Suikerrock: het Nederpop feest op zondag wordt nog groter

suikerrock

Het Nederpop feest op zondag wordt nog groter! Op zondag 4 augustus gaat het Nederpop feest verder op The Cube, één van de twee zijpodia van Suikerrock. Met o.a. onze favoriete Noorderbuur Gers Pardoel, #LikeMe ster Francisco, Team Regi-prinses Pauline en een ambi-afterparty met de hyper populaire dj en producer 5NAPBACK. Geen moment van rust dus tijdens de pauzes van het hoofdpodium, waar onder andere Suzan & Freek, André Hazes, Metejoor en Clouseau de show stelen.

En dat is nog niet alles – binnenkort maken we nog meer namen bekend! Het hoeft niet te verbazen dat de tickets de deur uitvliegen als ‘suikerzoete’ broodjes. Wil je er nog bij zijn, haast je dan naar de Suikerrock-ticketshop. 

Gers Pardoel werd in 2009 zowel in Nederland als in Vlaanderen naar het sterrendom gekatapulteerd door zijn succesvolle samenwerking met ‘The Opposites’ voor ‘Broodje Bakpao’. Zijn grote solo doorbraak als Nederlandstalige rapper kwam enkele jaren later met de -in het collectief geheugen gegrifte- monsterhits ‘Ik Neem Je Mee’ en ‘Bagagedrager’.
In zijn rijkgevulde carrière bleef hij aan de lopende band hits scoren zoals ‘Louise’, ‘Boeng’, ‘Zijn’, ‘Morgen ben ik rijk’ en ‘Zo Bijzonder’.
Gers is ook een graag geziene gast in menig televisieprogramma. Hij nam deel aan ‘Liefde voor Muziek’ en was coach in ‘The Voice Kids’. Onlangs was hij nog te zien in ‘Special Forces’, waarin duidelijk werd dat hij moeite heeft om orders te aanvaarden.
Met zijn aanstekelijke mix van rap en melodieuze pop, laat hij elk optreden ontploffen. De teksten, vaak positief en inspirerend, zorgen daarbij voor een feel-good sfeer, helemaal Suikerrock approved.

Uit de talentenfabriek van #LikeMe rolde behalve supersterren als Pommelien Thijs en Camille ook Francisco Schuster, een 22-jarig supertalent dat zingend, dansend en lachend door het leven gaat. Schuster werd als baby te vondeling gelegd in Port-au-Prince in Haïti, en geadopteerd door een Belgisch gezien. In het programma ‘Francisco Desir’ op VRT1 ging hij op zoek naar zijn roots, en bracht daarmee een mooi en eerlijk beeld over adoptie.
Vorig jaar verscheen zijn eerste solosingle ‘ALLEEN’, geschreven samen met o.a. OSKI (remember Suikerrock 2023). Een dansbaar en catchy nummer met elementen van disco, neofunk en Vlaamstalige pop. Vandaag verschijnt het langverwachte vervolg hierop.
Naast zingen en acteren heeft Francisco ook een grote passie voor dansen. In 2022 volgde hij in Los Angeles een workshop bij Dexter Carr, de bekende choreograaf die al samenwerkte met o.a. Beyoncé en Rihanna.
Met zijn uitstekende dansmoves, zijn aanstekelijke glimlach en onuitputtelijk enthousiasme, krijgt hij zelfs de stijfste hark aan het bewegen!

Dat de koning van de Vlaamse dancemuziek als geen ander talent kan spotten, bewijst hij keer op keer. Zo ook met Pauline Slangen die sinds 2021 deel uitmaakt van Team Regi. Niet alleen won ze dat jaar ‘Regi Academy’, ze dook ook samen met REGI de studio in voor de singles ‘Duizend Sterren’ en ‘Lost Without You’, schitterde naast hem op talloze podia in Vlaanderen waaronder ook het Sportpaleis, en tekende een platencontract bij CNR Records. Daarmee maakt Pauline het nu ook solo helemaal waar, met als kers op de taart haar allereerste solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’.
Ze staat echter ook in het vizier van de roddelpers, die een vette kluif heeft aan haar privéleven. Wij onthouden vooral dat Pauline met haar unieke stemgeluid en ravissante uitstraling de rijzende ster is in de Vlaamse muziekwereld!

5napback: Hij is al 8 jaar actief in de scene en brak door als winnaar van ‘MNM start to DJ’. Ook als producer gaat het hem voor de wind met 4 geslaagde MNM Big Hits op de teller, waaronder ‘Vrienden’, ‘Hoe Kon Ik Zo Dom Zijn’ (met Metejoor!), ‘Liever Dat Je Liegt’ en zijn laatste nieuwe track ‘Onzichtbaar’ (met Danny Dorland).
Samen met Lester Williams en Freaquency vormt hij ook het knotsgekke dj trio ‘De Bromeo’s’, berucht voor de foutste meebrullers, totale chaos en onvergetelijke ambiance.
Op streamingdiensten staat de teller intussen op meer dan 9 miljoen streams en bovendien zagen we de jonge dj de afgelopen jaren op de line-up van zowel nationale als internationale festivals als Tomorrowland, Balaton, Sunrise, Hype O Dream ...
Een afsluitende dj-set op Suikerrock 2024 kan hij vanaf zondag 4 augustus ook op zijn palmares bijschrijven!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs, DIKKE, Flo Windey ft. Skyve, Miss Angel, Jack Shore, Audiowave, ISE, Guusje, WIES en Jokke op vrijdag 2 augustus, een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA, Used, Tsar B, Mickael Karkousse, Elmer, Flavour Drop, BLUAI, Lézard en Ratmosphere, en een Nederpop Walhalla op zondag 4 augustus met Clouseau, Metejoor, André Hazes, Suzan & Freek, Maksim, Gustaph, Gers Pardoel, Francisco, Pauline, 5napback
Tickets via de Suikerrock website.

(Eerder bericht:)

Make room! Make room! Suikerrock lost 10 nieuwe namen die op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus The Palace en The Cube zullen doen daveren tijdens de pauzes van de mainstage. We kondigden recent al stevige girlpower aan voor deze zijpodia, maar er staan nog heel wat straffe artiesten te popelen om hun plek in de spotlights te claimen.

