'Annie, de musical' - Chaya Van Mol waagt haar kans in The Voice Kids

annie

Alvorens ze op 19 februari in Stadsschouwburg Antwerpen opnieuw in de huid kruipt van het geliefde weesmeisje 'Annie' in de gelijknamige musical - de hoofdrol die ze deelt met Josefien Derijcke (Kalmthout) - waagt de 12-jarige Chaya Van Mol op vrijdag 14 februari eerst nog haar kans in de Blind Auditions van The Voice Kids (VTM). Het publiek dat eerder dit seizoen al ging kijken naar 'Annie, de Musical' in Kursaal Oostende en Capitole Gent, kreeg Chaya met haar fantastische vocale capaciteiten alvast recht op de banken, maar of ze met haar versie van 'Never Really Over' van Katy Perry ook Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en/of Sean Dhondt weet te overtuigen om hun stoel(en) te draaien, dat komt u nu vrijdag te weten.

Voor coach Laura Tesoro, die zelf de rol van 'Annie' vertolkte in de musical meer dan 10 jaar geleden en in 2014 tweede werd in The Voice van Vlaanderen, brengt de deelname van Chaya alvast mooie herinneringen met zich mee. “Eerst Annie en dan The Voice: mooi parcours!”, zegt ze met de knipoog.

Aan morele steun alvast geen gebrek voor Chaya, want naast de voltallige cast en crew van 'Annie, de Musical' en alle medewerkers van Music Hall, zal er ook in in het Vlaams-Brabantse Halle, waar Chaya in het eerste jaar Latijn zit in het Heilig Hart&College, ze dansles volgt in Dansschool Ballerino en zangles in het plaatselijke Popacademix, volop gesupporterd worden.

'Annie, de Musical' vanaf 18 februari t/m 1 maart 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen. 
Tickets & info: www.musichall.be

The Voice Kids op vrijdag 14 februari om 20u40 op VTM.

(Eerder bericht:)

Vanaf 14 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen de nieuwe versie van 'Annie, de Musical' op de planken. De gekoesterde Broadway-klassieker rond de avonturen van het dappere weesmeisje ondergaat een stevige make-over en wordt in een hedendaags bad ondergedompeld. Zo zullen Josefien Derijcke (12 jaar - Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar - Ittre), die in Vlaanderen afwisselend in de huid van Annie zullen kruipen, de traditionele rosse krullenbol en het klassieke rode kleedje inruilen voor een andere look. Ook wordt deze versie gebaseerd op het stripverhaal Annie en niet op de film of eerdere musicalversies. Maar "Annie 2.0" heeft nog enkele mooie verrassingen in petto voor het Vlaamse publiek.

Doris Baaten wordt vrouwelijke president
Vrouwen aan de macht in 'Annie, de Musical' en dat mag u gerust letterlijk nemen, want met de Nederlandse Doris Baaten krijgt deze nieuwe versie een vrouwelijke president in de Oval Office. Nooit eerder in de opvoeringsgeschiedenis van de musical 'Annie' werd de rol van de president vertolkt door een vrouw. Baaten speelde in meer dan 18 musicals (o.a. Was getekend Annie M.G. Schmidt en Fiddler on the Roof) en mocht voor haar rol als Friedel van Galen in Hij Gelooft In Mij een Musical Award in ontvangst nemen.

Edwin Jonker eerste zwarte acteur die rol Oliver Warbucks vertolkt in musicalversie 
Naast een vrouwelijke president, pakt de musicalversie van 'Annie' ook voor het eerst uit met een zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt. De rol van de norse miljonair is weggelegd voor Nederlander Edwin Jonker, die tijdens de audities een verpletterende indruk maakte. Edwin begon zijn musicalcarrière als Tom Collins in Rent en mocht voor die vertolking in 2001 meteen de John Kraaijkamp Musical Award voor 'Beste Mannelijke Bijrol' in ontvangst nemen. Later was Edwin onder andere te zien in Copacabana, The Lion King, Miss Saigon, Dreamgirls, A Chorus Line, The Color Purple, Sister Act (Musical Award nominatie) en Driving Miss Daisy.

Broadway-ster Willemijn Verkaik kruipt in de huid van Juffrouw Hannigan
De gevierde internationale musicalster Willemijn Verkaik mag in de huid van de gevreesde Juffrouw Hannigan kruipen. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland, in o.a. De Drie Musketiers, We Will Rock You, Aida, Mamma Mia en Bat out of Hell. Ze werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wickeden is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway (New York), in Nederland en op de West End (Londen).

