Suikerrock herbevestigt artiesten voor 2021

suikerrock

Enkele weken geleden maakten we reeds bekend dat Suikerrock 2020 verplaatst wordt naar 2021. De coronamaatregelen laten namelijk tot en met 31 augustus 2020 geen massa evenementen toe in België.
Suikerrock 2021 zal plaatsvinden van donderdag 29 juli tot en met zondag 1 augustus, met een kopie van de affiche van 2020.
En er is inmiddels goed nieuws: Tom Jones heeft (her)bevestigd voor de editie van 2021, samen met De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels. Samen zorgen ze voor een zinderende Family Day op zondag 1 augustus 2021. Aan dit lijstje worden nog twee kleppers uit de Lage Landen toegevoegd, die wel pas over enkele maanden onthuld worden.

Over de line-up van vrijdag volgt binnenkort ook nog (goed) nieuws!

Reeds aangekochte tickets voor de editie van 2020 blijven geldig voor de editie van 2021, en vanaf vandaag kan je ook terug tickets aanschaffen.

Tickets via suikerrock.be/tickets

(Eerder bericht:)

Niels Destadsbader keert op zondag 2 augustus terug naar Suikerrock om samen met o.a. Tom Jones, De Kreuners, Peter Koelewijn en Mathias Vergels voor een knallend slot te zorgen van de Farewell Edition.

2019 was voor de razend populaire Niels Destadsbader een ‘boerenjaar’: Hij scoorde zijn derde Zomerhit op rij met ‘Mee Naar Boven’, zijn nieuwe album 'Boven De Wolken' was goed voor platina nog voor het uit was, én hij mocht met ‘Wat zou ik zonder jou’ de titeltrack verzorgen van de nieuwe film van FC De Kampioenen. Niels kaapte recent trouwens 2 MIA's weg, wat de teller in totaal op 9 brengt, en na dit jaar zal hij in totaal 10 maal het Sportpaleis tot aan de nok gevuld hebben!
Zijn optreden op Suikerrock 2019 staat ook nog steeds in het geheugen gegrift, al was het maar wegens het überschattige moment waarop hij de kleine Esmee uit het publiek haalde en ‘Ik heb je lief’ voor haar zong. Op zondag 2 augustus 2020 zal Niels Destadsbader opnieuw voor kippenvelmomenten zorgen op de Grote Markt van Tienen!
Het programma van deze zondag is daarmee op één naam na compleet.

De Suikerrock ‘Farewell Edition’ zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. Zaterdag en zondag blijven twee 'normale' Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.
Reeds bevestigd:

Vrijdag 31 juli:
Therapy?
White Lies
The Sisters of Mercy

Zondag 2 augustus: 
Mathias Vergels
Peter Koelewijn & The Rockets
De Kreuners
Niels Destadsbader
Tom Jones

(Eerder bericht:)

Suikerrock voegt met een molenwiekende gitaaraanslag het Ierse Therapy? toe aan het programma van vrijdag 31 juli, de Throwback dag met alleen bands uit de voorbije 33 jaar Suikerrock.

België heeft Therapy? steeds aan de borst gedrukt. Sinds 1994, het jaar van doorbraakalbum ‘Troublegum’ stonden ze al een indrukwekkende vijf!! keer op Rock Werchter, en scoorden ze culthits met ‘Die Laughin’, ‘Nowhere’, ‘Trigger inside’ en uiteraard met de cover ‘Diane’. 
Therapy? bestaat dit jaar exact dertig jaar en viert dat met het compilatiealbum ‘Greatest Hits (2020 versions)’ dat op 13 maart verschijnt. Geen doorsnee verzamelalbum, maar hun hits heropgenomen in de legendarische Abbey Road Studios met producer Chris Sheldon (Pixies, Radiohead, Foo Fighters…) en een bijdrage van James Dean Bradfield van Manic Street Preachers.
Op vrijdag 31 juli komt Therapy? geen verjaardagskaarsjes uitblazen maar, hun reputatie indachtig, de hele verjaardagstaart aan gort slaan!

De Suikerrock ‘Farewell Edition’ zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. Zaterdag en zondag blijven twee 'normale' Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

Reeds bevestigd:
Vrijdag 31 juli:
Therapy?
White Lies
The Sisters of Mercy

Zondag 2 augustus: 
Mathias Vergels
Peter Koelewijn & The Rockets
De Kreuners
Tom Jones

(Eerder bericht:)

Tom Jones, De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels zijn de eerste bevestigingen voor de Family Day, alsook slotdag van Suikerrock 2020, zondag 2 augustus!

