Genkse Zita warmde Depot op voor Davina Michelle

zita

In de uitverkochte Leuvense concertzaal Het Depot gaf de Nederlandse superster Davina Michelle, bekend van o.a. ‘Duurt Te Lang’, ‘Heart Beat’, ‘Hoe Het Danst’ en ‘Better Days’ met haar liveband zondagavond een optreden. Op uitnodiging van de populaire artieste mocht Zita (Paulussen) haar publiek opwarmen. Begeleid door toetsenist David Thomaere (Clouseau) en gitarist Michael Asnot (Metejoor) speelde de Genkse een weergaloos concert met een mix van twee eigen nummers en songs waarmee ze al via sociale media een breed publiek bereikte.

Met ruim 200.000 TikTok-volgers en meer dan 600.000 YouTube-views is Zita inmiddels erg populair en kan ze al geruime tijd rekenen op heel wat trouwe fans en volgers. Die waren in Het Depot opnieuw op de afspraak om hun idool te steunen. “Ik had meteen geluk, want het was vanavond een heel fijn publiek (lacht). Ik dacht vooraf dat ik heel veel stress ging hebben, maar dat was niet het geval. Ik zat er meteen in. Het was echt genieten. Ik heb ‘Falling’ gezongen, één van mijn favoriete songs. Voor de rest had ik songs geselecteerd waarvan ik min of meer wist dat de mensen ze leuk zouden vinden. Mijn ‘Control’ liet bij sommigen duidelijk een belletje rinkelen en herkenden ze nog van mijn deelname aan ‘The Voice’.”

Dankbaar 
Tijdens haar gesmaakte voorprogramma bracht Zita ook enkele eigen nummers: “’Better Without’ is een song die we een tijdje geleden uitbrachten en die heel goed werkt tijdens de optredens. Ik kreeg kippenvel toen er mensen spontaan begonnen mee te zingen (lacht). Zalig! In de zaal hing ook een aparte, gezellig warme sfeer. Voor mij was dit inderdaad een droom die in vervulling is gegaan. Ik denk dat ik het nog altijd niet besef (lacht). Ik ga het pas goed en wel kunnen vatten als ik straks in mijn bed lig en de film zich nog eens afspeelt in mijn gedachten. In de toekomst wil ik inderdaad nog meer optreden. Zelf de hoofdact zijn in de toekomst in Het Depot of nog grotere concertzalen? Graag, zeker als je met zo’n topmuzikanten op het podium staat. Als artiest zit je bij wijze van spreken in een comfortabele muzikale zetel. Pure luxe (lacht). Mijn familie was aanwezig, inclusief mijn papa die heel trots was en blij met de waardering die ik hem gaf tijdens mijn optreden. Ongelofelijk wat hij, samen met mijn mama en ons gezin voor mijn muziekcarrière al hebben gedaan. Ik ben hen ontzettend dankbaar.”

Love Is Blind 
Door de samenwerking van Zita met het team van Davina Michelle komt haar carrière in een stroomversnelling: “Vrijdag 12 januari 2024 verschijnt mijn nieuwe single ‘Love Is Blind’ die ik zelf heb geschreven en door Noah Seelmann vanDavina’s team werd geproduced. Vanavond kreeg het publiek al een voorsmaakje van wat er zit aan te komen. Toen we in de studio zaten met Noah om mijn nieuwe single af te werken, stelde Davina Michelle mij de vraag of ik zin had om haar voorprogramma te verzorgen van de Belgische concerten. Met veel plezier heb ik toegezegd, want dit was voor mij een unieke ervaring. Na het optreden in de iconische plek van Het Depot mag ik op zaterdag 23 maart 2024 het publiek opwarmen in de Antwerpse concertzaal De Roma. Daar kijk ik naar uit, net als naar de lancering van mijn eerste, echte grote single ‘Love Is Blind’ die er zit aan te komen. Ik ben heel benieuwd naar de reacties. Het aftellen is alvast begonnen”, zegt Zita enthousiast.

Zita’s nieuwe single ‘Love Is Blind’ werd geproduceerd door Noah Seelmann (Davina Michelle) en is vanaf vrijdag 12 januari 2024 digitaal beschikbaar op het House of Entertainment-label. Op zaterdag 23 maart 2024 verzorgt Zita in De Roma opnieuw het voorprogramma van Davina Michelle.