Stan Van Samang debuteert op Het Schlagerfestival

schlagerfestival

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 kan je in de Trixxo Arena Hasselt terecht voor de ‘Glitter en glamour’-editie van Het Schlagerfestival, met optredens van o.a. Christoff, De Romeo’s, Laura Lynn, Willy Sommers e.v.a. Gastheer Kürt Rogiers mag nog een extra artiest aankondigen, want de organisatoren zorgen met het Schlagerfestival-debuut van zanger en acteur Stan Van Samang, bekend van o.a. ‘Scars’, ‘Een Ster’ en ‘Goeiemorgend, goeiendag’ voor een extra grote kers op de taart.

Stan Van Samang
Het begon al vroeger, maar na zijn overwinning in het Eén-programma ‘Steracteur Sterartiest’ kwam de carrière van de veelzijdige zanger en acteur Stan Van Samang pas echt in een stroomversnelling terecht. Het eerste, grote succes scoorde hij enkele maanden later met het nummer ‘Scars’, waarmee hij in 2007een gouden nummer één-hit scoorde én de ‘Tien om te Zien-zomertrofee’ won. Een paar jaar later schreef hij opnieuw muziekgeschiedenis door zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’, goed voor zes hits in de Ultratop 50. Voor ‘Een Ster’ kreeg Stan goud, een MIA, pakte er de ‘Zomerhit 2015’ mee en scoorde dat jaar ook nog eens goud met ‘Goeiemorgend, goeiendag’. Naast het zingen, acteerde Stan Van Samang in diverse tv-series (‘Zuidflank’, ‘Vermist’, ‘Wittekerke’, ‘Zie mij graag’) en geeft hij momenteel gestalte aan ‘Harry’ in de succesvolle Eén-serie ‘Thuis’.

Schlagerfestival-debuut
Stan Van Samang houdt van uitdagingen, want na zes concerten in de Lotto Arena en vijf Sportpaleisconcerten debuteert hij op 24, 25 en 26 maart 2023, net als zijn voorgangers Johan Verminnen, Raymond Van het Groenewoud e.v.a., op het podium van Het Schlagerfestival, dat voor de 16de keer plaatsvindt in de Trixxo Arena Hasselt. “Waarschijnlijk ben ik de enige Vlaming die nog nooit naar Het Schlagerfestival is geweest, maar dat ze mij hiervoor uitnodigen, vind ik een hele eer. En ik weet wat feesten is, dus geven we er straks een lap op!”, zegt Stan Van Samang enthousiast.

De ‘Glitter en glamour’-editie van Het Schlagerfestival 2023 vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 in de Trixxo Arena Hasselt, met optredens van Sergio, Lisa del Bo, Christoff, Luc Steeno, Laura Lynn, De Romeo’s, Yves Segers, Die Schnappers (Matthias Lens & Yves Segers), Willy Sommers en debutant Stan Van Samang. Kürt Rogiers is de gastheer van dienst. De voorstellingen starten op vrijdag en zaterdag om 20u30 en op zondag om 15u00. Na afloop van elke voorstelling is er een afterparty met dj voorzien.

Tickets en info: www.hetschlagerfestival.be

(Eerder bericht:)

Op 24, 25 en 26 maart 2023 kan je in Trixxo Arena Hasselt terecht voor de 16de editie van Het Schlagerfestival. Willy Sommers, Christoff, Luc Steeno, Laura Lynn, Yves Segers, Die Schnappers (Yves Segers en Matthias Lens), Lisa del Bo én De Romeo’s, het kruim van de Vlaamse showbizz, krijgt ook nog het gezelschap van publiekslievelingen Sergio en Kürt Rogiers. De eerste zorgt voor het extra muzikale vuurwerk en de laatste neemt als gastheer opnieuw de presentaties voor zijn rekening. Met nog één troefkaart achter de hand is hiermee de line-up bijna compleet.

