Zucchero, Kelis en Emma Bale openen Suikerrock 2022

suikerrock

YES, driemaal YES, hij komt!: Zwangere Guy komt op zaterdag 30 juli zijnwelgemikte punchlines spuwen over ons nieuwe terrein! En daarmee is het indrukwekkende programma van ons hoofdpodium volledig. ZG, Papa Guy, Zwangere of echte naam Gorik (van Oudheusden) kroonde zich op korte tijd tot koning van de Brusselse -en bij uitbreiding Belgische- hiphopscene. Zijn optredens zijn verpletterend, brutaal, luid, maar ook eerlijk en rechtuit. Zwangere Guy is deze zomer voornamelijk op tour met zijn hiphopcollectief STIKSTOF, maar op zaterdag 30 juli komt hij in zijn imposante solo gedaante ons nieuwe terrein aan de Tiense Suikerraffinaderij platwalsen! Headliners The Chemical Brothers mogen daarna de genadeslag toedienen, en met Chibi Ichigo, Froukje, The Compact Disk Dummies en The Subs wordt uw dansvermogen die zaterdag zwaar op de proef gesteld!

Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

Zwangere Guy, en geef toe, dat bekt veel beter dan zijn echte naam Gorik van Oudheusden, is op korte tijd een zwaargewicht geworden (no pun intended) binnen de Belgische hip-hop scéne.
Zo goed als elk record liet hij in de voorbije drie jaar sneuvelen: eerste goud voor een Nederlandstalige hiphopplaat, eerste Nederlandstalige hiphop nummer 1 in de charts. Hij raasde als een wervelstorm over festivals als Rock Werchter, Down The Rabbit Hole, Dour, Lowlands en ook Suikerrock. Hij verkocht zalen uit in België en Nederland. Ondertussen speelde hij 5 keer na mekaar de AB vol, werd hij 5 keer genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards 2019, waarvan hij er 4 won. Hij ontving 5-sterrenrecensies in de kranten en stond aan de basis van 5 platen in minder dan 5 jaar.
Vanuit de goot verwierf hij zijn eerste faam als lid van de Brusselse hiphop posse STIKSTOF. Maar met het zeer persoonlijke ‘Gorik Pt.1’ plaatste hij zich als soloartiest op het voorfront. De ijzersterke albums ‘Wie Is Guy’, ‘BRUTAAL’ en ‘BRUTXXL’ volgden elkaar razendsnel op, met teksten die rauw zijn maar ook eerlijk en gaan over armoede, partnergeweld, verslaving…

Deze zomer is de Brusselse Ket in zijn imposante solo-gedaante slechts op vier Belgische podia te zien, en laat Suikerrock er daar nu één van zijn… Zaterdag 30 juli komt hij vakkundig ons nieuwe terrein aan de Tiense Suikerraffinaderij platwalsen! BXL fo' life 

De line-up van het Suikerrock hoofdpodium is daarmee rond. Binnenkort volgen nog nieuwe namen voor de overige podia: DJ-stage en Acoustic stage. Dj’s en (akoestische) bands/artiesten kunnen zich ook nog kandidaat stellen voor deze podia via het platform VI.BE.

(Eerder bericht:)

Zucchero (Sugar Fonaciari) komt naar Suikerrock 2022 aan de Tiense Suikerraffinaderij! Da’s wel heel veel suiker in één zin, maar het is net daarom zeer toepasselijk dat de Italiaanse superster ons nieuwe festivalterrein komt inzegenen op donderdag 28 juli. En hij komt niet alleen: Ook de Amerikaanse r&b coryfee Kelis en de Belgische popgrootheid Emma Bale zorgen ervoor dat het laatste weekend van juli reeds start op donderdag. Tel daarbij nog een party (en afterparty) met o.a. Discobaar A Moeder en TLP a.k.a. Troubleman, en het is duidelijk dat je donderdag 28 juli met een dikke rode stift moet aanvinken!

ZUCCHERO
Een man met een gigantisch palmares en een zinderende live reputatie: Zucchero (Italiaans voor suiker, maar zover was u reeds) kreeg zijn bijnaam van een lerares -eigenlijk heet hij gewoon Adelmo Fornaciari- en is die later gewoon blijven gebruiken. Dankzij het album ‘Blue's’ uit 1987 werd Zucchero een Italiaanse superster in zijn vaderland, maar het was het daaropvolgende album ‘Oro Incenso e Birra’ dat hem internationaal naar ongekende hoogtes katapulteerde. Een samenwerking met Eric Clapton, waarvan er een slordige 8 miljoen stuks verkocht werden! Clapton is niet de enige die de sympathieke Italiaan genegen is , want Zucchero mag o.a. Bryan Adams, the Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Ray Charles, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, en Sting tot zijn vrienden rekenen. Miles Davis belde hem ooit om vier uur in de ochtend uit zijn bed om hem uit te nodigen om samen een duet op te nemen.

