Single: I've made love to the sea - Fallenium

made love to the sea

Bij de aanvang van de zomervakantie zijn associaties met zon, zee en strand nooit ver weg. Geen beter moment voor de Belgische producer Fallenium om hun allereerste officiële zomersingle "I've Made Love To The Sea" op de wereld los te laten. Een nummer dat oorspronkelijk bedoeld was voor One Direction.

Voordat songwriter en producer Fallenium besloot om hun eigen werk onder hun eigen naam uit te brengen, schreef men voornamelijk nummers voor andere artiesten, waaronder de Turkse Eurovisiesongfestivallegende Serhat, cabaretier Els de Schepper en zangtalent Aquariyaz, bekend van de VTM-programma’s The Voice Kids en Sing Again. "Liedjes schrijven is mijn alles," vertelt Fallenium. "Sinds 2019 ben ik er professioneel mee bezig. Muziek is waar ik van en voor leef. Ik heb de afgelopen jaren deelgenomen aan schrijfkampen voor songwriters en ik heb in de studio samengewerkt met veel geweldige artiesten. Songwriting werkt ontspannend en therapeutisch voor me, maar als ik schrijf voor anderen kan ik niet altijd 100% mijn eigen verhaal en persoonlijke gevoelens kwijt. Tot nu," vertelt Fallenium.

Geschreven voor One Direction
Net als Falleniums grote helden Avicci, David Guetta en Bob Sinclar, besloot Fallenium vorig jaar om zelf de touwtjes in handen te nemen, niet langer afhankelijk te zijn van derden en als independent producer het muzieklabel 'Fallenium Music' te starten. ""I've Made Love To The Sea" schreef ik eigenlijk al in 2013. Ik was net afgestudeerd en had een baan als PR-agent bij een Antwerps communicatiebedrijfje. Ik had het geluk om op jonge leeftijd grote merken en namen in de entertainmentsector te mogen vertegenwoordigen, waaronder ook veel officiële One Direction-projecten. Ik ben altijd een dromer en believer geweest en was ervan overtuigd dat "I've Made Love To The Sea" een perfecte single voor Harry Styles en zijn collega's zou zijn. Ik stuurde het nummer naar hun management, maar kreeg enkel een beleefde reactie van Sony Music terug zonder verder gevolg. Ik vond het toen wel jammer uiteraard, maar ik begreep het ook. Zulke grote artiesten ontvangen wekelijks honderden liedjes en ik had mijn sporen als songwriter nog lang niet verdiend."

Een lied over ontmaagding
Elf jaar lang lag "I've Made Love To The Sea" dus op de plank totdat het nu door Fallenium zelf als producer wordt uitgebracht. "Een goede song blijft een goede song van wie het ook komt. En als je in je eigen krachten en talenten gelooft, moet je ervoor gaan. "I've Made Love To The Sea" vertelt het poëtisch verhaal over de band tussen de mens en de natuur. Water is essentieel om leven überhaupt te kunnen creëren en staat daarom symbool voor een nieuwe start. Geen beter nummer om de zomer en dit muzikaal hoofdstuk mee te beginnen," concludeert Fallenium. "Het is ook een mooie herinnering aan de dag waarop ik mijn maagdelijkheid verloor: tijdens een tekenfilmkamp aan de Belgische kust. Persoonlijk een belangrijke mijlpaal," lacht Fallenium. Fallenium werkt momenteel aan hun eerste full album dat dit najaar nog verschijnt. "Het album zal authentiek, veelzijdig, krachtig en tegelijkertijd kwetsbaar klinken waarbij traditionele muziekgenres doorbroken worden door electro, pop en dance te combineren met elementen uit rock, folk en country," sluit Fallenium af.

Beluister deze song via deze link