Op vrijdag gaan we helemaal los met De Nieuwe Lichting 2022- finalist Jokke, ‘Blijf Nog Even Hier’- zanger Guusje (met of zonder Bazart?  ) en TikTok-sensatie Jack ‘Yaakov’ Shore. Bovendien wordt het partyniveau naar ongekende hoogten getild door Studio Brussel-besties Skyve en Flo Windey, en door Bijna Weekend-dj Audiowave. Het weekend in knallen heet dat!
Geen ademruimte op zaterdag want onze festivaltrein dendert verder met de eighties synthpop van Ratmosphere, de dansbare post-punk van Lézard, de elektronische, funky beats van de grappige en ook Nederlandse Elmer, en de eclectische en tropische sounds van StuBru resident dj Flavour Drop . En oh ja, one more thing: GOOSE-frontman Mickael Karkousse zal The Cube vakkundig komen inpakken met zijn soloshow en debuutalbum ‘Hello’. 
Wij zijn er klaar voor! 
Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock-ticketshop. Meer namen volgen snel!

Jonas ‘Jokke’ Van Langendonck is een verhalenverteller pur sang die op ingetogen en metaforische wijze de levenswijsheid uit zijn jonge leven deelt met iedereen die het wil horen – we hangen ongetwijfeld aan zijn lippen!
Zijn eerste muzikale stappen zette de Leuvense singer-songwriter als tiener in de lokale hiphopscene. Het was echter dankzij een finaleplaats bij De Nieuwe Lichting 2022, dat hij een duidelijk doel had: zanger worden. 
De muziek die hij vandaag de dag maakt sluit nauwer aan bij kleinkunst, met verhalen die overal over kunnen gaan. Maar wel met de ritmiek, de melodie en invloeden uit zijn hiphopcarrière. En niet zonder succes: Dit voorjaar kondigde hij een kleine show aan in het café van Het Depot. Die werd al snel verplaatst naar de grote zaal, en ook daar moest het ‘uitverkocht’ bordje bovengehaald worden. Me zijn debuut album "Verzamelwoede" onder de arm stond Jokke er als een rasechte artiest en geboren entertainer.
Op vrijdag 2 augustus zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn dat je hem in de intiemere setting van The Palace zal kunnen meemaken. Dit najaar lonkt de legendarische Ancienne Belgique al!

De meesten kennen Guusje, aka de Nederlander Guus Mulder, als partner in crime van Bazart voor ‘Blijf Nog Even Hier’. Maar uiteraard is de artiest veel meer dan een onehitwonder. Zo werkte hij al mee aan enkele hits zoals 'Waar Ga Je Heen' van Emma Heester en 'On & On' van Alok & Dynoro.
In 2022 bracht hij eindelijk zijn eigen muziek uit met zijn debuutalbum ‘Liedjes over Meisjes’. Een ding weten we zeker: op 2 augustus gaan we nergens heen! The Palace is the p(a)lace to be!

Twee jaar na het uitbrengen van zijn debuut-ep ‘Where Do We Begin’ is Mickael Karkousse klaar voor het grote werk. Al klinkt dat wel vreemd voor iemand die al zes albums heeft uitgebracht met één van de grootste Belgische bands van de 21ste eeuw. Toch duurde het enige tijd voordat de GOOSE-frontman zijn eigen geluid vond.
En zo laat MK helemaal een andere kant van zichzelf zien. Uit vrees iets te produceren dat té GOOSE-like was, besloot hij ook een paar trage en emotionele nummers te schrijven. Dit betekent echter niet dat Mickael zijn liefde voor synthesizers heeft afgezworen of dat hij zijn publiek niet meer aan het dansen wil krijgen. Met zijn debuutalbum ‘HELLO’ komt hij The Cube vakkundig afbreken.

Deze twee hebben een gemeenschappelijke troef: ze houden ervan om mensen te entertainen. Hete beats met een geweldige glimlach erbovenop!
Skyve, aan de top van de muzikale belevenis van Studio Brussel en het geheime wapen achter enfant terrible Gunther D. Flo Windey, de konigin van de socials, het icoon van de ontdekkingen en stem/gezicht van programma’s als Flowjob, Faqda en Club Flo. Samen staan deze Studio Brussel-besties garant voor smerige basslines en twerkende beats. Mash-ups, edits en dirty parties verheven naar een meesterlijk niveau. Wees maar zeker dat ze The Cube in vuur en vlam zetten.

Jack ‘Yaakov’ Shore groeide op als ultra-orthodoxe jood in Jeruzalem, maar ontdekte de muziek, raakte verliefd op Nederland en ruilde uiteindelijk de Thora in voor de muziekstudio. Eens in Amsterdam creëerde hij nietsvermoedend een TikTok-account dat razendsnel viral ging. Met nu al meer dan een half miljoen (!) volgers, neemt Shore zijn fans mee op ontdekkingstocht door het land waar hij verliefd op werd. Van roze koeken en hagelslag, via Nederlandse muziek die hij creatief remixt, tot de leukste steden van Nederland die hij per trein bezoekt.
Vandaag kent Jack een succesvolle carrière als muziek-producer. Je hebt ongetwijfeld al een remix of een video van hem zien langskomen, bijvoorbeeld zijn remix van, jawel, K3! Een ding staat vast: op 2 augustus zal hij The Cube laten daveren. Wees klaar om weggeblazen te worden door deze ‘Fred Again’ van de Lage Landen.

Elmer, alter ego van Merel Pauw, is een Nederlandse rapper, muzikant, muziekproducer en actrice. Pauw bracht in 2021haar eerste single ‘Je vader’ uit, met lichtje aangebrande lyrics. Elmer combineert haar liefde voor hiphop met provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act. Ze (of hij, wat jij wil) maakt dansbare tracks met electrofunk en Italo disco, geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig. Lowlands en Pukkelpop gingen al overstag, en ze ging op tour als het voorprogramma van Merol. En op zaterdag 3 augustus staat ze samen met ‘dj-hond’ Skipper op Suikerrock!

Met één been staat Lézard in het David Byrniaanse tijdperk, met het ander in de koelbloedige underground postpunkscene van de jaren 80. Volgens de regel is het de kameleon die van kleur verandert, niet zomaar elke ‘hagedis’, maar die natuurwet lapt ‘Lézard’ aan zijn laars. Frontman Neil Claes, vergezeld van 3 ijzersterke muzikanten, weet als geen ander een levendige en gelaagde set neer te zetten, waarbij de groep invloeden van XTC, Talking Heads en hedendaagse postpunkacts niet onder stoelen of banken steken.
Maar uiteraard wil het oog ook wat. Daarom wordt hun muziek ondersteund door projecties van digitaal verwerkte analoge beelden. Hierdoor heeft The Palace er een onmiskenbare showstopper bij. We zullen niet weten waar eerst te kijken – and that’s how we like it. 

