Glints en Gustaph op Suikerrock

suikerrock

Suikerrock blijft de affiche verder aanvullen. Vandaag is het G-day met de aankondiging van Belgische toprapper met Britse tongval Glints, en de inmiddels meest bekende hoed van België, Gustaph. Het zal zaak zijn om er vroeg bij te zijn want Glints opent onze mainstage, en meteen ook Suikerrock 2023 op vrijdag 4 augustus. Gustaph daarentegen wordt toegevoegd aan de lineup van The Cube, ons podium voor elektronische acts, op zondag 6 augustus.

Het programma is daarmee bijna volledig. Alleen de winnaars van de wedstrijd op VI.BE worden binnenkort nog toegevoegd aan de twee zijpodia The Cube en The Palace.
Inmiddels is de timing ook gekend. Check het programma op onze website. Countdown naar Suikerrock: Nog 10 weken!

Glints 
Glints is niet je gangbare ‘bad boy’ rapper. Hij is een gewezen koorknaap uit de opera, waardoor hij een unieke mix weet te brengen van beats en snedige raps, doorspekt met koorgezang en andere bombastische elementen. Luister maar eens naar de hit “Roma”.
Glints beschikt over een authentiek Brits accent, met dank aan zijn Engelse tante en neven. Hij richtte in 2020 het collectief ‘Abattoir Anvers’, samen met o.a. Faisal Chatar en Yong Yello, waarmee hij alles in huis produceert.
Debuutplaat “Choirboy” verscheen in coronajaar 2020, en was meteen een schot in de roos met hitsingles ‘Bugatti’, ‘Gold Veins’ en ‘Lemonade Money’. Het bracht hem naar grote podia zoals die van Rock Werchter en Pukkelpop, en eind vorig jaar naar het Sportpaleis als opener voor jeugdidool 50 Cent!
Het epische ‘Roma’ en ‘All in’ waren de single voorlopers van het nieuwe album 'THE DARK!' dat eind april verscheen, met loftrompetten werd onthaald en met een stomende AB show werd voorgesteld. 
Zorg ervoor dat die kuiten al vroeg opgewarmd zijn, want Glints zal Suikerrock openen op vrijdag 4 augustus, met zijn vlijmscherpe raps. Wij zijn niet verantwoordelijk voor snijwonden…

Gustaph 
Hoe een Eurosong deelname, een hoed en tonnen positivisme een artiest naar het sterrendom kunnen schieten: Gustaph (of gewoon Stef Caers voor de vrienden) is reeds 20 jaar actief in de muziekbusiness. In een ver verleden nog als Steffen, goed voor het debuut van het jaar 2000 tijdens Radio 2’s Zomerhit. Nadien bleef hij meer op de achtergrond als backing vocal bij o.a. Natalia, Zap Mama en Lady Linn. Vanaf 2008 gaat hij door het leven onder het pseudoniem Gustaph, en werd hij één van de stemmen van Hercules and Love Affair, het succesvolle Amerikaanse collectief dat rijkelijk grossiert in house, disco, techno en nu-disco. Het bracht hem naar de grootste podia waaronder het iconische Glastonbury festival. 

Naast zanger is hij ook muziekdocent in verschillende hogescholen, en stemcoach voor o.a. Geike Arnaert van Hooverphonic. In 2018 en 2021 stond hij reeds op het Eurovisiesongfestival als backingvocal bij Sennek en Hooverphonic.
Dit jaar was het eindelijk zijn beurt om zelf in de schijnwerpers te staan. Met ‘Because of you’ haalde hij de nominatie binnen, en ondanks negatieve commentaren en scepsis zette hij door en zette één van België’s sterkste prestaties ooit neer op het songfestival. Geen over-the-top circustoestanden, maar een stijlvolle uitgekiende act met zijn kenmerkende hoed, een sterke vocale prestatie en het positivisme dat er vanaf spatte, leverde hem een meer dan verdiende 7de plaats op.

Op zondag 6 augustus krijgt hij van ons alvast ‘douze points’ op ons ‘The Cube’ podium. 

