongs die ik uitbreng, een muziekgenre dat mij persoonlijk ook nauw aan het hart ligt, is dat niet eenvoudig. Gelukkig krijg ik heel wat steun van landelijke en regionale radiozenders. Ook in Nederland zijn er al een aantal stations die mijn nummers draaien. Ik zing in het Nederlands, waardoor het net makkelijk is voor het publiek om mee te zingen tijdens de optredens. Aan het enthousiasme merk ik dat het werkt”, zegt Aurélie breed glimlachend.

Udo 
Dankzij haar vriend en collega-artiest Filip D’Haeze kwam ze in contact met zanger en songwriter Udo Mechels, die een mooie lading verse demo’s had doorgestuurd: “Eén blik richting Filip volstond toen we ze aan het beluisteren waren en we beiden doorhadden dat ‘Ademloos’ dé perfecte zomersingle was die we zochten. Het is een positief, uptempo, catchy nummer dat na één luisterbeurt inderdaad blijft hangen. Het lijkt alsof het inderdaad op mijn lijf geschreven is, want zo goed voelt het aan en matcht het perfect met mijn vorige nummers”, zegt een terecht trotse Aurélie. Roel De Ruijter, die samen met Karen Yperman ook meeschreef aan ‘Ademloos’, produceerde de track. “Roel maakte in het verleden ook muziek en producties voor o.a. Clouseau en Günther Neefs. Hij was ook betrokken bij het succesverhaal van M-Kids en werkte samen met Nicole & Hugo. Roel ademt muziek en bracht met zijn ervaring ‘Ademloos’ naar ‘the next level’”, voegt Aurélie er nog aan toe.

Verjaardag 
“Leeuw is mijn sterrenbeeld. Ik ben een zomerkind, helemaal klaar voor de zomer van 2024”, gaat Aurélie enthousiast verder. In gedachte ziet ze al de volle pleinen in Nederland en Vlaanderen, plekken waar ‘de zingende schooljuf’ in de zomervakantie alle tijd voor heeft om naartoe te gaan. Daarnaast kijkt ze ook uit naar woensdag 7 augustus 2024. “Die dag wil ik zoveel mogelijk mensen naar Blankenberge krijgen om mijn verjaardag te vieren tijdens het ‘Meezingfestval’, een exclusieve show die we geven in ‘Het Witte Paard’. Het is een mooie kans die we krijgen, met de steun van o.a. FamilyRadio. Ook Filip D’Haeze en Kythana werken hier aan mee, op uitgerekend de dag dat ik mijn 35ste verjaardag vier. Twee vliegen in één klap. Iets waar wij met z’n allen nu al naar uitkijken en ontzettend veel zin in hebben.”

Tv-opnames 
Op donderdag 13 juni 2024 kan je Aurélie ook aan het werk zien in De Kaasboerin in Postel, waar de opnames plaatsvinden van het gloednieuwe muziekprogramma ‘De Muziekshow’. “De muziekredactie was meteen laaiend enthousiast over ‘Ademloos’. Ze nodigden mij meteen uit als één van de 30 artiesten die er die avond optreden. De vele toffe reacties die ik al kreeg op mijn nieuwe single, maken mij nu al gelukkig. Als ik zie hoe er in Vlaanderen nog steeds wordt meegezongen met de schlager-pophits van Helene Fisher of het gelijkaardige Nederlandstalige repertoire van mijn collega-artiesten, weet ik dat we met ‘Ademloos’ heel veel mensen blij maken. Deze frisse, toegankelijke popsong kan je zo toevoegen aan je Spotify-lijstjes of in een radioplaylist, waardoor veel mensen hem kunnen horen. Dat zou mooi zijn.”

Ademloos’ van Aurélie verscheen op Smaragd Music en is digitaal beschikbaar. De bijhorende videoclip kan je ondertussen bekijken op YouTube. Om 16 uur is Aurélie vandaag te gast bij MENT 55 waar ze haar clip in primeur voorstelt.