Zucchero’s discografie puilt uit van wereldhits waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Diamante’, ‘Wonderful World’, ‘Diavolo in me’ en ‘Il Volo’, maar zijn carrière zelfs maar een klein beetje samenvatten zou al resulteren in een lijvig boek.

Eind 2019 werd een veertiende album aan het indrukwekkende oeuvre toegevoegd: D.O.C. (Disco di Origine Controllata), een zeer dansbare, catchy en nog toegankelijkere Zucchero plaat waarop veelvuldig gebruik gemaakt wordt van elektronische beats en pop elementen. De tournee ter ondersteuning van dit album was gepland vanaf juni 2020, maar moest om de gekende reden meermaals uitgesteld worden. Inmiddels verscheen eind vorig jaar nog een nieuw album, voor de eerste maal met alleen maar covers en de zeer toepasselijke titel ‘Discover’. Daarop nummers van o.a. Genesis, Chris Isaac en Coldplay, en samenwerkingen met o.a. Bono. De geplande tour is inmiddels in april van dit jaar eindelijk van start kunnen gaan, en houdt halt op Suikerrock op donderdag 28 juli in onze ‘Factory of sweetness’ Niet te missen! 

KELIS
Kelis Rogers, beter bekend als Kelis, werd geboren en getogen in Harlem, New York. Haar bijdrage aan Ol' Dirty Bastard's hit ‘Got Your Money’ legde haar geen windeieren. In 1999 verscheen haar piece de resistance ‘Kaleidoscope’ en daarna volgden jaren van hitlijsten en grensverleggende muziek, met miljoenen verkochte albums en talloze top 10-hits: ‘Caught out there (I hate you so much right now)’, ‘Good stuff’, ‘Milkshake’, ‘Trick me’, ‘Millionaire’, ‘Acapella’ en ‘Bounce’ om er maar enkele te noemen.
Kelis toerde in alle uithoeken van de wereld, stond op de grootste festival en deelde het podium met 's werelds topartiesten. Ze is ook te horen op nummers van o.a. N.E.R.D., P. Diddy, Busta Rhymes, Outkast, Disclosure en uiteraard ook haar ex Nas.
Naast haar carrière in de muziek is Kelis ook een door ‘Le Cordon Bleu’ opgeleide chef-kok met meerdere kookspecials op televisie. Ze heeft een debuutkookboek ‘My Life on a Plate’, is een boerderijeigenaar en een ontluikende ondernemer met ‘Bounty & Full’, haar lijn van gastronomische sauzen.
Maar op donderdag 28 juli ruilt ze de kookpotten voor de microfoon en brengt ze een exclusieve Belgische show. Good stuff!

EMMA BALE
In 2016 stond Emma Bale voor de eerste keer op de Suikerrock planken, net voor haar 17de verjaardag. Op dat moment had ze al drie grote hits gescoord: ‘All I Want’, ‘Fortune Cookie’ (met Milow) en ‘Run’ dat in de radio edit van Lost Frequencies goed was voor miljoenen streams.
In de jaren nadien ontpopt ze zich van singer-songwriter tot popprinses, met single pareltjes als ‘Cut loose’ en ‘Curaçao’. Het duurt echter nog tot 2021 (corona weet je wel…) voor haar debuutplaat ‘Retrospect’ verschijnt. Daarop laat ze horen dat haar mengeling van pop, r&b en elektronica helemaal op punt staat, en dat ze klaar is om in de voetsporen te treden van popiconen zoals Ellie Goulding en Dua Lipa. Op donderdag 28 juli staat Emma Bale 2.0 op Suikerrock, ditmaal net voor haar 23ste verjaardag. Tijd om te knallen!

