Hitmusical Grease vanaf september 2024: hoofdrollen bekend

grease

Vanaf 12 september brengt Albert Verlinde, ism Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, een nieuwe, Vlaamse versie van de onverwoestbare hitmusical Grease op de planken in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Om nu reeds helemaal in de Grease-vibe te komen, mochten enkele castleden zich al eens transformeren naar hun respectievelijke personages. Zo werd Tinne Oltmans een eerste keer omgetoverd tot de vamp-versie van de oorspronkelijk verlegen Sandy en mocht Danny Dorland in primeur de leren jekker van stoere Danny Zuko aantrekken. Lauren De Ruyck wentelde zich met sprekend gemak in haar rol als ruige Rizzo, Miss Lynch voelde meteen als een tweede huid voor Ruth Beeckmans en Thomas Van Goethem veroverde de lens als de ook letterlijk kleurrijke Vince Fontaine. De goesting spatte er werkelijk vanaf tijdens de geanimeerde fotoshoot en die vibe zal helemaal doorgetrokken worden naar de wervelende shows dit najaar!

Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen.

Deze meeslepende feelgood klassieker wil je dan ook niet missen, dus let’s go together en bestel nu je tickets via greasemusical.be

Creatives
Producent: Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment
Regisseur: Servé Hermans
Choreografie: Daan Wijnands
Decor & kostuumontwerp: Joris Van Veldhoven
Ontwerp haar & make-up: Sébastiaan Van Der Ham
Musical supervisor/arrangeur: Ad Van Dijk
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Maarten Houdijk
Associate choreografie: Lysanne Van der Sijs
Associate lichtontwerp: Jordy Veenstra
Arrangementen: Marco Braam
Casting Director: Bram Verhaak

(Eerder bericht:)

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie tegen deze hardnekkige microbe: een stevige injectie Grease!

Gelukkig kan jong en oud daarvoor vanaf 12 september 2024 terecht in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Albert Verlinde brengt daar, ism Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, een nieuwe, frisse versie van de onverwoestbare hitmusical Grease op de planken. 
Wie in de huid mag kruipen van o.a. Rizzo, Kenickie, Miss Lynch, Vince Fontaine en wie het iconische droomkoppel Sandy & Danny zal vormen, was tot op heden een goed bewaard geheim, maar is nu eindelijk bekend.

Tinne Oltmans en Danny Dorland gaan voor elkaar als Sandy & Danny
Zangeres en actrice Tinne Oltmans (o.a. jeugdserie Ghost Rockers, finaliste Steracteur Sterartiest, Lisa in de succesvolle telenovelle Lisa) wordt Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. Na haar rol als Sophie in MAMMA MIA! (2020 – 2022), opnieuw een tot de verbeelding sprekende hoofdrol dus voor Tinne. 
De stoere Danny met peperkoeken hart, waar Sandy hopeloos naar verlangt, wordt gespeeld door…Danny. De sympathieke Danny Dorland, Nederlander maar in de armen gesloten en zowat geadopteerd door Vlaanderen na zijn rol als Scott in de zeer populaire hitreeks #LikeMe, mag zich opmaken om vol te gaan voor - en wie weet ook wel zwoele zomernachten met - zijn Sandy.

Lauren De Ruyck, Pieter Casteleyn, Ruth Beeckmans en Thomas Van Goethem vervolledigen hoofdcast 
De rol van de ruige Rizzo is weggelegd voor Lauren De Ruyck. Lauren liet voor het eerst van zich horen toen ze als helft van het duo Jill & Lauren voor België ‘Get up!’ zong tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2010. Ze kreeg daarop een hoofdrol in de Ketnet-serie Galaxy Park als Femke en stond op het podium in de musicals Fiddler on the Roof en Domino. In 2015 was ze finaliste in het programma K3 zoekt K3, maar werd uiteindelijk net niet gekozen. Hierna legde ze zich toe op haar studie psychologie aan de universiteit van Gent. In het seizoen 2017-2018 speelde Lauren de hoofdrol in de musical Roodkapje en momenteel schittert ze in het programma Sing Again op VTM. 
Pieter Casteleyn brengt op zijn beurt Lauren (Rizzo) serieus in de problemen als de coole Kenickie. Tijdens zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel liep Pieter stage in de producties 14-18, Assepoester, het tamelijk ware verhaal en Ons kent ons. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in Love Never Dies speelde. Terug in België volgden voorstellingen zoals Chaplin, de musical, The Rocky Horror Show, Cinderella, 40-45, Daens en Gaston & Leo. Daarnaast is Pieter als backing vocal actief bij Helmut Lotti en in de Studio 100-reeks Campus 12 speelde hij Frederik.

