Single: Melody of the Music Man - Secret wish

melody of the music man

Het Belgische duo Secret Wish is terug met een nieuw dancefloor anthem: ‘Melody Of The Music Man.’ Deze boeiende dance/elektronische single levert een krachtige mix van nostalgische dancemuziekelementen, doordrenkt met een eigentijdse twist. De song is instrumentaal, opgebouwd uit een emotionele, krachtige, herkenbare melodie. De bijna hypnotiserende piano ligt aan de basis van een dynamische opbouw die wordt aangevuld met eigentijdse synths en een stuwende baslijn. Door de gelaagdheid van de track besloot Secret Wish meteen 10 gevarieerde versies uit te brengen van het nummer.

Een stunt die hen ondertussen geen windeiren legde. “Met ‘Voodoo Night’ stonden we onlangs in de Engelse Music Week Charts, het Britse equivalant van de Billboard US. Met de nieuwe single stijgen we in diezelfde lijst deze week van #24 naar #18 wat een geweldige prestatie is. Internationaal gaat het hard. Door de verschillende versies hebben we met deze track heel wat te bieden. Gecumuleerd staan we hierdoor op #1 in de ‘Kings Of Spins Top 30’, een trending lijst die door heel wat dj’s en radiomakers wereldwijd wordt gevolgd”, klinkt het enthousiast bij Secret Wish.

Voor de mix en mastering van ‘Melody Of The Music Man’ werkte Secret Wish samen met de wereldberoemde Amerikaanse, Grammy-genomineerde Benny Steele, de man uit Los Angeles die ook al samenwerkte met o.a. Pitbull, David Guetta, Jason Derulo, Flo Rida e.v.a. (www.bennysteele.com)

Het Belgische duo Secret Wish is met hun nieuwe single ‘Melody Of The Music Man’ niet aan hun proefstuk toe. Met hun bruisende ‘bubblegum dancey stuff’ stonden ze al eerder in de hitlijsten in Europa en Azië. In Japan en China hebben ze een trouwe fanbasis. Het recente internationale succes van ‘Voodoo Nights’ is ook nog een mooi voorbeeld van hoe de muziek van dit Belgische duo wordt gewaardeerd.

Om tegemoet te komen aan de uiteenlopende smaken bevat de EP van ‘Melody Of The Music Man’, naast een radio-edit, nog een 9-tal remixen. In het oog en oor springt o.a. de 7the Heaven-versie, de man die clubhits mixte voor o.a. Sam Ryder, Cher, Erasure, Kylie Minogue e.v.a. De DIM3NSION-versie is gemaakt door de Spaanse dj die een gelijkaardige geschiedenis heeft geschreven in de elektronische muziekindustrie zoals Ferry Corsten, Armin van Buuren, Tiësto, David Guetta e.v.a. De ‘Duumix’ wordt nu al gedraaid in heel wat radioshows (SLAM FM) en op de festivals (EDC Orlando, Tomorrowland). De ‘Daddies Home’-versie komt van Billboard nummer één-producers Matt Sonsola & Tommy Marcus. DJ Combo & Rayman Rave zijn de succesvolle Poolse insteek.

Het dansbare, instrumentale ‘Melody Of The Music Man’ van Secret Wish verscheen op hun eigen Secret Wish-label en is nu digitaal beschikbaar in 10 versies. Naast de radioversie zijn er nog 9 aparte versies beschikbaar.