Dertien jaar na zijn laatste doortocht is de veelzijdige zanger-entertainer Sergio in maart 2023 opnieuw van de partij op Het Schlagerfestival. De goedlachse volksfiguur uit het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge weet als geen ander hoe je het publiek moet bespelen. Na zijn Nederlandstalige debuut, het succesverhaal als frontman van Touch of Joy, maar ook de solosingles ‘Ik ben de Sergio’, de voetbalhymne ‘Allez Allez Allez’, de Songfestivalinzending ‘Sister’ én zijn Vlaamse nummer 1-hit ‘Alleen bij jou’, groeide hij de voorbije decennia uit tot een vaste muzikale waarde. Sergio glimlacht spontaan als hij terugdenkt aan zijn vorige twee doortochten op Het Schlagerfestival. “Toen ik de eerste keer op het podium stond, met een live orkest en een immense mensenzee voor mij, was het toch eventjes schrikken. Ik ben toen echt uit mijn pijp moeten komen, maar het was toen al een ongelofelijke ervaring. Drie jaar later had ik opnieuw datzelfde, overweldigende gevoel. De groeiende publieke belangstelling, maar vooral ook het enthousiasme van het publiek, zowel op het podium als in de zaal, is echt iets speciaals. Je moet het meemaken om het te kunnen begrijpen. Ik kijk er nu al naar uit om er volgend jaar weer bij te zijn. Of ik ook iets van Hazes ga zingen? Dat zou kunnen. We hebben nog genoeg tijd om de liedjes uit mijn repertoire te selecteren.”

Naast Sergio is Kürt Rogiers als gastheer ook weer van de partij. “Het thema volgend jaar is ‘glitter en glamour’. Een glittervestje, een stijlvol pak of een glamoureuze jurk. Ik wed dat iedereen in zijn of haar kleerkast wel iets heeft hangen dat beantwoordt aan de omschrijving (lacht). De kans is groot dat ik, naast het aankondigen van de artiesten, weer op een verrassende wijze opduik in het publiek. Ja, dat zijn altijd bijzondere momenten. De mensen schrikken altijd als ik plots naast hen sta of zit, maar dat levert de meest enthousiaste reacties op. Ik geniet daar volop van! En iedereen in de zaal kan meevolgen op de grote schermen. Machtig”

Het Schlagerfestival 2023 vindt op 24, 25 en 26 maart 2023 plaats in Trixxo Arena Hasselt, met optredens van Willy Sommers, Luc Steeno, Christoff, Laura Lynn, Yves Segers, Die Schnappers (Yves Segers en Matthias Lens), Lisa del Bo, Sergio en De Romeo’s. Kürt Rogiers is opnieuw gastheer. Tickets en info: www.hetschlagerfestival.be

(Eerder bericht:)

Schlagerfestival verplaatst naar 2023!
Na de succesvolle verjaardagseditie, goed voor 60.000 feestvierders, kan je op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagnamiddag 27 maart 2022 opnieuw in de Trixxo Arena Hasselt terecht en dat voor de 16de editie van Het Schlagerfestival. Na de kermis- en feest-editie, trekken de organisatoren volgend jaar de kaart van glitter en glamour. Laura Lynn, Willy Sommers, De Romeo’s en Christoff zijn opnieuw van de partij, net als hun collega Luc Steeno, Yves Segers zowel solo als met Die Schnappers-collega Matthias Lens én de zingende nachtegaal Lisa del Bo: “Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ‘Liefde is een kaartspel’ uitkwam en volgend jaar is het 9 jaar geleden dat ik nog eens op het grote Schlagerfestival-podium gestaan heb. De afgelopen editie ben ik al de sfeer gaan opsnuiven en heb ik, aan de zijkant en tussen het publiek, genoten van de optredens van mijn collega-artiesten. Het was een prachtige avond, met alleen maar blije mensen en gelukkige gezichten. Als je als volbloed Limburgse de kans krijgt om voor eigen publiek op het grote podium van Het Schlagerfestival te kunnen optreden, dan ben je vereerd en is het ook een hoogtepunt in je carrière”, zegt Lisa enthousiast. Kürt Rogiers is opnieuw gastheer.