(Eerder bericht:)

De twee nieuwe Suikerrock podia The Cube en The Palace krijgen een extra boost met 7 nieuwe namen! Op vrijdag 4 augustus knallen Silver Sisters (het dj alter-ego van Compact Disk Dummies) de afterparty op The Cube aan flarden. Op zaterdag 5 augustus heeft Ilse Liebens (als dj) diezelfde 'destructieve' intenties. Op die dag wordt ze nog voorafgegaan door het nieuwste Nederlandse electropoptrio Prins S. en de Geit en onze eigen lichtjes fantastische Chibi Ichigo. Aan de affiche van The Palace wordt eveneens op die dag de Brusselse lo-fi sensatie JAKOMO toegevoegd.

Op zondag 6 augustus zal Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld samen met de reeds aangekondigde Maksim, onze The Palace uit zijn voegen doen barsten. Die dag is er ook de revival van Eurodance op The Cube, met één van de pioniers van het genre: 2 Fabiola! 

(Eerder bericht:)

Suikerrock heeft weer wat in petto voor zijn festivalgangers! De affiche van de Mainstage was al een poosje af, maar nu zijn er nog twee nieuwe podia in het leven geroepen: The Cube en The Palace. Tijdens de pauzes van het hoofdpodium zullen er op beide podia live optredens plaatsvinden. Na de headliner van het hoofdpodium kunnen feestbeesten nog verder los gaan op The Cube's afterparty, waar elke avond een dj-act zorgt voor de nodige beats. Op beide podia is er ook ruimte voor opkomend talent, dat gekozen wordt via een wedstrijd op vi.be.

THE CUBE
The Cube (naar het beroemde suikerklontje van Tienen!) is een openluchtpodium, waar elektronische acts het mooie weer zullen maken, en elke avond een dj-act zorgt voor een knallende afterparty. De genres kunnen variëren van synthpop tot hip-hop, kortom alles wat met niet akoestische instrumenten gebracht kan worden, en wat aansluit bij de programmatie van het hoofdpodium.
De eerste namen voor The Cube op vrijdag 4 augustus zijn rapsensatie en zwaargewicht Dikke, en de Koning van het Waasland K1D. Op zondagavond nemen Viktor & Kobe het over na de show van Regi Live op het hoofdpodium.

THE PALACE
The Palace brengt live bands in een intiemere setting: een nostalgische spiegeltent! De acts zijn echter alles behalve nostalgisch. Zo zijn er de “Nieuwe Lichting” winnaars van vorig- en dit jaar: Mayorga en ILA. Verder nog de wederopstanding van singer-songwriter Milo Meskens, #LikeMe ster Maksim en popsensatie OSKI.

Talent gezocht 
Op The Palace en The Cube is er ook plaats voor opkomend talent. Inschrijven hiervoor doe je via het VI.BE platform.
Voor The Cube gaan we op zoek naar elektronische en hip-hop acts (geen analoge instrumenten), en voor The Palace zoeken we live bands of artiesten. Deelnemen kan t/m 30 juni, en de winnaars worden op 7 juli bekend gemaakt.

Suikerrock 2023 
Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen. Dagtickets en combitickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop. VIP-tickets kunnen online besteld worden via de VIP-ticketshop. Meer nieuws volgt snel! 

(Eerder bericht:)

Poprevelatie Camille komt op zondag 6 augustus naar Suikerrock en zet er haar enorm populaire SOS-tour onverstoord verder. De #LikeMe ster zorgt voor “Vuurwerk” op het hoofdpodium. Camille -ook de revelatie van The Masked Singer en Liefde Voor Muziek- vervolledigt daarmee het zondagprogramma van onze Mainstage en straalt er naast haar mentor Regi Live, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Metejoor, MEAU en Cleymans & Van Geel.

Camille 
Nog maar 21 is ze, maar het jonge en energieke veulen Camille weet wat ze wil en heeft in haar goed vijfjarige muziekcarrière al heel wat kunnen verwezenlijken. Rasechte fans ontdekten haar immers al in 2017 onder het pseudoniem Millo, waarmee ze bij onder meer Qmusic al airplay kreeg. De bal ging echter pas echt aan het rollen wanneer ze twee jaar later opdook in de populaire Ketnet-reeks #LikeMe.

