Boek: Sudoku - Bart Debbaut

sudoku

Bart Debbaut heeft een nieuw boek klaar: "Sudoku". Zijn 9de roman en 7de thriller is te koop vanaf 10 april 2017 en belooft alweer een spannend verhaal van deze Vlaamse schrijver te worden.

Onbekend object

Op de achterflap:
Hoe los je de sudoku van je eigen ondergang op?

Zijn hart bonsde in zijn keel. Het lawaai zwol aan tot een oorverdovend gekrijs. 'Help me', smeekte hij, maar hij wist dat niemand hem zou horen. Hij sloot zijn ogen opnieuw, wist wat er komen zou. Het laatste wat hij voelde, was een traan die over zijn gezicht gleed.

Op de terugvlucht van Madrid naar Brussel krijgt Philippe Rigaux het gezelschap van Leila, een beeldschone vrouw van Arabische afkomst. Ze raken aan de praat en zij vraagt Philippe of ze de sudoku uit zijn krant mag invullen. Als ze geland zijn, geeft Leila de krant terug en verdwijnt in de massa.

Philippe kijkt verbaasd op als hij tussen de ingevulde cijfers 'HELP ME' leest. Hij gaat op zoek naar Leila en komt terecht in een bijzonder perfide en goed uitgekiend complot. Kan Philippe ontsnappen aan de terreur?

Recensie Bart Bynens (Jongerenplaneet.be):
Met zijn vorige boek “Relikwie” bewees Bart Debbaut al dat hij het inspecteursduo Leyssens en Van Cattendyck niet nodig heeft om een boeiende thriller te schrijven, en volgden we het misdaadverhaal vanuit het perspectief van de dader. In “Sudoku” is het slachtoffer het hoofdpersonage.

Wanneer Philippe Rigaux ingaat op de hulpkreet van Leila, raakt hij betrokken in een complot waarbij een positieve uitweg onmogelijk lijkt. Het lijkt alsof hij een toevallig slachtoffer geworden is door zijn eigen fout en zwakte, maar uiteindelijk blijkt dat deze val specifiek voor hem werd opgezet. Een val waarbij elke poging om eraan te ontsnappen hem nog erger verstrikt. Met het thema speelt Bart in op de actualiteit.

Bart slaagt met “Sudoku” erin om de spanning goed op te bouwen en vast te houden. Ook al heb je al snel een idee van het plan van de slechteriken in het verhaal, de vraag blijft of en hoe ze hun plan ten uitvoer kunnen brengen, en met welke gevolgen voor het hoofdpersonage dit gepaard zal gaan. De plot wordt in kleine stukjes gelost. De schrijver geeft je voortdurend hapklare brokjes, groot genoeg om aangenaam te verteren maar te klein om je honger te stillen. Door dit onverzadigd gevoel wordt het moeilijk om het boek naast je neer te leggen, en maakt van “Sudoku” een pageturner. Zeker een aanrader!

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 10 april 2017 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 269 blz
EAN9789401442251

www.bartdebbaut.be
https://www.facebook.com/bartdebbaut

Bekijk wat stand-up comedian Steven Goegebeur te zeggen heeft over Sudoku: