Vincent Voeten herneemt met eerste zaalshow 'Smaad' in najaar 2024

smaad

Kempisch comedian Vincent Voeten (36), winnaar van Humo’s Comedy Cup (2022) en bekend van ‘De Ideale Wereld’, trekt dit najaar opnieuw zijn uniform aan en patrouilleert door Vlaanderen met een tweede rondje van SMAAD. Na het overdonderend succes van zijn debuut in de comedywereld met talloze uitverkochte zalen en duizenden enthousiaste comedyliefhebbers, was de keuze voor een herneming snel gemaakt. Een nichemarkt vinden binnen de comedywereld is geen evidentie, maar Vincent doet het met glans. Zijn jarenlange ervaring als politie-inspecteur is de ultieme voedingsbron voor zijn donkere, gortdroge humor. Gitzwarte en snoeiharde jokes zijn Vincents forte. Opkomend comedytalent Bas Dillen zal als voorprogramma de mensen opwarmen. De Antwerpse family man en cafébaas geeft als ruwe bolster met een klein hartje het perfecte tegengewicht voor Vincent. 

De entree van de voormalige politie-inspecteur Vincent Voeten in de comedywereld is er ééntje voor in de geschiedenisboeken. Ondanks dat hij pas sinds 2016 op de planken staat, heeft Vincent al een impressionant palmares. In 2017 schopte hij het tot in de finale van de Lunatic Comedy Award en nog in datzelfde jaar won hij de Utrechtse Comedy Talent. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker, tourde als Young One met Michael Van Peel en als support voor Alex Agnew. In 2022 wist hij als kers op de taart de overwinning binnen te halen tijdens de finale van Humo’s Comedy Cup. Ook in 2023 bleef Vincent successen boeken. Een geestige passage in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en een stoeltje in ‘De Ideale Wereld’ waren slechts een deel van zijn tijdsbesteding. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden, en met interventies bij de politiezone Noorderkempen als voedingsbodem, trok Vincent met zijn unieke, groffe comedystijl de zalen in met een eerste pikzwarte zaalshow 'SMAAD'. 

Wanneer straatflik Vincent Voeten op een podium klimt, haalt hij schaamteloos de matrak boven en laat hij geen enkel heilig huisje overeind. Die huisjes, die sinds oktober 2023 nonstop daverden in tientallen Vlaamse steden, wisten ruim 8.000 mensen te bekoren. Dit najaar trekt Vincent met SMAAD opnieuw op patrouille langs tientallen culturele centra voor een tweede, even succesvol seizoen. 
“Ik was zeer tevreden over het eerste seizoen van SMAAD. De Vlaamse comedyliefhebber is gelukkig niet te gevoelig en kan ook de brute moppen plaatsen. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we tijdens het tweede rondje mensen kunnen entertainen – en choqueren.”
- Vincent Voeten

“Met je debuutshow een masterclass comedy geven, het is er weinigen gegeven. Vincent Voeten deed het!”
​​​​​​- Roel Tulleneers, programmator CC De Werft in Geel -

“We gaan geen witzen weggeven, alleen zeggen dat ze kogelhard zijn en dat Voeten ze met precisie afvuurt. Hij legt aan, hij schiet en het is raak: zijn microfoon is zijn nieuwe dienstwapen geworden.”
- Jasper Van Loy, De Morgen -

"Vincent voeten grossiert in harde grappen. In zijn eerste zaalshow verzacht hij het ongemak. Hij slaat én zalft"
- Karel Michiels, De Standaard -

Voor de comedyfanaat die niet kan wachten tot het najaar, is er alvast goed nieuws. Deze zomer is Vincent op verschillende locaties te vinden. Een bijzondere in het lijstje is de voorstelling van zaterdag 27 juli 2024 in Gent. In functie van de comedyprogrammatie van de Gentse Feesten, zal Vincent dan SMAAD spelen in De Vooruit. 

Plaats delict voor de eerste voorstelling van het tweede seizoen is Aalbeke. Het voorprogramma wordt voorzien door Bas Dillen. De Antwerpse ruwe bolster met een klein hartje is een nog relatief nieuwe naam in de comedywereld, maar wist het toch al tot in de halve finale te schoppen van Humo’s Comedy Cup 2023. 
“Bas is een cafébaas in hart en nieren, maar in eerste plaats een echte family man. Het is een charmante kerel met veel authenticiteit en heerlijke punchlines. We willen hem als voorprogramma voornamelijk proberen bekend te maken over geheel Vlaanderen en hem podiumuren geven. Iedereen die naar de show komt, zal het er ongetwijfeld over eens zijn, daar gaan we nog van horen!”, klinkt het bijna enthousiast bij Vincent Voeten. 

Meer info & speeldata ‘SMAAD’: https://www.vincentvoeten.be/speeldata

(Eerder bericht:)

Wanneer straatflik en laatste winnaar van Humo’s Comedy Cup Vincent Voeten op een podium klimt, haalt hij schaamteloos de matrak boven en laat hij geen enkel heilig huisje onberoerd. Die huisjes mogen stilaan beginnen daveren op hun grondvesten, want vanaf oktober 2023 trekt Vincent op patrouille door Vlaanderen met zijn eerste avondvullende zaalshow ‘SMAAD’. Gitzwarte humor en snoeiharde jokes, dat is wat je kan verwachten.

Vincent Voeten staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden en met interventies bij de politiezone Noorderkempen als voedingsbodem, ontwikkelde hij al snel zijn eigen stijl: donkere jokes met een gortdroge vertelling.

Reeds in 2017 schopte hij het tot in de finale vande Lunatic Comedy Award. Nog in datzelfde jaar werd hij als winnaar gekroond van de Utrechtse Comedy Talent Award – de grootste stand-upwedstrijd van Nederland. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en tourde als Young One met Michael Van Peel en als support voor Alex Agnew. 
De bekroning volgde op 13 maart 2022, toen hij het in een bloedstollende finale haalde van collega’s Jade Mintjens en Charles Le Riche, en als eerste politie-inspecteur ooit Humo's Comedy Cup won. Daarover schreef De Standaard:​ 
“Maar dat ruim een kwart van zijn materiaal landde op een punchline over een vrouw die dik of lelijk was, en die vermoord, mishandeld of verkracht werd, viel wel op.” 
Naast stand-upcomedy schreef Vincent mee aan programma's zoals ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Is er een dokter in de zaal?’. Zelf was hij ook op het scherm te zien, onder andere in ‘De Ideale Wereld’.

Zijn debuutshow ‘SMAAD’ gaat in première op 7 oktober 2023 en plaats delict is de vertrouwde Kempense grond van CC De Werft in Geel. Daarna zwerft Vincent er als een Aziatische hoornaar mee uit over gans Vlaanderen!

Voor de speellijst (tot op heden) van ‘SMAAD’ en meer info, check www.vincentvoeten.be 
Productie: House of Comedy / House of Entertainment

Vincent Voeten - Smaad
Vanaf 21 september 2024
tournee doorheen Vlaanderen