(Eerder bericht:)

Met The Chemical Brothers hadden we op zaterdag 30 juli al een epic headliner, maar nu wordt heel die dag één vette party met de toevoeging van Chibi Ichigo, Froukje, Compact Disk Dummies en The Subs. En daar bovenop wordt er eind juni ook nog één knaller aan die line-up toegevoegd.
Partyen en afterpartyen kan op het nieuwe Suikerrock terrein aan de beroemde DJ-stage. Hiervoor droppen we vandaag een star spangled line-up voor het hele weekend met o.a. Omdat Het Kan Soundsystem Ft. Average Rob, Dj Licious, Dr Lektroluv, Discobaar A Moeder, TLP, Amber Broos, Jan Vervloet en Suikerrock residentDirk Stoops.

Suikerrock 2022 vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli, op het nieuwe terrein: De fabriekssite het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij.
Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

Het Gentse drietal The Subs is al meer dan 15 jaar een ronkende naam in de Belgische dance/elektroscene, en heeft met o.a. ‘Kiss My Trance ‘, ‘The Pope of Dope’, ‘The Face of the Planet’, ‘Blank’, ‘UFO’ en ‘Preacher’ een patent op pompende hitsingles. The Subs, dat is energie, raven, dansen, en net dat hebben ze de voorbije twee jaar noodgedwongen moeten missen. Daarom maakten ze tijdens de lockdown samen met de Nederlandse dj Ogenn een nummer dat zowat het anthem werd van de party people tijdens de pandemie: ‘I Want to Dance Again’.
Gelukkig mogen we inmiddels terug ‘dancen’, dus smeer je benen al maar in want The Subs komen ze vakkundig aan flarden spelen!

Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem bestoken ons sinds 2012 als Compact Disk Dummies met welgemikte electro beats, gemaakt voor de grote podia en de betere dansvloeren. ‘The Reeling’, ‘Holy Love’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Remain in Light’ zijn inmiddels Dummies-dancefloor classics. Ze wonnen ook de ‘Best Dance’ award op de MIA’s 2020 (voor o.a. Dimitri Vegas & Like Mike!), en in volle coronaperiode brachten ze ‘Neon Fever Dream’ uit, een nieuw album met daarop o.a. de singles ‘I remember’ en ‘On repeat’. Compact Disk Dummies live is een unieke belevenis. Dat mochten we vorig jaar nog aan de lijve ondervinden op Factory of Sweetness!
Meedogenloze beats waarop niemand kan blijven stilstaan!

De Rotterdamse popsensatie Froukje is nog maar 18 als ze begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ meteen één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop wordt. Met de tweede single ‘Ik Wil Dansen’ (en door een samenwerking met Willem Ardui van blackwave.) zet ze zich ook in België op de kaart. Het nummer schopt het tot ‘Song van het jaar 2021’ in Nederland, en samen met de EP 'Licht en Donker' betekent het haar definitieve doorbraak. ‘Zonder gezicht’, haar samenwerking met goede vriendin S10 (de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival) , gooit inmiddels hoge ogen in De Afrekening van Studio Brussel, en in Nederland vult ze inmiddels moeiteloos grote zalen!
Kom kennis maken met de nieuwste popprinses!

Chibi Ichigo (‘kleine aardbei’ in het Japans), is de artiestennaam van Sabina Nurijeva . De Limburgse met Russische roots, zingt en rapt in het Nederlands en Russisch op opzwepende elektronische beats. Het grote publiek leerde haar kennen via ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar ze haar vriend en beatleverancier van o.a. Zwangere Guy, UM!, eruit kegelde.
Hij nam het haar niet kwalijk, en leverde de beats voor haar binnenkort te verschijnen debuutplaat. De singles ‘Paranoia’ en ‘GRACHT’ zijn hiervan de vooruitgeschoven bommetjes. Op ‘GRACHT’ werkte ze samen met One Track Brain (aka Jeroen De Pessemier van The Subs) en hoor je ook de gitaar van Jan Paternoster.
Knallen vanaf de eerste noot!

Suikerrock 2022 vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli, op het nieuwe terrein: het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij.
Reeds bevestigd:
MAINSTAGE 
Donderdag 28 juli: 
(Nog aan te kondigen)
Vrijdag 29 juli:
The Sisters of Mercy
White Lies
Therapy?
De Mens

Zaterdag 30 juli:
The Chemical Brothers
?
The Subs
Compact Disk Dummies
Froukje
Chibi Ichigo

Zondag 31 juli:
Tom Jones
Niels Destadsbader
Clouseau
De Kreuners
Peter Koelewijn & The Rockets
Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld

DJ-STAGE
Omdat Het Kan Soundsystem Ft. Average Rob
Dj Licious
Dr. Lektroluv
Discobaar A Moeder
TLP aka Troubleman
Amber Broos
Jan Vervloet
Dirk Stoops

Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

Meer namen volgen binnenkort

(Eerder bericht:)

Tom Jones, Niels Destadsbader, Clouseau, De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld zijn het indrukwekkende lijstje namen voor de slotdag van Suikerrock 2022, de Family Day op zondag 31 juli. Een rollercoaster van mainstream talent op het nieuwe festivalterrein aan de Tiense Suikerraffinaderij!