Met Ratmosphere maken de broers Serruys sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende jaren 80 gitaarsolo’s. Oorwurmen ‘No More Pain’ en ‘Nocturnal Animals’ werden tijdens de Week van de Belgische muziek opgepikt door Studio Brussel en Radio Willy, en ook hun laatste wapenfeit ‘Long Time’ heeft het potentieel om potten te breken.
Bovendien zijn de broers ware podiumbeesten. Als graag geziene toursupport van onder andere Balthazar, Warhaus, Jaguar Jaguar en Black Box Revelation, weten ze inmiddels ongetwijfeld how it’s done. 


Audiowave is op weg naar de top van de Belgische dj-scene, op missie om vakkundig de grenzen tussen genres te verleggen. Zijn toonaangevende eclectische mix van stijlen en zijn unieke techniek worden overal gewaardeerd. Studio Brussel-luisteraars zullen hem zeker herkennen als dj van Bijna Weekend, De Filefuif of Bus Belgica. Zijn sets zitten vol muzikale verrassingen, gaande van hiphop over house tot de allernieuwste oorwurm of verborgen parels. Met al dat Studio Brussel-talent kan het niet anders dan een knalfeest worden!

Flavour Drop is een jonge allround & urban dj met een grote passie voor hiphop, afro, dancehall en internationale club edits. Het hoofdingrediënt in al zijn mixtracks? Energie! Met eclectische en tropische sounds weet hij als geen ander iedereen aan het dansen te krijgen. Verwacht je aan muzikale verrassingen tijdens zijn sets, misschien wel wat drum and bass of wat dacht je van een streepje gitaar? Diversity is key! 
Een groot publiek schrikt Flavour Drop niet af. Zo stond hij onder andere al op Rock Werchter en andere grote Belgische festivals. Door zijn eigen grote livestreams tijdens de pandemie werd hij een geliefde resident dj bij Studio Brussel. Met zoveel energie, gaat het dak er ongetwijfeld af op 3 augustus!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs, DIKKE, Flo Windey ft. Skyve, Miss Angel, Jack Shore, Audiowave, ISE, Guusje, WIES en Jokke op vrijdag 2 augustus, een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA, Used, Tsar B, Mickael Karkousse, Elmer, Flavour Drop, BLUAI, Lézard en Ratmosphere, en een Nederpop Walhalla op zondag 4 augustus met Clouseau, Metejoor, André Hazes, Suzan & Freek, Maksim en Gustaph.
Tickets zijn reeds beschikbaar via de Suikerrock website.

(Eerder bericht:)

De eerste namen voor The Palace en The Cube, onze twee zijpodia, zijn bekend. Bereid je voor op heel wat girlpower want Suikerrock verwelkomt op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus enkele straffe dames. Want ‘Who run the world?’ Exact!

Van de Nieuwe Lichting 2024-winnaar ISE over het Nederlandstalig poptrio WIES met leading lady Jeanne, tot girlband BLUAI: feest gegarandeerd in The Palace!
Op The Cube kun je je dan weer verwachten aan straffe optredens van hiphopsensatie Miss Angel en ‘Back to Black’-zangeres Tsar B.

The Palace
In 2022 stond ze nog op ons toenmalig Acoustic Stage, en ook 2023 was voor ISE een onvergetelijk jaar. Nog maar net gestart als singer-songwriter, kreeg ze geweldige speelkansen op de festivalpodia van Pukkelpop, Sziget en Bospop. Daarnaast sleepte ze prijzen in de wacht tijdens de gerenommeerde muziekwedstrijden Sound Track en Imagine Music Experience. En als kers op de taart begon ze aan 2024 als winnaar van De Nieuwe Lichting met haar song ‘Goodbye Letter’, waarmee ze de eerste plaats haalde in De Afrekening van Studio Brussel.

ISE herken je meteen aan haar karaktervolle, rauwe stem. Alleen gewapend met haar gitaar, creëert ze een unieke live sound. Puur en authentiek: perfect dus voor de intieme setting van The Palace. Haar emoties zijn zo echt, ze zal je op Suikerrock niet onberoerd laten.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam. De groep bestaat uit frontvrouw Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Hun debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ verscheen in 2021 met onder andere de singles ‘Soms Is Het Te Laat’ en ‘Meisje’. In 2023 brachten ze een tweede album uit: ‘Alles Anders’. Onlangs won WIES in Nederland, naast onder anderen Joost en Suzan & Freek een fel begeerde 3FM award voor ‘Best Indie Act’.
Daarnaast zijn niet alleen wij, maar ook Pommelien Thijs, fan. En dat zegt veel! Samen zongen ze tijdens Pommelien's Nederlandse clubtour een duet tijdens 'Roekeloos'. Dat zou zomaar kunnen herhaald worden op Suikerrock. We zijn alvast benieuwd!

BLUAI is een Belgische all female band, die balanceert tussen indiefolk en Americana. In 2022 won het trio zowel Humo's Rock Rally, Sound Track, als De Nieuwe Lichting. Het toeval wil dat hetzelfde jaar toenmalig bandlid Ilayda Cicek ook met haar eigen band ILA de Nieuwe Lichting won, warna ze voor haar eigen band koos. ILA staat dit jaar trouwens ook op Suikerrock, op dezelfde dag als BLUAI.
Met radiohits als 'Lady' , 'Dime Store' , 'In Over My Head' en het recente 'My Kinda Woman' was het uitkijken naar een full album. In maart kwam eindelijk hun highly anticipated debuutalbum ‘Save It For Later’ uit. Oefenen voor Suikerrock mogen ze meteen doen op de mainstage van Rock Werchter!

The Cube 
Angela aka Miss Angel is een jonge lyriciste uit Antwerpen. Hiphopmuziek speelde altijd al een grote rol in haar leven, maar in 2016 vond ze haar eigen stem en begon ze liedjes te schrijven. Het duurde niet lang voor ze met enkele beatmakers de studio indook. In 2018 zagen straffe nummers als 'All of the Shmoke', 'Money Making Mami' en 'Ghetto Supahstar' het daglicht. Ondertussen mogen we daar ook een samenwerkingen aan toevoegen met onder meer Zwangere Guy, Selah Sue en Blu Samu. Dankzij haar explosieve podiumprésence stond ze al op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Couleur Café én veroverde ze zelfs een plek op een billboard op Times Square.
Miss Angels sound is sterk beïnvloed door UK grime, old school hiphop en vrouwelijke MC’s. Er komt nieuw werk aan voor de zomer, met andere woorden: bereid je voor om los te gaan.