Het leven als frontzangeres bij #LikeMe legt haar geen windeieren maar Camille aast op meer en heeft haar zinnen gezet op een solo-carrière. Kort nadat ze in 2020 de Kid’s Choice Award van jongerenzender Nickolodeon achter haar naam schreef, dook ze de studio in met hitmachine Regi, waarmee ze de albumtitel “Vergeet de tijd” opnam. In 2021 was het dan plots goed raak met “Vuurwerk”, goed voor niet minder dan 40 weken in de Ultratop 50 notering!

In 2022 komt Camille verrassend als winnares uit het pak van Miss Poes gekropen in de televisiewedstrijd The Masked Singer op VTM. Met kort nadien ook nog een passage in Liefde Voor Muziek, lijkt haar muziekcarrière - in eigen land althans - helemaal gelanceerd. Het jonge talent toont zich een prima songschrijfster, want diverse volgende singles, waaronder “Diamant”, “Lift U Up / Hou Vol”, “Geen Tranen Meer Over” en “Dansen In De Regen” blijken één voor één een schot in de roos. Het gevolg laat zich raden: in 2022 een vaste waarde in Tien Om Te Zien, niet minder dan 5 uitverkochte Lotto Arena’s op haar palmares en diverse awards - waaronder eerder dit jaar nog twee MIA’s voor “Beste Nederlandstalig” en “Beste Pop” op haar vitrinekast.

Het is geen geheim dat Camille ook haar zinnen heeft gezet op een muziekcarrière in Duitsland. Met “Feuerwerk” lanceerde de West-Vlaamse haar eerste Duitse single. Binnenkort verschijnt ook haar zomersingle. In 2023 toert ze met haar SOS-tour door Vlaanderen en maakt ze een langverwachte tussenstop op onze Suikerrock Mainstage.

Dagtickets en combitickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop. VIP-tickets kunnen online besteld worden via de VIP-ticketshop.

(Eerder bericht:)

Get busy and ‘shake that booty non-stop', want Suikerrock vervolledigt zijn vrijdagprogramma met een rijkgevulde (inter)nationale prijzenkast! R&B en Dancehall koning Sean Paul sluit vijdag 4 augustus af met een zwoel Caraïbisch feestje, maar ook Antwerps hiphopwonder Coely ‘is back like she never left’ en komt na haar triomftocht in de AB en (vanavond nog) in de Roma, in party modus naar Tienen. Sean Paul en Coely vervoegen daarmee de eerder aangekondigde Bazart, Goldband, Merol en Sophie Straat. Schraap die keel, en smeer die heupen want dit wordt een knaller van een feestje!

Sean Paul 
Wie Sean Paul zegt, schreeuwt eigenlijk feest. Het komt zelden voor dat een artiest de personificatie van zijn genre wordt. De Jamaicaanse R&B en Dancehall-artiest slaagt er wonderwel in. Laat hem "Dutty yeah" zeggen met zijn bevelende stem en je hoort de nuance van dancehall. Met zeven studioalbums heeft Sean Paul het genre wereldwijd gebracht, van zijn oorsprong in clubs in Kingston (Jamaica) tot de top van de hitlijsten, en de grootste podia in meer dan 120 landen.

In 2000 bracht hij zijn debuutalbum “Stage One” uit, maar het was de multi-platina opvolger “Dutty Rock” uit 2002 die zijn carrière naar ongekende hoogten stuurde. Met niet minder dan vijf top 15 singles, waaronder de onsterfelijke nummer 1 hit “Get Busy”, won “Dutty Rock” de Grammy voor Beste Reggae Album en leverde het Sean een nominatie op voor Best New Artist. De eerste keer trouwens dat een dancehall-artiest zo'n onderscheiding kreeg.

Zijn album “The Trinity” uit 2006 bezorgde Sean opnieuw een solo-nummer 1-hit, met “Temperature”, een verzengende feeststarter aangedreven door hamerende percussie. Bewijzend dat “Dutty Rock” geen uitbijter was, ging “The Trinity” platina, waarmee "Sean da Paul” zijn status als hitmaker bevestigde. Een status die tot op de dag van vandaag voortduurt.

