Single: Stay the night - Hunter Falls

stay the night

Het gaat hard voor Hunter Falls. In de ondertussen lange periode waarin optreden zo goed als onmogelijk was, maakte de Leuvense singer-songwriter heel wat nieuwe nummers. Er kwamen al een pak nummers uit via allerlei digitale kanalen en dat heeft hem geen windeieren gelegd. “Het viel op dat mijn songs vooral via Spotify vaak beluisterd worden. Dat is volgens mij te wijten aan de consistentie van mijn releases. Om de 2 maanden komt er een nieuw nummer uit. In 2021 waren dat 6 solonummers. Daarnaast schrijf ik heel vaak samen met DJ-producer Peter Luts (Lasgo/Ian Van Dahl). Het zijn drukke tijden!”, vertelt Hunter Falls enthousiast.

Hunter Falls schrijft zowat al zijn teksten zelf. Hij haalt vaak inspiratie uit het dagelijks leven en veel van teksten zijn dan ook het leven gegrepen. “Mijn nieuwe single ’Stay The Night' gaat over de momenten waarin we fragiel zijn. Soms voelen we ons alleen en verloren. Als je weet dat er iemand met je meeleeft, betekent het een wereld van verschil. Ook voor mij zijn er dergelijke, moeilijke momenten. Dan spreek ik vaak van geluk dat ik op de steun van mijn vriendin kan rekenen. Ze steunt me enorm, in alles wat ik doe. Daarom draag ik dit nummer aan haar op”.

Spotify is de dag van vandaag niet meer weg te denken in de muziekwereld. Heel wat independent artiesten maken gretig gebruik van de mogelijkheden die Spotify met z'n geavanceerde algoritmes kan aanbieden “Wanneer we naar de Spotify-cijfers kijken, zien we een groeiende curve. Dat is heel erg motiverend. Spotify stelt muziek voor aan mogelijke fans die ‘waarschijnlijk’ geïnteresseerd zijn in jouw muziek. Op basis van het luistergedrag, bepalen de algoritmes welke muziek je te horen krijgt aan de hand van gepersonaliseerde playlists. Door consistent popmuziek te releasen en af en toe eens luid te roepen via social media, merk ik dat steeds meer mensen hun weg naar mijn muziek vinden via de streamingplatformen. Ik besef dat het een stuk sneller zou kunnen gaan, maar mijn doel is niet om zoveel mogelijk volgers te hebben. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die effectief iets hebben aan de boodschap in mijn muziek en die mijn muziek mooi vinden”, sluit Hunter Falls af.

'Stay The Night', de nieuwe single van Hunter Falls, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.