Tsar B is het muzikale alter ego van muzikant, producer en componist Justine Bourgeus. In haar vroege loopbaan stal Bourgeus de schijnwerpers als violist in verschillende indiebands, waaronder School Is Cool. In haar soloproject Tsar B verzoent ze elektronische popproducties met haar liefde voor klassieke muziek en folk. Haar zangcarrière werd gelanceerd met de Oscar and the Wolf-coversingle ‘Back to Black’ van Amy Winehouse, die werd opgenomen voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs film ‘Black’.
In 2015 bracht ze haar solodebuutsingle ‘Escalate’ uit die op internationale aandacht kon rekenen van onder andere The Fader, Noisey UK, BBC Radio 1 en dergelijke meer. De daaropvolgende jaren bracht ze nog meer nummers uit zoals ‘Golddigger’ en ‘Rattlesnake’. Wie Tsar B al live zag optreden, weet dat ze meermaals zoekt naar het experiment. Aan showgehalte geen gebrek! We zijn benieuwd wat ze voor Suikerrock in petto heeft!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs, DIKKE, Miss Angel, ISE en WIES op vrijdag 2 augustus, een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA, Used, Tsar B en BLUAI, en een Nederpop Walhalla op zondag 4 augustus met Clouseau, Metejoor, André Hazes, Suzan & Freek, Maksim en Gustaph.

Tickets zijn reeds beschikbaar via de Suikerrock website.

(Eerder bericht:)

Nederpop Walhalla op Suikerrock zondag! Het weekend wordt wat zonniger met de aankondiging van het Suikerrock programma voor zondag 4 augustus. Zonder meer de populairste acts van de Lage Landen verzameld op één affiche: De Sportpaleis kampioenen, Clouseau, de nieuwe heerser van het Sportpaleis, Metejoor, de meest beroemde junior, André Hazes, Nederland’s showbizzkoppel Suzan & Freek, rising star, Maksim, en onze beste Eurosong inzending in tijden, Gustaph. Een Nederpop walhalla voor de traditionele familiedag van Suikerrock!

2024 is een feestjaar grand cru voor Clouseau, want de band bestaat maar liefst veertig jaar. Op 16 december 1984, om 11 uur om precies te zijn, traden ze voor de allereerste keer op in het CC Sint-Genesius-Rode. Om die mijlpaal te vieren, maken Koen en Kris hun langverwachte terugkeer naar het iconische Sportpaleis, waar ze dit najaar maar liefst 13 maal zullen spelen. Maar eerst verwachten we de broers Wauters nog in Tienen voor hun inmiddels twaalfde doortocht op Suikerrock!
Iedereen die ooit een Clouseau-concert heeft meegemaakt, weet dat hen een stevig feestje te wachten staat. Topentertainment met een karrenvracht aan hits en evergreens. Dat zal op zondag 4 augustus net zo zijn maar met dat tikkeltje confetti meer. Het wordt een bijzondere en emotionele avond, met veel dansen, hits en passie, kortom, onvergetelijk. 40 jaar Clouseau: ‘Kom erbij, en dans!’

Gewezen leerkracht en inmiddels publieksmenner eerste klasse, die opgeklommen is van openingsact op Suikerrock 2019 naar een megapopulaire Sportpaleis act. Producer Hans Francken, drijvende kracht achter hitmachines Clouseau, Emma Bale en Natalia, was voor Metejoor de geknipte man om mee in zee te gaan en een succesvolle muziekcarrière te lanceren. De eerste single ‘Ik Hou Van Jou’ betekende instant succes, want vrijwel meteen werd Metejoor genomineerd voor een award ‘Beste Doorbraak’ bij de Radio 2 Zomerhit. De muziekradar pikt ook kort nadien zijn volgende singles vlotjes op.
Nadat Metejoor in 2018 een nogal eigenzinnige cover van Niels Destadsbader’s ‘Verover mij’ (oorspronkelijk ‘Believe’ van K’s Choice) uitbracht, ging de bal steeds sneller aan het rollen en volgden successingles elkaar in sneltempo op. ‘Horizontaal’, ‘Blij Om Jou Te Zien’, ‘Het Beste Aan Mij (Ben Jij)’, ‘Rendez-Vous’, ‘Wat Wil Je Van Mij’ en uiteraard de nummer 1 hits ‘1 Op Een Miljoen’, ‘Dit Is Wat Mijn Mama Zei’ en ‘Eigen schuld’. Het worden meteen instant meezingers en leveren talrijke nominaties en effectieve muziekawards op, zoals MIA’s voor ‘Beste Album’ en voor ‘Beste Solo Man’.
Ook zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ bleef niet onopgemerkt: met ‘Laat Ons Een Bloem’ was hij alom tegenwoordig in de zomer van 2023. Dit najaar staan er opnieuw twee Sportpaleizen gepland, en inmiddels gaat Nederland ook overstag.

‘De zoon van’ is hij al lang niet meer. De ‘junior’ heeft hij uit zijn naam geschrapt. André Hazes is trots op zijn afkomst, maar op zijn eigen benen lukt het duidelijk meer dan ooit. Hij is een geboren entertainer en zit van jongs af aan al in de wereld van muziek en televisie.
Op 13-jarige leeftijd scoorde hij zijn eerste nummer-1 hit, ‘Mijn vriend’, een postuum duet met zijn vader. In 2013 volgde de echte doorbraak door zijn optreden in ‘De beste zangers van Nederland’ (het Nederlandse ‘Liefde voor muziek’), waar hij ‘Ik leef mijn eigen leven’ vertolkte en nog een hit te pakken had. In 2016 was het hek helemaal van de dam met het album ‘Leef’ en de gelijknamige single. Hij won bijna alle prijzen die er te winnen vielen en zijn album en singles werden goud en platina alsof het niets was. ‘Leef’ was in 2018 het meest gevraagde nummer tijdens ‘De Warmste Week’, de jaarlijkse inzamelactie van Studio Brussel.
In 2020 verovert hij verder het hart van Vlaanderen met zijn optredens in het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’. André vertolkt er de nummers ‘Doe Het Licht maar uit’ van Peter Van Laet (Mama’s jasje) , ‘Als Je Alles Weet’, dat zijn vader in 1988 uitbracht, en ‘Voor Altijd’, de eerste single van de The Starlings, goed voor drie nummer 1’s in België.
Uiteraard blijft hij schatplichtig aan het oeuvre van zijn vader, en er passeert steevast een eerbetoon in zijn live sets. Met zijn motto "Ik haal alles uit het leven" leeft André om mensen te raken. Zijn muziek heeft een eigen identiteit, maar de maatstaf is dat Hazes Senior het ook zou kunnen zingen.
Niet plat, maar volks. André Hazes blijft steeds zichzelf, met vader in het achterhoofd.

