Boek: De mol - Bart Debbaut

de mol

Al twintig jaar is De Mol een zeer populair televisieformat. Twintig jaar geleden werd het voor het eerst uitgezonden op de Belgische openbare omroep (VRT). Twintig jaar later verschijnt met 'De Mol' een heuse thriller rond dit programma.

Het format van de televisiereeks werd aan meer dan 50 landen verkocht. Het tweede seizoen van de Vlaamse serie werd in 2000 bekroond met de Gouden Roos, een van de belangrijkste internationale televisieprijzen. Het was aan die reeks dat Bart Debbaut, nu auteur van de thriller 'De Mol' deelnam als kandidaat.

Op vraag van uitgeverij Lannoo en na overleg met SBS/Woestijnvis (het productiehuis achter De Mol) schreef Bart Debbaut nu een thriller tegen de achtergrond van het zeer populaire programma. Het louter fictieve verhaal staat uiteraard los van het programma zelf, maar het vertrekt vanuit hetzelfde concept: 10 kandidaten, waaronder 1 verrader, vertrekken op avontuur. Door opdrachten tot een goed einde te brengen kunnen ze geld verdienen. Alleen zal de verrader, De Mol, er alles aan doen om de pot zo klein mogelijk te houden. In het boek verdwijnt er echter plots een van de kandidaten. Het produktieteam tast in het duister: dit hadden ze niet voorzien. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

Het boek 'De Mol' verschijnt op 14 maart, vlak nadat in Nederland de ontknoping heeft plaatsgevonden van 'Wie is de Mol', de Nederlandse versie van het format. En vlak voor er op Vier een nieuwe reeks van 'De Mol' begint. Een ideale timing dus voor echte molfanaten om zich te laven aan dit boek: veel spanning, veel intriges, originele opdrachten en een mol. Of zijn er het twee? Een fictief verhaal voor elke liefhebber van spannende boeken. En al zeker voor liefhebbers van De Mol.

www.bartdebbaut.be