Thriller "Kwijt" van Anja Feliers nu te koop!

kwijt

"Kwijt" is de zevende psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, en de zesde in een reeks die zich afspeelt rond psychologe Kathleen Verlinden. Zij komt deze keer in contact met Sylvie, een model en radiopresentatrice die haar hulp inroept omwille van een gebeurtenis die het verlies van haar moeder lang geleden nu weer naar boven brengt.

Tijdens de boekvoorstelling begint Anja met een fragment uit het boek voor te lezen, frappant omdat ze dit nooit eerder gedaan heeft. In een sofagesprek met bibliothecaris Jannie Nijssen leren we dat dit boek heel kort bij het leven van Anja zelf staat. Zij heeft namelijk, net zoals hoofdpersonage Sylvie, op jonge leeftijd haar moeder verloren. Aanleiding om dit thema nu in dit boek te verwerken is het feit dat Anja op het moment dat ze aan dit project begon even oud was als de leeftijd waarop haar moeder stierf.

In de sofa had ook Kristof Hayen plaatsgenomen. Hij is radiopresentator bij Nostalgie en Anja ging bij hem te rade voor research voor haar personage Sylvie die in het boek eveneens een radiohost is. Fictie en werkelijkheid lopen even in elkaar over als blijkt dat Kristof zelf een rolletje in het verhaal krijgt.

Na nog enkele verplichte nummertjes zoals een woordje van de burgemeester, de schepen van bibliotheek en de uitgever, mocht de talrijk opgekomen menigte nagenieten bij een glaasje, in afwachting van hun beurt om een verse "Kwijt" te laten signeren.

Ook werd van dit boek een trailer gemaakt:

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers is geboren in Bilzen, Limburg. Haar eerste boek, over het verlies van haar eigen moeder, schreef ze eigenlijk voor haar kinderen. Intussen heeft ze al 7 romans op haar naam, waarvan 6 in de reeks rond Kathleen Verlinden. Sinds vorig jaar is Anja Feliers lid van het schrijverscollectief 'Moordwijven'.

OP DE ACHTERFLAP: 
Sylvie heeft haar moeder al jong verloren, maar heeft het ondanks alles helemaal gemaakt: niet alleen is zij nog altijd een succesvol model, zij is ook een populaire host van een talkshow op de radio. Tot een anoniem telefoontje van een luisteraar al het verdriet rond het verlies van haar moeder weer naar boven haalt. Vooral als blijkt dat niets is als het lijkt te zijn.
Psychologe Kathleen Verlinden probeert Sylvie zo goed mogelijk bij te staan, maar blijft intussen zelf nauwelijks overeind door de moeilijke keuzes waar zij voor staat.

Kwijt is het spannende zesde deel in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden.

RECENSIE door Bart Bynens - jongerenplaneet.be:
“Kwijt” vertelt twee verhalen. Enerzijds het verhaal van Sylvie, een model en radiohost wiens leven overhoop gehaald wordt als het verlies van haar moeder opgerakeld wordt, en anderzijds psychologe Kathleen die in haar eigen leven enkele moeilijke keuzes moet maken die bepalend zijn voor haar toekomst. Deze twee verhaallijnen vloeien in elkaar over als Sylvie bij Kathleen te rade gaat om haar verleden een plaats te geven.
Omgaan met verlies staat centraal in "Kwijt", wat meteen ook de titel verklaart. De auteur weet hierbij de juiste toon te vinden om je onmiddellijk in dit thema te laten inleven en je mee te slepen in hun strijd om los te laten.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste en derde deel volgen chronologisch op elkaar en wordt onderbroken door een tweede deel dat verduidelijkt wat er zich jaren geleden in het leven van Sylvie afgespeeld heeft.
Net zoals in eerdere thrillers van Anja Feliers wordt er constant van vertelstandpunt gewisseld, zowel in de verhaallijn rond Sylvie als die van Kathleen.

Inhoudelijk kunnen we heel weinig vertellen, omdat dit jullie leesplezier zou kunnen vergallen. Ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Sylvie volgen elkaar op, en slepen je dieper in het verhaal mee. Je hoopt om snel verduidelijkingen te ontdekken, maar in plaats daarvan worden je vraagtekens enkel nog groter. In het leven van Kathleen wordt een lang bewaard geheim onthuld. En van één personage uit haar omgeving moeten we in “Kwijt” zelfs definitief afscheid nemen.

Dit geheel zorgt ervoor dat ook “Kwijt” weer een boek geworden is dat je niet zomaar even weglegt. Als je eraan begint, hang je eraan vast! Nieuwe ontwikkelingen worden druppelsgewijs in het verhaal gebracht en met de juiste dosering houdt de schrijfster je in haar greep en verhoogt ze je nieuwsgierigheid naar de ware toedracht achter alle gebeurtenissen. Als je denkt dat je het verhaal doorgrond hebt, brengt Anja je opnieuw aan het twijfelen, om met de ontknoping uiteindelijk opnieuw te verrassen!

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 28 september 2016 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 366 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 9789401437783

www.anjafeliers.com
www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196