Suzan & Freek braken in 2018 door met hun single ‘Als Het Avond Is’. De doorbraakhit brak records in Nederland en maakte de weg vrij voor het in 2019 uitgebrachte en bekroonde album ‘Gedeeld Door Ons’.
Sindsdien zijn Suzan & Freek niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. De successingles stapelen zich op: ‘Blauwe Dag’, ‘Weg Van Jou’, ‘Goud’, ‘Als het Avond Is’, ‘Kwijt’, ‘Slapeloosheid’ en de nieuwe song ‘Vas-y (Ga Maar)’. Allemaal topnummers die bij elk concert woord voor woord meegezongen worden. Hun deelname aan ‘Liefde voor muziek’ in 2022 katapulteerde hen ook in Vlaanderen naar het sterrendom.
De aantrekking van het Nederlandse koppel hoeft ook niet te verbazen, want hun verhaal leest als een roman: ze leerden elkaar kennen in de muziekles op de middelbare school, zijn sindsdien onafscheidelijk en schrijven samen naarstig hit na hit. Het sprookje werd eind vorig jaar compleet gemaakt toen Suzan & Freek elkaar het ja-woord gaven.
De gloednieuwe plaat ‘Iemand Van Vroeger’ duikt verder in de catchy popsongs en die herkenbare breekbaarheid waar het duo zo graag mee speelt. Op het einde van 2023 kwamen ze die plaat nog voorstellen voor een laaiend enthousiast publiek in een uitverkocht Sportpaleis.
Inmiddels zijn ze terug te zien in het tiende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ waar ook Clouseau het mooie weer maakt. Dat wordt een mooi weerzien op zondag 4 augustus!

We kenden Maksim Stojanac of kortweg Maksim natuurlijk al langer als de acteur die de rol van popular kid ‘Vince’ vertolkt in de serie #LikeMe. Maar dat hij veel méér is dan dat, bewees de jonge blonde god met Oekraïense roots de afgelopen 2 jaren met volle overtuiging. In 2022 leverde hij een topper van een debuutplaat af. Die kreeg lovende kritieken en was met gevoelige, Nederlandstalige songs als ‘Zonder Mij’, ‘Vechten Voor Je’, ‘Jongens Huilen Toch Ook, Toch?’ en ‘Alleen Met Mij’ een kick-start van zijn solocarrière. Die werd nog verder omhoog gestuwd toen hij als de imposante leeuw onthuld werd in VTM’s The Masked Singer. Vak- en publieksjury wist hij iedere aflevering opnieuw te charmeren.
Met de single ‘Onder Invloed’ dong hij in 2023 nog mee naar de prestigieuze Radio2 trofee van Zomerhit van het jaar. The Palace, onze über gezellige spiegeltent op Suikerrock bleek vorig jaar ook vele malen te klein voor de nieuwe ster van de Nederlandstalige pop.
Nieuwe single ‘Leef voor jou’ is nog maar net uit, en doet ons al reikhalzend uitkijken naar zondag 4 augustus!

Toen Gustaph op 14 januari 2023 te horen kreeg dat hij België mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool, stond de verbazing op zijn gezicht te lezen. Nee, de 42-jarige songschrijver, producer en lichtjes fenomenale zanger had het écht niet verwacht.
Niet dat Gustaph (né Stef Caers) al niet eerder in de belangstelling stond. Op zijn achttiende tekende hij zijn eerste platencontract – de muzikant ging toen nog door het leven als Steffen – en hij parkeerde gelijk ook zijn eerste single ‘Gonna Lose You’ in de hitlijsten. Meer nog: Steffen kreeg dat jaar de Radio 2 Zomerhit voor beste debuut.
Hij trok echter de stekker uit zijn vroege popcarrière om zich toe te leggen op zijn muziekstudies. Hij werd een veelgevraagde sessiemuzikant, en ging met Zap Mama, Natalia en The Pointer Sisters op tournee als backing vocalist.
In 2012 was het Amerikaanse Hercules and Love Affair op zoek naar zowel een nieuw geluid als een nieuwe zanger. Gustaph zou met hen uiteindelijk zes jaar lang de wereld rondreizen – van kleine clubs in Tokio en Berlijn tot grote festivalpodia in Londen en San Francisco – en ze maakten ook twee albums samen: The Feast of the Broken Heart en Omnion.
In 2018 deed hij zijn eerste Eurovisiesongfestival ervaring op als achtergrondzanger van Sennek. Twee jaar en een pandemie later zou Gustaph daar nog een vervolg aan breien als achtergrondzanger van Hooverphonic. En vorig jaar mocht hij uiteindelijk zelf in de spotlights staan, en behaalde hij met ‘Because of You’ een zevende plaats in Liverpool. Het beste resultaat voor België in de laatste 20 jaar!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs en DIKKE op vrijdag 2 augustus, een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA en USed, en een Nederpop Walhalla op zondag 4 augustus met Clouseau, Metejoor, André Hazes, Suzan & Freek, Maksim en Gustaph.
Tickets voor vrijdag en zaterdag zijn reeds beschikbaar via
www.suikerrock.be

(Eerder bericht:)

Een nieuwe reeks kanjers voor zaterdag! Oscar and the Wolf en Faithless vormen het heilige tweespan dat de affiche van zaterdag 3 augustus trekt, maar alsof dat niet genoeg is laten we vandaag een nieuwe reeks kanjers op je los voor die tweede dag van Suikerrock:

Het funky blackwave., het herboren Portland, woordenkunstenaar en rapper Brihang, Kempische punkrockers Equal Idiots, het Australische duo Royel Otis en Nieuwe Lichting winnaars ILA. Neem daarbij nog een closing party op The Cube met de nieuwe ster aan het d&b firmament, Used, dan kan die festivalzomer er niet snel genoeg zijn. Of om het met Royel Otis (Sophie Ellis-Bextor) te zeggen: ‘DJ, gonna burn this goddamn house right down!’
Suikerrock 2024 vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus, op de terreinen van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Combitickets en dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn reeds beschikbaar. De line-up voor zondag, en de namen voor de twee zijpodia The Cube en The Palace volgen snel.

Nee, geen schrijffout, het is wel degelijk blackwave. of ook wel blackwavedot: Magistrale hiphop van eigen bodem met een jazzy funky kantje. Het geesteskind van zanger-producer Willem Ardui en rapper Jean 'Jay' Atohoun dat ons sinds 2016 bestookt met feelgood hits als ‘Elusive’, ‘Whasgood?!’, ’BIG dreams’ en ‘GoodEnough’. Dat resulteerde in lovende recensies, MIA nominaties, en zelfs de selectie voor de soundtracks van topgames FIFA en EA Sports FC. Live volgde een ware zegetocht langs de grootste festivals zoals Pukkelpop, Sziget en North Sea Jazz. Het summum was ongetwijfeld hun passage op Rock Werchter vorig jaar, waar een overvolle The Barn afgesloten werd en het extatische publiek helemaal uit zijn dak ging op de sexy grooves van de 7-koppige band.

Portland, dat is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal zondagskind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Portland is een band met een duidelijk DNA. Melancholische gevoelsmuziek die past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Van dat laatste heeft Jente het afgelopen jaar zijn fair share gehad…
Sinds de finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2016 en winst van De Nieuwe Lichting 2019 ging het hard voor Portland. ‘Pouring rain’ en ‘Lucky clover’ waren de radiohits die hen meteen katapulteerden richting Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic en The Great Escape in de UK
2023 werd een rollercoaster ride voor Portland. Er was het lovend onthaalde nieuwe album ‘Departures’, hun opgemerkte deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ met de wondermooie cover ‘She Really (Really) Means It’, maar ook het vertrek van zangeres Sarah Pepels en de keiharde diagnose die Jente kreeg, net na hun optreden op Rock Werchter.
Vechten zit echter in zijn Scherpenheuvelse genen waardoor de behandeling blijkt aan te slaan, en Jente Pironet met zijn band Portland ons op zaterdag 3 augustus komt betoveren.

Zeg niet zomaar ‘de rapper uit Knokke’, want Brihang is een woordkunstenaar die meer affiniteit heeft met vaderlandse dichters dan met de traditionele macho hiphop. Inmiddels al tien jaar geleden leerden we hem kennen dankzij De Nieuwe Lichting. Zijn singles worden sindsdien gretig gespeeld op alle radiozenders, hij heeft inmiddels een muur vol gouden platen en verkoopt steevast elke zaal uit. ‘Steentje’, ‘Rommel’, ‘Tussenin’ en ‘Zee van tijd’ hebben zich op korte tijd in ons collectieve geheugen gegrift.
Met zijn nieuwste album ‘Droomvoeding’ toont Brihang zich alweer een meesterlijke kroniekschrijver van het eigen leven. Hij valt nog steeds met niks of niemand anders te vergelijken, een verademing in tijden waarin beproefde formules en almachtige algoritmes de plak lijken te zwaaien. Wie Brihang de voorbije jaren aan het werk zag, weet dat hij graag experimenteert met zijn live-shows. Zijn aanpak is bijna theatraal te noemen, en net dat zorgt ervoor dat hij zich ook live onderscheidt van elke andere hiphop act. Dat bewees hij begin dit jaar nog op de MIA’s, waar hij het meest beklijvende optreden van de avond gaf.

Die verdomde Nieuwe Lichting toch. Het lijkt of zowat elke band op de Suikerrock affiche een product is van deze Studio Brussel wedstrijd. Zo ook het garagerock duo Equal Idiots die in 2016 wonnen met de oorwurm ‘Salmon Pink’. Complexloze uptempo gitaarrock uit de Noorderkempen, gemaakt voor zweterige moshpits. Een jaar later was er het debuutalbum ‘Eagle Castle BBQ’ met daarop het anthem voor alle stotteraars ‘Put My Head In The Ground’ en het bluesy ‘Toothpaste Jacky’. Suikerrock moest er dat jaar een eerste keer aan geloven, net als de festivalweides van Rock Werchter, Dour en Pukkelpop.
Niet alleen muzikaal ging het Equal Idiots voor de wind: Frontman Thibault Christiaensens kreeg een job aangeboden als presentator bij Studio Brussel en is elke ochtend vanaf 6 uur te horen, samen met Fien Germijns in de Ochtenshow.
Het tweede album ‘Adolescence Blues Community’ verscheen net op het moment dat corona de wereld on-hold zette. Het duurde dus even voor we de hitsingles ‘16’ en ‘Adolescence Blues’ live konden horen. Maar het concept bleef, zoals ze zelf omschrijven “Luide en rammelende gitaren, niet altijd even strak of juist maar dat hoeft ook niet. Het mag al eens vuil klinken en het moet vooral plezant zijn.”. Aan een derde album wordt naarstig gewerkt. Benieuwd of er op Suikerrock al een tipje van de sluier gelicht wordt.

Royel Maddell en Otis Pavlovic, inderdaad vandaar de naam, is een Australisch duo dat ons sinds 2019 verblijdt met het soort zonnige indie gitaarpop waar zelfs Statler en Waldorf vrolijk van worden.
Het duurde 3 EP’s (‘Campus’, ‘Bar & Gril’ en ‘Sofa Kings’) en een handvol singles waaronder ‘Oysters in my pocket’, ‘Sofa King’ en ‘Kool aid’, vooraleer dit jaar hun eerste full album ‘Pratts & Pain’ verscheen. De release van dat album werd weliswaar wat ondergesneeuwd door hun passage in ‘Like A Version’, het programma van de Australische Studio Brussel, Tripple J, waarin bands uitgenodigd worden om live een eigen nummer én een cover te spelen. Begin dit jaar bracht Royel Otis er ‘Murder on the dancefloor’ van Sophie Ellis-Bextor, en het gevolg kennen we inmiddels…
Het podium blijkt de biotoop te zijn van deze ‘Aussies’. Vorig jaar waren ze één van de revelaties van Pukkelpop, en met de release van ‘Pratts & Pain’ schieten ze als een raket richting onsterfelijke indieroem.
Op 3 augustus brengen deze ‘Aussies’ ongetwijfeld de zon mee naar Suikerrock.