Deborah De Ridder maakt Annie-cirkel rond als Grace Farrell
De Antwerpse musicalster Deborah De Ridder zal de rol van Grace Farrell, de assistente van miljonair Oliver Warbucks, vertolken. Voor Deborah, die in 2009 het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria' won, wat haar de hoofdrol in de Vlaamse uitvoering van de musical The Sound of Music opleverde, is de cirkel wat ‘Annie' betreft dan ook meteen helemaal rond: als 9-jarige speelde ze de hoofdrol als roodharige krullenbol in de musicalversie van het KJT en 20 jaar later mocht ze in de huid kruipen van de gevreesde Miss Hannigan in de Vlaamse versie van Music Hall. Deborah, die in december 2018 voor het eerst mama werd, is terecht erg trots dat ze op deze manier alle vrouwelijke hoofdrollen van de klassieke versie van ‘Annie’ gespeeld zal hebben en droomt er stiekem van dat haar dochter Lotje binnen een 10-tal jaar misschien in haar voetsporen kan treden als Annie.

“Je zou kunnen zeggen dat de cirkel hiermee zowat rond is voor mij wat ‘Annie’ betreft", aldus Deborah De Ridder. "Ik heb in het begin van mijn carrière het voorrecht gehad Annie te mogen vertolken, later Miss Hannigan en nu Grace. Natuurlijk zou ik graag nog eens de rol van Annie zelf willen spelen, maar ik denk dat ze vreemd hadden opgekeken moest ik me daarvoor aangeboden hebben bij de audities (lacht). Ik kijk er alleszins enorm naar uit om met onze 2 ‘Annie’s’ Josefien en Chaya te werken en zal hen met raad en daad bijstaan waar nodig. Misschien kan mijn dochtertje Lotje binnen een aantal jaren de Annie-fakkel wel overnemen, dat zou wel mooi zijn. In deze nieuwe, eigentijdse versie van 'Annie' is de rol van president Roosevelt gewijzigd naar een vrouwelijke rol, dus dat opent misschien toch nog perspectieven voor mij ook wat 'Annie' betreft", zo besluit Deborah met de glimlach.

Naast de eerder bekendgemaakte kindercast van de Vlaamse versie van 'Annie, de Musical', is nu ook de rest van de cast compleet. Sjoerd Spruijt en Myrthe Huber kruipen in de huid van de geniepige Rooster Hannigan en onnozele Lily Suite, die samen met Miss Hannigan proberen om Annie en Oliver Warbucks op te lichten. Danny Houtkooper, Melinda de Vries, Dieter Spileers, Amanda Payne, Sammy Uivel, Michael Muyderman en Sterre Verschoor vervolledigen als ensemble de cast van de Vlaamse versie van 'Annie, de musical'.

(Eerder bericht:)

Music Hall brengt vanaf 14 november 2019 de avonturen van het dappere weesmeisje Annie op de planken. De nieuwe Vlaamse versie van deze gekoesterde Broadway-klassieker zal spelen in Kursaal Oostende, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. Dat Josefien Derijcke (12 jaar - Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar - Ittre) afwisselend in de huid van het pittige weesmeisje Annie zullen kruipen, werd eerder al bekendgemaakt, maar er zullen nog 10 kleine sterren de kans krijgen om te schitteren als weeskindjes naast Annie.

Kindercast ‘Annie, de Musical’
Vlaams-Brabant

Fien Vosters - 8 jaar - Tielt-Winge

Oost-Vlaanderen
Ayco Vanderkelen - 11 jaar - Voorde (Ninove)

West-Vlaanderen
Norah Vandenbogaerde - 10 jaar - Kortrijk

Antwerpen
Amber Metdepenningen - 8 jaar - Hemiksem
Ysabel Pang - 10 jaar - Mortsel
Felix Elsen - 10 jaar - Zoersel
Amy Quick - 11 jaar - Brasschaat
Romy Van Minnebruggen - 11 jaar - Brasschaat
Robbe De Villa - 11 jaar - Hoevenen
Cato Faes - 10 jaar - Lier

Praktisch
Kursaal Oostende

Donderdag 14 november 2019 - 20u (avant-première)
Vrijdag 15 november 2019 - 20u (avant-première)
Zaterdag 16 november 2019 - 20u (première)
Zondag 17 november 2019 - 15u 

Capitole Gent
Woensdag 20 november 2019 - 14u30
Woensdag 20 november 2019 - 20u
Donderdag 21 november 2019 - 20u 
Vrijdag 22 november 2019 - 20u 
Zaterdag 23 november 2019 - 20u
Zondag 24 november 2019 - 15u 

Stadsschouwburg Antwerpen
Dinsdag 18 februari 2020 - 20u
Woensdag 19 februari 2020 - 20u
Donderdag 20 februari 2020 - 20u
Vrijdag 21 februari 2020 - 20u
Zaterdag 22 februari 2020 - 15u
Zondag 23 februari 2020 - 15u

Dinsdag 25 februari 2020 - 15u
Woensdag 26 februari 2020 - 15u
Donderdag 27 februari 2020 - 20u
Vrijdag 28 februari 2020 - 15u
Zaterdag 29 februari 2020 - 15u
Zaterdag 29 februari 2020 - 20u
Zondag 1 maart 2020 - 15u

Tickets & info: www.musichall.be

Annie, de musical
Vanaf 14 november 2019
Oostende, Gent & Antwerpen