Het optreden van levende legende Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2022. Met een klok van een stem, een carrière van bijna 60 jaar, tientallen onderscheidingen en een karrevracht klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een slot in absolute schoonheid. Sir Tom is een van de weinige muzikale artiesten die mee stond aan de wieg van de moderne populaire muziek, en die tot op de dag van vandaag zowel live als in de studio actief is. Zijn onweerstaanbare show doorkruist muzikale tijdperken en genres, doorbreekt klassenverschillen en spreekt jong en oud, man en vrouw, mainstream en cutting edge aan. Bij Sir Tom Jones gaat het altijd over de kracht van het lied, de kracht van de stem!

Niels Destadsbader zit inmiddels verankerd in de Vlaamse harten. Zijn veroveringstocht startte in 2016, en na 4 albums en meer dan tien 10 Vlaamse nr1 hits is hij incontournable geworden. Met de singles ‘Verover mij’, ‘Skwon Meiske’, ‘Mee Naar Boven’ en ‘De Wereld Draait Voor Jou’ kaapte hij al vier maal de Zomerhit weg, en inmiddels prijken er ook al negen MIA’s in zijn trofeeënkast. In het Sportpaleis voelt hij zich inmiddels thuis, want hij wist het al acht maal tot de nok te vullen. Met ‘Sterker’ leverde hij eind vorig jaar een heel persoonlijke plaat af.

Keizer, koning, admiraal, Clouseau kennen ze allemaal! Het is moeilijk om niet in superlatieven te spreken, als het over dit ongeëvenaarde monument uit de Nederlandstalige pop gaat. Met het palmares uit hun 37 jaar carrière kan je een lijvig boek vullen. Enkele indrukwekkende cijfers: 78 singles, waarvan vier nr 1 hits, 26 albums waarvan er 12 op nr 1 belandden, 13 eindejaars concertreeksen, goed voor een slordige 120 uitverkochte Sportpaleizen… Maar van gas terugnemen is er geen sprake. In maart verschijnt Clouseau’s veertiende studioalbum ‘Jonge Wolven’, met alweer een verzameling kwaliteitsvolle songs - de leidraad doorheen de carrière van Clouseau. Het wordt een blij weerzien op 31 juli, want Koen en Kris staan reeds voor de 11de keer op de Tiense planken!

In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en nu 35 jaar later, mogen ze het nieuwe festivalterrein inhuldigen: De Kreuners! Oorspronkelijk waren ze gepland voor 2020 om de 30ste verjaardag van hun meest succesvolle plaat ‘Hier en Nu’ te vieren. Nu, twee jaar later, komen Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé eindelijk hun overvolle blik Belpop hits opentrekken. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’, ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. Openlucht of niet, het dak moet eraf!

Op zondag rond tea-time brengen we steevast een muzikale legende. Dit jaar zijn het onze Noorderburen Peter Koelewijn & The Rockets die hun ‘Blonde hitmachine’ naar Tienen brengen. Peter Koelewijn mag dit jaar samen met Tom Jones 82 kaarsjes uitblazen. Hoe toepasselijk kan zijn hit ‘Je wordt ouder papa’ worden! Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de klassieker ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m'n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.

Openen doen we met een jonge acteur/muzikant. Mathias Vergels werd bekend door zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Begin 2020 verscheen het debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ waarmee hij zich bewees als één van de betere Vlaamse popzangers. De corona pandemie en een plotse opstoot van Tinitus (oorsuizingen) gooiden daarna roet in het eten, maar nu staat hij er terug met een nieuwe liefde aan zijn zijde, een deelname aan The Masked Singer, een nieuwe single en een nieuwe begeleidingsband: Het Goede Voorbeeld.