Ilayda Cicek is 25 jaar oud en brengt met ILA rauwe en eerlijke minimalistische rock. ‘Leave me dry’, het nummer waarmee ze De Nieuw Lichting 2022 won, doet meer dan eens denken aan vintage PJ Harvey. Het was niet van de radio weg te slaan, net als de opvolgers ‘Rebirth’ en ‘Live To Love’. Ilayda maakte oorspronkelijk deel uit van BLUAI, die andere winnaars van De Nieuwe Lichting, maar verliet de band om zich volledig op ILA te kunnen concentreren.
Vorig jaar nog op Suikerrock te zien in de über gezellige The Palace. Dit jaar lonkt het hoofdpodium, want debuutalbum 'Ayna' verschijnt in april, en als de nieuwste radiohit ‘All again’ daarvan een voorsmaakje is, dan verwachten we ons aan een vijfsterren menu!

Used: dé rijzende ster van de Belgische DJ-scene. In 2018 lanceerde Jo Eelen (zijn echte naam) zijn drum & bass carrière met de hit ‘Mistakes’. Meteen volgden passages langs Tomorrowland, Pukkelpop, Rampage Open Air en clubs in binnen- en buitenland.
Hij bleef niet onopgemerkt voor de muziektentakels van Studio Brussel. Eelen is namelijk een geschoold muzikant, die naar de kunsthumaniora ging, en in zijn producties eigen vocals, piano en viool vermengt. Scoren doet hij met remixes van o.a. Youtube-fenomeen Acid (‘Go, Acid’) en ‘Gold Dust’ van DJ Fresh. Bij het grote publiek breekt hij door met het gevoelige 'You Say'’, de collab met Andromedik ‘Take me’, en uiteraard festivalanthem 'Mistakes'.
Een zeer grote meneer die op zaterdag 3 augustus, na Oscar and the Wolf, The Cube zal laten ontploffen. DOVO is bij deze gewaarschuwd!

Een gigantisch popfeest met Anne-Marie Lost Frequencies, Anne-Marie, Froukje, Joost, Compact Disk Dummies, Pommelien Thijs en DIKKE op vrijdag 2 augustus, en een dikke indiepop line-up op zaterdag 3 augustus met Oscar and the Wolf, Faithless, blackwave., Portland, Brihang, Equal Idiots, Royel Otis, ILA en USed
Tickets voor beide dagen zijn reeds beschikbaar via www.suikerrock.be

(Eerder bericht:)

‘Prepare to be spellbound’, want Suikerrock 2024 brengt je de terugkeer van Faithless op zaterdag 3 augustus! Voor het eerst in maar liefst 8 jaar zullen de legendarische pioniers van de Engelse dance scene het podium betreden voor een adembenemende live show.

Op deze historische avond zal Faithless de Tiense Suikerraffinaderij op zijn grondvesten laten daveren met hun onsterfelijke hits, maar ook een hartverwarmend eerbetoon brengen aan de onvergetelijke Maxi Jazz, die ons in 2022 helaas ontviel. Verwacht een emotioneel geladen performance met oud en ook nieuw werk, doordrenkt met de onmiskenbare energie die Faithless tot een wereldwijd fenomeen heeft gemaakt.

Faithless werd in 1995 opgericht door Rollo (de broer van Dido), Sister Bliss en Maxi Jazz, en veroverde de wereld met tijdloze albums als ‘Reverence ‘, ‘Sunday 8PM’, ‘Outrospective’ en ‘No Roots’ . ‘Insomnia ‘, ‘Salva mea’, ‘God is a DJ ‘ en ‘We come 1‘ zijn anthems die de grootste festivals in extase brengen.

Faithless staat samen met Oscar & The Wolf bovenaan de affiche op zaterdag 3 augustus.
Iets met ‘wauw’, ‘legendarisch’, en ‘niet te missen’…

Tickets zijn reeds beschikbaar via de Suikerrock website: www.suikerrock.be
Meer namen volgen snel!

(Eerder bericht:)

Suikerrock 2024 knalt deze dinsdag binnen met de eerste namen voor de popdag, vrijdag 2 augustus. Hitmachines Anne-Marie, Lost Frequencies, Froukje, Joost, Pommelien Thijs, Compact Disk Dummies en DIKKE doen het ‘FOMO’ alarm hard oplichten!!

Anne-Marie, de vocale vuurwerkpijl die Pukkelpop vorig jaar nog deed ontploffen met haar tonnen energie, positivisme en een resem hits: ‘Alarm’, ‘Friends’, ‘2002’ , ‘Unhealthy’ (haar geweldige collab met Shania Twain) en uiteraard ‘Rockabye’, het nummer van Clean Bandit waarop ze samen met Sean Paul (remember Suikerrock 2023)) schittert. Ze is ook open over haar mentaal welzijn en is daarom een rolmodel voor haar grote schare fans, waaronder ook Ed Sheeran en Marshmello.

De popdag wordt afgesloten met een knaller van een party: Lost Frequencies, de meest gestreamde Belg ooit en wereldwijd koning van de beats. Sinds 'Are You With Me' in 2014 (een nr1 hit in 18 landen!) is zijn sterrenstatus alleen maar gegroeid. Hij stond op de grootste dancefestivals wereldwijd zoals Tomorrowland en Electric Daisy Carnival, maar ook op echte rockfestivals als Lollapalooza, Coachella en uiteraard Rock Werchter. Een echte cross-over artiest die als eerste Belg ooit een nr1 hit scoorde in het Verenigd Koninkrijk, en ook als allereerste Belg een nummer had met meer dan 1 miljard streams op Spotify ( ‘Where are you now’). Op het einde van 2023 kwam Felix De Laet (zijn echte naam) nog met een verrassing: ‘Head down’, een nieuwe single samen met… Bastille. En laat dat nu net één van onze headliners van vorig jaar zijn!

Froukje Veenstra is pas 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single 'Groter Dan Ik' in één klap profileert als nieuwe ster van de alternatieve pop. Ze scoorde reeds twee maal ‘Song van het jaar’ in Nederland met 'Ik Wil Dansen' en 'Zonder Gezicht' (samen met vriendin S10). Begin dit jaar brengt ze haar lovend onthaalde debuutalbum 'Noodzakelijk Verdriet' uit, met daarop o.a. 'Als Ik God Was', 'Naar Het Licht' en de nieuwe single 'Houden Van Mij'. Dit najaar speelt ze haar grootste Belgische indoorshow in de Lotto Arena, maar eerst mag ze nog haar roodharige strikje rond Suikerrock leggen.

