100 studenten strijden in "De Container Cup"

de container cup

100 Vlaamse en Brusselse studenten nemen het twee weken lang tegen elkaar op in een ‘Student Edition’ van ‘De Container Cup’. Net zoals in het populaire tv-programma op Vier, werken ze een gevreesde zevenkamp in een container af. Telenet, Vier en Woestijnvis zetten het initiatief op poten in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Supporters kunnen de studenten thuis aanmoedigen via een livestream op de site van Telenet. Tussen 5 en 9 oktober maakt Telenet de sterkste student bekend. “Omdat het academiejaar in mineur dreigt te starten, willen we studenten iets geven om hen volledig in uit te leven”, klinkt het bij de organisatoren. 

Meer online lessen, minder studenten op de campus en vooral geen uitbundige kick off-feestjes of studentendopen: de start van het academiejaar ziet er dit jaar heel anders uit. Voor de meeste studenten een zware dobber. Om het universitaire jaar toch op een positieve noot te starten, laat Telenet samen met Vier en Woestijnvis 100 studenten zich in een container met elkaar meten in een loodzware zevenkamp: lopen, monkeybars, golf, roeien, schieten en fietsen.

“Studenten komen uit een moeilijke periode en gaan ook nog een lastige tijd tegemoet. Dit academiejaar kunnen ze hun energie niet kwijt in feestjes, festivals en evenementen. Daarom hebben we voor een coronaproof én sportief alternatief gezorgd om het jaar toch goed te starten. Het originele Vier-format van ‘De Container Cup’ is daarvoor perfect geschikt. Veel jongeren hebben alle afleveringen gezien en wilden het graag zelf ook eens uittesten. Nu geven we hen die kans.” Jesse De Backer, Brand Activation Manager bij Telenet

Meer dan 800 online inschrijvingen
En dat ‘De Container Cup’ bijzonder populair is bij onze studenten, blijkt ook uit de inschrijvingen. Meer dan 800 studenten gaven zich online als kandidaat voor de wedstrijd op. Het ging om opvallend meer jongens dan meisjes. Een driekoppige jury met vertegenwoordigers van de organisatoren selecteerde 100 studenten op basis van de goesting en motivatie die ze bij hun inschrijving konden overbrengen. In zijn uiteindelijke selectie hield de jury rekening met de verhouding tussen het aantal inschrijvingen van mannen en vrouwen.

De vijf grote universiteitssteden Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel nemen het tegen elkaar op. Per stad zullen 20 studenten de container in duiken.

Coronaproof
Net zoals tijdens het programma op Vier, zal ook ‘De Container Cup’ voor studenten volledig coronaproof verlopen. Alle deelnemers krijgen een tijdstip waarop ze in de container het beste van zichzelf mogen geven. Tussen de deelnemers door, wordt de container helemaal ontsmet.

“Op de terreinen waar ‘De Container Cup’ zal doorgaan, wordt het aantal aanwezigen tot een minimum beperkt. Stewards zullen erop toezien dat wie toch langskomt een veilige sociale afstand kan bewaren. Alle coronamaatregelen zullen ook nauwgezet opgevolgd moeten worden. Er is alcoholgel aanwezig en het dragen van een mondmasker is verplicht.” Jesse De Backer

Wie in de voetsporen treedt van Mathieu Van der Poel en Hanne Claes - de winnaars van ‘De Container Cup’ voor atleten - weten we tussen 5 en 9 oktober. De strafste student sleept een Macbook Air in de wacht.

Elke dag ‘De Container Cup’ live te volgen
Telenet roept de supporters die de studenten willen aanmoedigen op om dat zoveel mogelijk van thuis uit te doen. Ze kunnen alle actie in ‘De Container Cup’ volledig coronaproof via een livestream hier volgen. Dat zal weliswaar zonder het entertainende gekibbel van Pedro Elias en Wesley Sonck gebeuren.

Omdat de organisatoren een massale toestroom van supporters willen vermijden, worden de exacte locaties op voorhand enkel aan de studenten meegedeeld.