Suikerrock 2022 vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli, op het nieuwe terrein: het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij.
Reeds bevestigd:
Donderdag 28 juli:

Vrijdag 29 juli:
The Sisters of Mercy
White Lies
Therapy?
De Mens

Zaterdag 30 juli:
The Chemical Brothers

Zondag 31 juli:
Tom Jones
Niels Destadsbader
Clouseau
De Kreuners
Peter Koelewijn & The Rockets
Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld 

Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

(Eerder bericht:)

The Sisters of Mercy, White Lies, Therapy? en De Mens zullen op vrijdag 29 juli Suikerrock gitzwart kleuren. Een stevige portie post-punk/wave-rock op één podium, waarbij de industriële setting van ons nieuwe festivalterrein (fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij) volledig tot zijn recht komt. Haal die ‘Not to be missed!’ stempel al maar boven!

The Sisters of Mercy zijn één van de meest baanbrekende en invloedrijke Britse groepen in het genre. Drumcomputers gecombineerd met gitaren leverden hen in de jaren '80 klassiekers op als 'Alice', 'Temple of Love' en 'This corrosion'. Hun energieke liveshows staan garant voor pakken rook en met een beetje geluk kan je een glimp opvangen van Andrew Eldritch en co!

White Lies haalden aanvankelijk de mosterd bij Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & the Bunnymen. Debuutalbum 'To lose my life' verscheen reeds dertien jaar geleden, en bevatte klassiekers die niet bepaald als zeemzoet bestempeld kunnen worden: Het titelnummer 'To lose my life', ‘Death’ en ‘Farewell to the Fairground’ zijn van het betere donkere soort. Begin dit jaar verscheen hun zesde album ‘As I Try Not to Fall Apart’

België heeft Therapy? steeds aan de borst gedrukt. Sinds 1994, het jaar van doorbraakalbum ‘Troublegum’ stonden ze al een indrukwekkende vijf!! keer op Rock Werchter, en scoorden ze culthits met ‘Die Laughin’, ‘Nowhere’, ‘Trigger inside’ en uiteraard met de cover ‘Diane’. In 2020 vierden ze hun 30 jarig bestaan met het compilatiealbum ‘Greatest Hits (2020 versions)’. De daaraan gekoppelde tour kan nu pas, twee jaar later, plaatsvinden. Op 29 juli komt Therapy? geen verjaardagskaarsjes uitblazen maar, hun reputatie indachtig, de hele verjaardagstaart aan gort slaan!

Het regent verjaardagen: In 2022 bestaat De Mens 30 jaar. DERTIG jaar! Na “Dit is mijn huis” (september 1992) heeft niemand nog achterom gekeken. Na zo’n duizend optredens en na een resem hits als ‘Jeroen Brouwers (schrijft een boek)’, ‘Irene’, ‘Maandag’, ‘En in Gent’, ‘Einde van de eeuw’, ‘Ergens onderweg’ …twijfelt ook niemand nog aan de werklust en de impact van het kwartet Frank Vander linden/Michel De Coster/Dirk Jans/David Poltrock. Er valt dus wat te vieren, en in 2022 doet De Mens dat met nieuw werk, een heruitgave van oud werk, en een reeks optredens die de hoogtepunten van 30 jaar rock’n’roll-arbeid stevig in de verf zet. Niet te missen. In geen dertig jaar.

Suikerrock 2022 vindt plaats van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli, op het nieuwe terrein: het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij.
Reeds bevestigd:
Vrijdag 29 juli
The Sisters of Mercy
White Lies
Therapy?
De Mens

Zaterdag 30 juli
The Chemical Brothers

Tickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop

(Eerder bericht:)

Hey Boy Hey Girl… daar is hij dan eindelijk: De eerste naam voor Suikerrock 2022, en wat voor één… The Chemical Brothers komen u op zaterdag 30 juli van uw sokken blazen met hun ‘mind blowing’ live show! Na headline spots op de allergrootste festivals zoals Glastonbury, Coachella en Rock Werchter komt het iconische Britse DJ-duo naar Tienen, naar ons gloednieuwe festivalterrein (fabrieksterrein van de Tiense Suikerraffinaderij). En of het een onvergetelijke avond zal worden: Een extravaganza van hallucinerende videobeelden, in combinatie met een spectaculaire licht- en lasershow en special effects, maakt dit één van de beste live shows van de planeet!

Met een duizelingwekkende reeks hits, albums en bijhorende awards zijn The Chemical Brothers één van de invloedrijkste elektronische acts ooit. Debuutalbum ‘Exit planet dust’ verscheen al meer dan 25 jaar geleden, maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste dance platen aller tijden. Samenwerkingen met o.a. Q Tip, The Flaming Lips en Noel Gallagher leverden classics op zoals ‘Galvanize’, ‘The golden path’ en ‘Let forever be’. Maar het zijn vooral de floorfillers die The Chemical Brothers onsterfelijk maken. Dansvloerkrakers zoals o.a. ‘Hey boy, hey girl’, ‘Block Rockin' Beats’, ‘Do it again’, ‘Go’ en ‘Gotta keep on’ zijn een aanslag op lijf en leden, en staan garant voor een uitzinnig dansende massa!