‘Z'n naam is Klein maar z'n droom is groot’. Joost Klein uit Friesland is een allround creatief genie en voormalig youtuber, en heeft zich opgewerkt tot een van de meest energieke liveacts van de Benelux. ‘Z’n droom is groot’ maar lijkt uit te komen, want dit jaar is hij met zijn nummer ‘Europapa’ de inzending van Nederland voor het Eurovisiesongfestival. Zijn discografie gaat van bonkende gabberhouse tot aanstekelijke poppunk en alles wat daartussen ligt. Denk maar aan zijn versie van De Kreuners’ ‘Ik wil je’ of ‘Friesenjung’ op basis van Sting’s ‘Englishman in New York’. Hij ging reeds als een pletwals over de festivalweides van Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop, en eind vorig jaar moest ook de Lotto Arena eraan geloven.

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem hebben een indrukwekkend parcours afgelegd sinds hun overwinning bij Humo's Rock Rally in 2012. Als Compact Disk Dummies bestoken ze ons sindsdien met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels classics. Ze wonnen ook de ‘Best Dance’ award op de MIA’s 2020 (voor o.a. Dimitri Vegas & Like Mike!), en in volle coronaperiode brachten ze ‘Neon Fever Dream’ uit, een nieuw album met daarop o.a. de singles ‘I remember’ en ‘On repeat’. Compact Disk Dummies live is een unieke belevenis, dat bewezen ze vorig jaar nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. Oh ja, de meest recente single ‘fomo’ werd op één namiddag geschreven in Den Haag - thuisbasis van Goldband en hun componist/producer Wieger Hoogendorp.

Wat kunnen we nog zeggen over Pommelien Thijs? De immens populaire duizendpoot, die als zangeres, muzikante, ontwerpster en actrice de hits, prijzen en awards aan mekaar rijgt. ‘Erop Of Eronder’ werd de hit van 2023, net zoals ‘Ongewoon’ die van 2022 was. 8 MIA’s scoren in twee jaar tijd is ongezien. In ‘Knokke Off’, de beste Vlaamse serie van vorig jaar, bleek ze over een geweldig acteertalent te beschikken, en met ‘Het Beste Moet Nog Komen’ lanceerde ze onlangs de bewustmakingscampagne over de gevaren van gsm-gebruik in het verkeer. In 2024 zal deze popprinses met haar liveband doorheen Vlaanderen én Nederland trekken. Op vrijdag 2 augustus komt ze bewijzen dat Nederlandstalige pop populairder dan ooit is!

Ga, Ga, Ga, Gasolina! DIKKE is ongetwijfeld de meest hardwerkende rapper van het land. In 2021 bracht hij twee albums uit, ‘130 Kilo’ en ‘Nooduitgang’ en de hits volgden mekaar in sneltreintempo op: ’Paris Hilton’, ‘Laat Me FF’, ‘Gasolina’. Ook in de Nederlandse hiphopscene valt hij in de smaak en mocht hij al samenwerken met o.a. Josylvio en Willie Wartaal. Met nieuwe muziek op zak, en met de backing van een echte live-band komt hij met zijn laidback flow Suikerrock 2024 in gang stampen.

Tickets voor dit niet te missen feest zijn beschikbaar vanaf woensdag 6 maart om 13u via www.suikerrock.be

(Eerder bericht:)

Het glinstert, het straalt en zet de nacht ‘On fire’: Oscar and the Wolf is de eerste knaller die Suikerrock aankondigt voor de editie van 2024. De Belgische hitmachine van Max Colombie is headliner op de tweede dag van het festival, zaterdag 3 augustus.

Oscar and the Wolf groeide in het voorbije decennium uit van een schuchtere indie-folk band, tot de kolossale electropop machine die de podia van de grootste festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland en Lowlands laat ontploffen, en die tot in het Midden-Oosten op een toegewijde aanhang kan rekenen.

In 2023 werd hun single ‘Warrior’ gekozen als het officiële lied voor het Belgische nationale team tijdens het WK voetbal. Het nummer veroverde de eerste plaats in de charts, en verbleef wekenlang in de hoogste regionen. Het voegde zich bij de lijst klassiekers zoals ‘Strange Entity’, ‘Princes’, ‘Joaquim’, ‘Breathing’ en ‘On Fire’, om er maar enkele uit het indrukwekkende palmares te noemen.

Scoren doet Oscar and the Wolf ook en zeker op een podium. Bezwerende liveoptredens, waar een indrukwekkende lichtshow hand in hand gaat met rauwe, ongefilterde emotie. Het resultaat staat op voorhand al vast: een publiek in vuur en vlam, meegevoerd door de bezwerende magie en de zwoele dansbare beats.
De expressieve nieuwe single ‘Angel Face’ is een eerste glimp van een kwetsbaardere kant van Oscar and the Wolf, waarbij de glimmende poppersona van Max Colombie langzaam wordt ontmanteld.

De Tiense Suikerraffinaderij vormt nu al drie jaar het decor van Suikerrock. Benieuwd of er daarvan nog een spaander heel blijft na de doortocht van Oscar & The Wolf op zaterdag 3 augustus!
Tickets voor die dag zijn beschikbaar vanaf zaterdag 3 februari via www.suikerrock.be
Meer namen volgen snel!

(Eerder bericht:)

Suikerrock 2023 is inmiddels al 4 maanden geleden... en we zijn nog altijd aan het nagenieten! Maar we kijken ook reikhalzend uit naar 2 t/m 4 augustus 2024, voor een nieuwe editie van het zoetste festival van België. En het wordt nog beter want vanaf vandaag tot 6 januari scoor je hét perfecte cadeau voor de Suikerrock-fan: Een Early-bird combiticket voor Suikerrock 2024! 3 dagen festivalvibes op het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij, met een flinke 'vroege vogel' korting. Snel naar de ticketshop.

Suikerrock 2024 
We verwachten jullie terug in onze 'Factory of sweetness' van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus 2024 op het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij. Same vibes, same concept: 3 podia met op vrijdag pop en dance, zaterdag 00's en zondag mainstream zoals dat steeds geweest is. De eerste namen volgen snel, en om je nog wat meer te teasen, check onze aftermovie van vorige editie!

Suikerrock
Vrijdag 2, zaterdag 3 & zondag 4 augustus 2024
Bietenplein, Tienen