Het optreden van Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2020, The Farewell Edition. De levende legende die op dat moment al 80 kaarsjes uitgeblazen zal hebben (eat your heart out Mick Jagger!) sluit het festival in stijl af op zondag 2 augustus, de familiedag. Met een klok van een stem en een trits klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een afscheid in absolute schoonheid. ‘Going out with a bang’ heet dat dan!

In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en vanzelfsprekend moesten ze er op deze Farewell Edition ook bij zijn: De Kreuners! Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé komen nog éénmaal hun blik Belpop hits opentrekken op zondag 2 augustus. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’, ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’. Openlucht of niet, het dak moet eraf!

Nostalgie troef op die zondag 2 augustus, want ook Peter Koelewijn & The Rockets brengen hun ‘Blonde hitmachine’ mee naar Tienen. ‘Je wordt ouder papa’ want deze Noorderbuur mag dit jaar samen met Tom Jones 80 kaarsjes uitblazen. Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de megahit ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m'n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.

Openen doen we met een jonge acteur/muzikant. Voorlopig is Mathias Vergels nog het meest gekend voor zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Vorig jaar ging hij al met de prijs voor Beste Soloartiest aan de haal op de Radio 2 Zomerhit, en met zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ bewijst hij zich als één van de betere Vlaamse popzangers. De meest recente single ‘1 keer voor altijd’ staat momenteel hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten.

Daarmee zijn de eerste vier knallers voor zondag 2 augustus gekend, en aan dit lijstje worden binnenkort nog twee kleppers uit de Lage Landen toegevoegd. Het wordt een zinderende Family Day om Suikerrock in stijl mee af te sluiten!
De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt dus een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee normale Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

Reeds bevestigd:
Vrijdag 31 juli:

White Lies
The Sisters of Mercy

Zondag 2 augustus:
Mathias Vergels
Peter Koelewijn & The Rockets
De Kreuners
Tom Jones

(Eerder bericht:)

Kijk wat de Sint in ons schoentje gedropt heeft: De eerste namen voor de 34ste editie van Suikerrock!: White Lies en The Sisters of Mercy zullen op vrijdag 31 juli de ‘gitzwarte Piet’ in u naar boven halen. Twee vaandeldragers van de Britse post-punk/wave-rock op één podium. Haal de ‘Not to be missed!’ stempel al maar boven!

Afscheid nemen...
Tot zover het ‘lekkers’ wat Sinterklaas ons bracht. Er is echter ook bitterzoet snoepgoed want Suikerrock 2020 zal een bijzondere, onvergetelijke, maar jammer genoeg ook afscheidseditie worden.

Suikerrock was 34 jaar lang, samen met Tiense Suiker, hét belangrijkste uithangbord van de stad Tienen. Suikerrock was een pionier in het Belgische festivallandschap, met dank aan de honderden, zelfs duizenden vrijwilligers over de jaren heen. 34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven. Onbaatzuchtig en met volle overgave voor het welzijn en de uitstraling van deze stad. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden. Het is dan ook bijzonder jammer om vast te stellen dat dit bestuur afspraken en beloftes niet nakomt en/of herroept, waardoor ze Suikerrock de opties voor de toekomst (die in het stadscentrum en op de Grote Markt ligt) ontneemt. Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer. Tienen verliest zo haar unieke, levendige en tintelende uithangbord.

Uit respect voor alle Tienenaars, alle festivalliefhebbers, onze fans, onze medewerkers en onze partners willen we er nog één keer een lap op geven. De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee traditionele Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

Meer namen volgen binnenkort, maar je kan vanaf nu al wel combitickets aanschaffen met vroegboek korting! Geldig voor vier dagen (afscheids)feesten aan dezelfde vroegboek prijs (€ 97) als vorige editie (toen drie dagen), maar let op: Deze prijs geldt slechts tot 5 januari 2020 om middernacht. Ook dagtickets voor vrijdag 31 juli en ook drankjetons zijn vanaf nu beschikbaar.Tickets via suikerrock.be/tickets

Nog eenmaal de Tiense kasseien laten daveren, de ‘vibe’ voelen en de ‘sweetness’ proeven op donderdag 30 en vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus 2020! We’re going out with a bang!

Suikerrock
Van 29 juli tot 1 augustus 2021
Grote Markt, Tienen