The Chemical Brothers op Suikerrock 2022, op het nieuwe terrein met de fabrieksskyline van de Tiense Suikerraffinaderij als decor: Hoe goed kan het worden! Zaterdag 30 juli met een dikke neonkleurige stift omcirkelen in je agenda, en nu ‘GO’ naar de online ticketshop want de ticketverkoop start meteen. ‘No time to rest, just do your best!’

Wat: Het meest verbluffende dance-spektakel ter wereld, getekend regisseur Adam Smith en grafisch ontwerper Marcus Lyall
Voor wie: Liefhebbers van Daft Punk, The Prodigy en Underworld
Grootste hits: ‘Hey Boy, Hey Girl’, ‘Galvanize’, ‘Do it again’, ‘Go’

Suikerrock 2022 vindt plaats van 28 tot en met 31 juli op het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Meer namen volgen binnenkort.

(Eerder bericht:)

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: Suikerrock blijft in Tienen maar verhuist in 2022 naar Het Bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij! Een gedroomd huwelijk tussen dé uithangborden van Tienen, en zoals een bekende songtitel dat mooi omschrijft: 'A sort of homecoming'!

Een nieuw begin 
Door de coronapandemie kon de aangekondigde editie van 2020 niet plaatsvinden, en werd ze verplaatst naar 2021. Maar ook in 2021 kon Suikerrock niet plaatsvinden. Opnieuw vanwege de pandemie, maar ook door de heraanleg van de Tiense Grote Markt. 
Als corona alternatief kwam er in september 2021 een erg succesvol experiment in de vorm van The Factory of Sweetness, dat zeer toepasselijk plaatsvond aan de Tiense Suikerraffinaderij.
De reacties waren lovend en het toonde ook de voordelen van een afgesloten terrein. Op vlak van gezelligheid, veiligheid en logistiek vielen de puzzelstukjes in elkaar. Tel daarbij dat het terrein in handen is van één van onze belangrijkste partners en je hebt de perfecte samenwerking, met garantie voor een stralende toekomst!

Het Bietenplein 
Waar The Factory of Sweetness plaatsvond aan de voorzijde van de Tiense Suikerraffinaderij, zal Suikerrock 2022 plaatsvinden op Het Bietenplein aan de achterzijde van de fabriek. Het terrein heeft een oppervlakte van maar liefst vijfmaal de Grote Markt van Tienen, en biedt daardoor de mogelijkheid om onze bezoekers in alle comfort te ontvangen. 
Het Bietenplein beschikt bovendien over een brede toegangsweg die aansluit op de Zuidelijke/Oostelijke Ring, waarlangs honderden vrachtwagens jaarlijks hun oogst komen afleveren tijdens de bietencampagne. Het terrein is trouwens ook perfect bereikbaar met de fiets via het fietsknooppuntennetwerk (knooppunt 62).

Suikerrock 2022 
Het beproefde recept van Suikerrock blijft natuurlijk wel behouden: een mainstage met nationale en internationale top acts en een programmatie die voor elke festivalganger iets te bieden heeft. Ook de Foodcorner en de DJ Stage zullen weer van de partij zijn, maar krijgen nu eindelijk de ruimte die ze verdienen. 
Een leuke nieuwigheid door de extra ruimte op Het Bietenplein zijn de attracties. Zo komt er al zeker een spectaculair reuzenrad van maar liefst 32m hoog dat een prachtig uitzicht zal bieden op de skyline van de fabriek en stad!

Line up 
De aangekondigde namen van Suikerrock 2020 blijven zoveel mogelijk behouden en ook de tickets van die editie blijven geldig. Daarnaast wordt het programma verder ingevuld met nieuwe toppers. De eerste namen volgen over enkele weken.
Hou dus zeker het weekend van 28 tot 31 juli 2022 vrij en maak je klaar voor een festival vol zoetigheid, zowel op vlak van muziek, beleving en food! Want Suikerrock is meer dan ooit ‘The Factory of Sweetness’! 

www.suikerrock.be

Suikerrock
Van 28 tot 31 juli 2022
Bietenplein Suikerraffinaderij, Tienen