De rol van Miss Lynch, de lerares die de door hormonen geteisterde jongeren in bedwang probeert te houden, wordt een kolfje naar de hand van de onnavolgbare Ruth Beeckmans. Ruth is vooral bekend als actrice, maar heeft sinds kort ook duidelijk de musicalmicrobe te pakken. Het grote publiek ontdekte haar in de komische en gelauwerde sketchreeks Wat Als? en zeker in het hilarische Safety First, waarin ze schitterde als Ingrid Porrez. Haar presentatietalent toonde ze o.a. in Beste Kijkers, Snackmasters en Cupido ofzo. In juli maakt Ruth Beeckmans haar musicaldebuut in Sneeuwwitje en eind 2024 zal ze ook te zien zijn in Tien om te Zien, de musical. 

Nog een verrassing in de hoofdcast is Thomas Van Goethem, die de rol van radiopresentator en juryvoorzitter tijdens de dance-off in Rydell High School, Vince Fontaine, op zich zal nemen. Thomas speelde gedurende zijn musicalcarrière o.a. de kappersknecht in Rapunzel en was meermaals te zien in de rol van prins (Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester). De veelzijdige acteur, zanger, presentator en CEO van productiehuis Fabric Magic, is ook de bedenker van hitreeks #LikeMe (Ketnet) en keert na 5 jaar voor het eerst zelf terug naar de musicalplanken.

Vlaams talent in cast en ensemble 
Met energiebom Esther Nwanu (presentatrice op radiozender MNM, speelde mee in de musical Charlie and the Chocolate Factory en reeks D5R op Streamz) als Jan, danseres/actrice/influencer Megane Moerenhout (Nona in #LikeMe) als Frenchy en Nina Rey, die als Louise Vincke de hoofdrol speelde in de Studio 100-reeks Campus 12, in het jasje van Marty, kunnen de Pink Ladies alvast rekenen op zeer enthousiast, jong Vlaams talent.

Hetzelfde geldt voor hun mannelijke tegenhangers de T-Birds. Daar trekt Nolle De Cock de leren jekker aan van Roger. Nolle speelde jonge Kamiel in de spektakel-musical 14-18 (2014) en in Wickie de Musical (2015) vertolkte hij de hoofdrol Wickie. Daarna speelde hij mee in verschillende professionele musicals zoals Chaplin, de musical (2016) en Ridders van de Ronde Keukentafel (2017). 

In het ensemble maakt (musical)acteur Dorian Liveyns (speelde o.a.Sky in MAMMA MIA!, Tommy in Pippi zet de boelop stelten en maakt deel uit van de vaste cast van tv-programma James De Musical) zijn opwachting en verdedigt ook Melia Loi, studente aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de Belgische eer.

Met Manon Van Riel (Patty Simcox), Elise Wanner (Cha Cha), Luuk Haze (Eugene), Beau Jones (Sonny), Sem Bach (ensemble), Jente Visser (ensemble), Imahni Tsolakis (ensemble), Sam Rondeel (ensemble) en Esmee De Jong (ensemble), ook aan Nederlandse kwaliteit en branie geen gebrek in deze productie.

Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen. 
Deze meeslepende feelgood klassieker wil je dan ook niet missen, dus let’s go together en bestel nu je tickets via greasemusical.be

Creatives
Producent: Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment
Regisseur: Servé Hermans
Choreografie: Daan Wijnands
Decor & kostuumontwerp: Joris Van Veldhoven
Ontwerp haar & make-up: Sébastiaan Van Der Ham
Musical supervisor/arrangeur: Ad Van Dijk
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Maarten Houdijk
Associate choreografie: Lysanne Van der Sijs
Associate lichtontwerp: Jordy Veenstra
Arrangementen: Marco Braam
Casting Director: Bram Verhaak

(Eerder bericht:)

In september 2024 brengt Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners, Jaco Kaasschieter en House of Entertainment een nieuwe, frisse musicalversie van de geliefde feelgood klassieker ‘Grease’ op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Hiervoor wordt momenteel gezocht naar een Vlaamse hoofdcast. Om deze zoektocht in goede banen te leiden, wordt een beroep gedaan op FABRIC MAGIC, het productiehuis achter de Ketnet-hitreeks #LikeMe. Als je weet dat zij de ontdekkers waren van toptalenten als o.a. Pommelien Thijs, Camille Dhont, Francisco Schuster en Maksim Stojanac, dan weet je nu al een beetje wat te verwachten van de Vlaamse Sandy, Danny, Rizzo en Kenickie.