Eén van de succesfactoren van Het Schlagerfestival zijn de gevestigde, muzikale waarden. Het zijn de artiesten waar mensen voor buiten komen, omdat ze voluit willen meezingen met ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Zeven zonden’, ‘Viva De Romeo’s’ of ‘Je hebt me 1000 maal belogen’, liedjes van respectievelijk Willy SommersChristoffDe Romeo’s en Laura Lynn. Met veel enthousiasme is het viertal, dat in het publiek kan rekenen op de steun van een massa fans en bewonderaars, er in het voorjaar van 2022 weer bij. Na de ingehaalde oktobereditie, wordt er volgend jaar op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondagnamiddag 27 maart 2022 weer geschlagerd in de Trixxo Arena Hasselt. “Voor de 16de editie duwen we het podium weer naar achter in de zaal, waardoor er op het middenplein voldoende ruimte is voor die heerlijk langgerekte, doorlopende polonaises. Ook Kürt Rogiers is als gastheer-presentator weer van de partij. Volgend jaar trekken we de kaart van de ‘Glitter & Glamour’. De mensen mogen nu al op zoek naar veel blingbling, aangepaste kledij of toffe accessoires die ons thema accentueren”, klinkt het bij de organisatie.

Die Schnappers 
Goed nieuws voor de fans van Luc Steeno, want de man van de meezingers ‘Hij speelde accordeon’ en ‘Ik mis je elke dag’ is volgend jaar terug van de partij. Ook feestbeest Yves Segers mag opnieuw aan het publiek vragen: ‘Waar zijn die handjes?’ Yves komt niet alleen, want met zijn collega Matthias Lens vormt hij al enkele jaren het feestduo Die Schnappers. Met hun ‘Links rechts’, ‘Ik moet zuipen!’ en ‘We hangen het varken weer uit’-versies, zorgt dit duo gegarandeerd voor opzwepende feestmomenten. Voor Yves en Mathias is het de eerste keer dat ze met Die Schnappers te gast zijn op Het Schlagerfestival. “Heel fijn dat we ineens zoveel volk kunnen bereiken en betrekken in het feestgedruis. We hebben er alle vertrouwen in, want we merken op onze optredens dat iedereen meteen meezingt en da’s echt super fijn”, klinkt het bij het duo. 

Lisa del Bo 
Na haar debuut op het festival negen jaar geleden, is de populaire, sympathieke Limburgse artieste Lisa del Bo volgend jaar terug van de partij op Het Schlagerfestival. Lisa geniet momenteel voluit van de aandacht die zij en haar liedjes krijgen: “Dankzij #LikeMe zijn ‘Liefde is een kaartspel’ en ‘Vlinderen’ aan hun tweede leven begonnen. Ik merk dat heel wat jongeren, voor mij een nieuw publiek, die liedjes opnieuw ontdekken en voluit meezingen. Dat doen ze op mijn optredens, maar ik zie het ook gebeuren op de sociale media, waar ze filmpjes en TikToks delen met mijn muziek. Heerlijk! Volgend jaar zit ik 32 jaar in het vak, maar door de maatregelen en beperkingen is het mij de voorbije maanden niet gelukt om mijn 30 jaar carrière te vieren. Wel, ik stel voor dat we dat volgend jaar doen in Hasselt. Met z’n allen wordt het fantastisch”, zegt een lachende Lisa del Bo.

De 16de ‘Glitter & Glamour’-editie van Het Schlagerfestival met Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers, Luc Steeno, Lisa del Bo, Die Schnappers, De Romeo’s, Yves Segers en gastheer-presentator Kürt Rogiers, vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart (20u30) en zondagnamiddag 27 maart 2022 in Trixxo Arena Hasselt. Tickets vanaf 37 euro (inclusief reservatiefee). Tot 30 november 2021 geniet je nog van een vroegboekkorting. Voor groepen zijn er speciale tarieven en voorwaarden.

Tickets en info: www.hetschlagerfestival.be

Het Schlagerfestival
Vrijdag 24, zaterdag 25 & zondag 26 maart 2023
Trixxo Arena, Hasselt