In de meer dan 20 jaar dat hij muziek maakt, heeft Sean verschillende Grammy- en Billboard Music-nominaties verdiend en is hij de gezegend met een American Music Award, MOBO-awards, Soul Train-awards, MTV Music-awards, ASCAP Rhythm- en Soul Music-awards, een Bronprijs en een BET-prijs. Hij is de enige Jamaicaanse artiest die een American Music Award (2006) heeft gewonnen voor favoriete pop/rock mannelijke artiest.

Samenwerking is de sleutel tot het succes van Sean; hij heeft meerdere nummer 1-singles met andere artiesten, waaronder “Baby Boy” met Beyonce en “Cheap Thrills” met Sia. Daarnaast vindt hij ook de weg naar popsterren als Dua Lipa en Enrique Iglesias voor muzikale samenwerkingen. De samenwerking met Enrique Iglesias voor de “Bailando” remix piekte op nummer 1 in 33 landen en de videoclip genereerde meer dan 261 miljoen views op YouTube! 
Sean Paul steekt in 2023 opnieuw de grote plas over om het Europese vasteland in vuur en vlam te zetten. Niet te missen op vrijdag 4 augustus!

Coely 
In 2013 en 2017 raasde Antwerps hiphop icoon Coely al eens over ons podium. Op vrijdag 4 augustus keert ze, met haar nieuwe album “Alive” onder de arm, terug om haar duivels te ontbinden op ons nieuwe terrein. Of je nu behoort tot de Babyboomers, Generatie X, Millennials of iets ertussenin, wie Coely live aan het werk ziet, weet dat zij/x/hij getuige is van wereldklasse!

In 2012 tekende ze haar eerste platendeal en werd haar debuutsingle “Ain’t Chasing Pavements” uitgebracht. Nagel op de kop, zo bleek, want het nummer werd door Studio Brussel uitgeroepen tot Hot Shot, deed het uitstekend in de hitlijsten en De Afrekening en werd een ‘banger’ op talrijke festivalpodia, waaronder dat van Suikerrock. Zowat een jaar later verscheen ook de eerste EP, met daaruit voortvloeiende singles “Nothing On Me” en “All I Do”.

Eind 2013 won Coely een Redbull Elektropedia Award voor "Breakthrough Artist”. Bij de MIA’s in 2017 stak ze twee prijzen op zak, namelijk in de categorieën "Solo vrouw" en "Urban". Die laatste werd voor het eerst uitgereikt. Ze was ook genomineerd voor artwork en album (“Different Waters”). De Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2017 mocht ze eveneens achter naar naam schrijven.

Coely stond de voorbije jaren geheel terecht op Europa’s grootste festivalpodia. Van Rock Werchter over Pukkelpop en Tomorrowland naar Glastonbury Festival en Pinkpop. Daarnaast kan ze teren op succesvolle samenwerkingen met o.a. DVTCH NORRIS, Kojey Radical & Zulu, Yann Gaudeuille en Polar Youth. 
In 2017 verscheen (eindelijk) haar debuutalbum “Different Waters”, met daarop knallers als “Celebrate“, “My Tomorrow” en “Don’t Care” met DVTCH NORRIS. Mede door het succes van deze nummers behaalde de plaat in 2018 goud in België. Er volgde een tour van meer dan een jaar en een samenwerking met de Franse dj Kungs, maar daarna hing er lange tijd een gordijn van stilte rond de Antwerpse zangeres.

Coely’s leven was in die periode een rollercoaster: Een virus legde de hele wereld plat, ze werd moeder en ze doorstond daarbovenop nog een depressie. Tot ze een klein jaartje geleden de single “Run It Up” dropte, met de geweldige zinsnede ‘I’m back, back like I never left’. Het bleek de eerste single van een nieuwe plaat te zijn. Later volgde titeltrack “Alive”, “Kaos” en “Love High“. Vier sterke singles waarmee de verwachtingen voor het nieuwe album hooggespannen waren. Dit voorjaar stelde ze “Alive” voor met twee zinderende concerten in de AB en de Roma, en daaruit kunnen we maar één ding besluiten: Coely 2.0 is ontegenzeglijk alive and kicking!