"Met FABRIC MAGIC proberen we al jaren onze producties te voorzien van onze magische touch. Voorheen deden we dit al voor events, show, televisie en film, maar dat we Albert Verlinde nu ook mogen ondersteunen in de creatie van een musicalklassieker van formaat, is natuurlijk éxtra magisch. We kijken er enorm naar uit om op zoek te gaan naar een straffe Vlaamse cast, om zo het publiek weldra te laten genieten van een heerlijk avondje uit!" 
- Thomas Van Goethem, CEO FABRIC MAGIC -

Over Grease
‘Grease’, de musical van Jim Jacobs (tekst) en Warren Casey (muziek) uit 1972, is een fenomeen. Het is één van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd een wereldwijd begrip door de film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen. 'Grease' nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen.

Volgend seizoen strijkt een nieuwe, frisse versie van deze musical, mét Vlaamse hoofdcast, neer in Antwerpen, Gent en Hasselt. Het wordt een feest voor jong en oud, met een live orkest en natuurlijk alle hits!

Audities Vlaamse hoofdcast 
Voor de hoofdcast van deze nieuwe, eigentijdse versie van de musical ‘Grease’ wordt op zoek gegaan naar Vlaamse meisjes en jongens, met het nodige zang- en danstalent, die in de huid kunnen kruipen van jongvolwassenen die in de voorstelling in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. Met als voornaamste vraag natuurlijk: wie worden Danny en Sandy? Daarnaast zijn er ook nog de heerlijke rollen van o.a. Kenickie, Rizzo, Miss Lynch en Vince Fontaine te verdelen. De audities vinden begin 2024 plaats. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor deze audities via www.greasemusical.be

Het verhaal
‘Grease’ vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 
Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Deze show wil je niet missen, dus Let’s go together en beleef deze meeslepende feelgood klassieker live in het theater! 
De hitmusical ‘Grease’ is vanaf 12 september 2024 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets & info: www.greasemusical.be 

(Eerder bericht:)

In september 2024 brengt Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners, Jaco Kaasschieter en House of Entertainment een nieuwe frisse musicalversie van de geliefde feelgood klassieker ‘Grease’ – mét Vlaamse hoofdcast – op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Hoewel de originele versie al dateert van 1972 en de iconische film met John Travolta en de betreurde Olivia Newton-John uitkwam in 1978, is 'Grease' nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via www.greasemusical.be en wie wil meedingen naar een rol in de hoofdcast, mag zich vanaf heden ook aanmelden op dezelfde website voor de audities die begin 2024 plaatsvinden.

Over Grease
‘Grease’, de musical van Jim Jacobs (tekst) en Warren Casey (muziek) uit 1972, is een fenomeen. Het is één van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd een wereldwijd begrip door de film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrollen. Volgend seizoen strijkt een nieuwe frisse versie van deze musical, met Vlaamse hoofdcast, neer in Antwerpen, Gent en Hasselt. Het wordt een feest voor jong en oud, met een live orkest en natuurlijk alle hits, zoals Summer Nights, You’re The One That I Want, Greased Lightning en Hopelessly Devoted To You.

Audities Vlaamse hoofdcast 
Voor de hoofdcast van deze nieuwe, eigentijdse versie van de musical ‘Grease’ wordt op zoek gegaan naar Vlaamse meisjes en jongens, met het nodige zang- en danstalent, die in de huid kunnen kruipen van jongvolwassenen die in de voorstelling in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. Met als voornaamste vraag natuurlijk: wie worden Danny en Sandy? Daarnaast zijn er ook nog de heerlijke rollen van o.a. Kenickie, Rizzo, Miss Lynch en Vince Fontaine te verdelen. De audities zullen begin 2024 plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze audities via www.greasemusical.be
“Ik kijk enorm uit naar de voorstellingen in Vlaanderen en verheug me nu al op de zoektocht naar het Vlaamse talent. ‘Grease’ is voor een jonge generatie altijd weer een gouden kans om hun talenten aan het publiek te presenteren.”
- Albert Verlinde, producent -

Het verhaal
‘Grease’ vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 
Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Deze show wil je niet missen, dus Let’s go together en beleef deze meeslepende feelgood klassieker live in het theater!

De hitmusical ‘Grease’ is vanaf 12 september 2024 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets & info: www.greasemusical.be 

Grease - de hitmusical
Vanaf 12 september 2024
Stadsschouwburg, Antwerpen / Capitole, Gent / Trixxo Theater, Hasselt