(Eerder bericht:)

Suikerrock strooit vandaag, niet met suiker, maar wel met een geweldige reeks indierock/pop namen voor zaterdag 5 augustus: De Schotse hitmachine Franz Ferdinand, Belgische elektro helden GOOSE, het lichtjes fantastische The Haunted Youth, het Leuvense High-Hi en rising star Berre. Samen met de reeds aangekondigde headliner Bastille, Arsenal en Jack Vamp & The Castle Of Creep zijn dat acht méér dan uitstekende redenen om dit indie feestje niet te missen! De mainstage line-up van die zaterdag 5 augustus is daarmee volledig. Tickets waren al beschikbaar via de ticketshop.

Franz Ferdinand 
De Schotse band Franz Ferdinand, goed voor talrijke NME, Brit en MTV Video Music Awards, werd opgericht in 2001 en brak net geen 20 jaar geleden door met debuutalbum “Franz Ferdinand”. De daaruit voortvloeiende single “Take Me Out” vond vlot zijn weg naar de charts en werd vrijwel meteen een gevestigde waarde tussen andere meezingers voor festivalpodia. Een jaar later al verscheen vervolgalbum “You Could Have It So Much Better” met als leadsingle “Do You Want To”, nog zo’n stamper. “Ulyses” verscheen dan weer op het derde album “Tonight: Franz Ferdinand”, dat zijn weg naar het publiek vond na een rustpauze van 2 jaar. 
De band rond Alex Kapranos, Nick McCarthy, Bob Hardy en Paul Thomson maakte deel uit van de postpunkrevival van begin 21ste eeuw. Hun muziek bevat verder vlagen van art rock en indie maar zelf omschrijft Franz Ferdinand zich als ‘pop’. In navolging van The Strokes en dance-punk bands als The Rapture, Yeahyeahyeahs en Liars greep de groep terug op Television, Roxy Music en post-punk bands uit de jaren tachtig. 
Franz Ferdinand speelde in zijn beginjaren, na de release van EP “Darts Of Pleasure”, talrijke voorprogramma’s voor o.a. Hot Hot Heat, Depeche Mode, Interpol en Belle & Sebastian. De band’s populariteit steeg pijlsnel en resulteerde in andere succesvolle singles als “The Dark Of Matinée”, “Michael” en “This Fire”. Hun eigen headline tour verkocht als gevolg daarvan in een mum van tijd uit. 
Doorheen de jaren was de band te zien op verschillende grote festivals waaronder Lowlands, Rock Werchter, Glastonbury Festival, Coachella, T In The Park, Reading & Leeds Festival en Pukkelpop, en kon het ook veel muziekprijzen achter zijn naam schrijven. Een greep uit het palmares: Mercury Prize voor het beste Britse Album, diverse Brit Awards (beste Britse band en beste Britse rockband op zak, en genomineerd voor beste Britse Album, beste Britse doorbraak en beste Britse live act), talrijke NME Awards (Best Band, Best Album “Franz Ferdinand”, Best Live Band, Best Track “Take Me Out”), …

GOOSE 
Een unieke sound, en een energieke podiumperformance: Dat is de korte beschrijving van de Belgische elektrotrots GOOSE. Sinds hun Humo's Rock Rally winst in 2002 is het nooit meer bergaf gegaan, en telkens ze op een affiche staan mag je je aan een elektro-rock pletwals verwachten. Met classics als ‘British mode’, ‘Bring it on’, ‘Words’, ‘Can't stop me now’ en ‘Synrise’ zouden ze makkelijk op enkele lauweren kunnen rusten. Maar na een hiatus van 5 jaar bracht Goose vorig jaar een nieuw album "Endless" uit, opgenomen in de Motorbass Studios in Parijs. Niet dat ze in de tussenperiode stil gezeten hebben: Ze bouwden hun eigen studio (Safari Studios), brachten een live-album ‘NONSTOP’ uit, opgenomen tijdens een sensationeel Pukkelpop-optreden, en dropten het clubby ‘Something New’.
GOOSE genoot van elk nieuw project en pakte 'Endless' aan met een tastbaar gevoel van passie. Werkend volgens hun eigen tijdlijn, alleen rekening houdend met hun creatieve verlangens, is de cirkel voor GOOSE rond; meer dan 15 jaar na hun debuutalbum 'Bring It On' zijn ze een hernieuwde band. Vooruitkijkend naar de toekomst, lacht zanger Mickael Karkousse fijntjes: "We zijn nog maar net begonnen!"

The Haunted Youth 
The Haunted Youth is de band van de Hasseltse Joachim Liebens (27) en brengt bezwerende psychpop die doet denken aan MGMT, DIIV, Slowdive of, we durven zelfs te zeggen, The Cure. De nummers - over wanhoop, hoop en het gevoel een onbegrepen buitenbeentje te zijn - zijn omhuld met een rijk en dromerig internationaal geluid dat je omver blaast. Of hoe duistere teksten en vrolijke klinkende melodieën heerlijk dicht bij elkaar kunnen liggen! 
Debuutsingle “Teen Rebel” sloeg zeker aan: The Haunted Youth won talentenjacht De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en “Teen Rebel” kreeg veel airplay in binnen- en buitenland. Het trok zelfs de aandacht over de vijver, waar het de voorpagina haalde van het bekende en invloedrijke Amerikaanse online magazine Consequence of Sound. Het nummer bereikte de top drie van De Afrekening en Vox. 
Tweede single “Coming Home” bevestigde wat het debuut eerder al deed vermoeden: The Haunted Youth is een blijver! Begin november 2022 bracht de band zijn debuutalbum “Dawn of The Freak” uit met daarop nog veel andere muzikale pareltjes waaronder “Gone”, “Shadows”, “Broken”, “I Feel Like Shit And I Wanna Die” en “Fist In My Pocket”. The Haunted Youth werd genomineerd voor diverse MIA’s 2023 (Groep en Doorbraak) maar wist helaas geen van beide verzilveren. De Hasselaren zetten kort voordien echter een puike prestatie neer op het Europese showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen (NL) en werd door het Nederlandse en toonaangevende online muziekmagazine 3voor12 uitgeroepen tot beste act van het festival. Iets wat de band overigens geen windeieren heeft gelegd, want hun agenda staat voor de komende maanden eivol met de grootste podia, waaronder Suikerrock op zaterdag 5 augustus.

High Hi 
Uitstel is geen afstel, zo blijkt. Want 2020 had voor het Leuvense powertrio High Hi dé doorbraak moeten worden. Hitsingle “Daggers” was net gereleased en ook debuutalbum “Firepool” stond klaar om op de wereld losgelaten te worden. En toen kwam Covid-19 de kop opsteken en moesten de plannen tijdelijk in de kast. Maar kijk, hun 80’s indiepop in combinatie met 90’s shoegazerock moest niet aan populariteit inboeten en kreeg nog steeds bijval bij het grote publiek. Optredens bleven niet uit, en singles “Alligot” en "94A9" vonden eveneens hun weg naar de radiostations. Met opvolger "Return to Dust" en radiohit "All Good, All Fine" bevestigde High Hi zijn status van publiekslieveling.
In 2021 zag je hen nog aan het werk op Factory Of Sweetness., onze corona editie. Twee jaar later zijn ze helemaal klaar voor het grote werk!

Berre 
Het gaat hard voor Berre: Vorig jaar nog stond de rijzende ster op onze Acoustic Stage. Dit jaar maakt hij mét liveband de sprong naar de Mainstage. Deze beloftevolle artiest bouwde naambekendheid op via TikTok, lanceerde vervolgens zijn debuutsingle “Say My Name” en bereikte daarmee miljoenen views, wat hem uiteindelijk ook een gouden plaat én nominatie voor Radio 2 Zomerhit opleverde. 
Berre trad overigens afgelopen zomer pas voor de allereerste keer live op. Dat gebeurde in het Jubelpark naar aanleiding van onze Nationale Feestdag. Intussen is het zelfvertrouwen gegroeid en de discografie rijker met o.a. singles “Better Of Alone” en zeer recent ook nog “Thrill Of It All”. 

(Eerder bericht:)

Sunday funday! De traditionele Suikerrock familie-dag blijft ook in 2023 behouden, met ditmaal meerdere Sportpaleis residents samen op één affiche!: Regi Live, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Metejoor, MEAU en Cleymans & Van Geel.

De beste dance-act van 2022, Regi Live, zal het festival afluiten met een knal! Duracell-konijn Bart Peeters & Ideale Mannen doen het Factory Of Sweetness-feestje van twee jaar geleden nog eens over. Metejoor was in 2019 nog openingsact maar is inmiddels de chouchou van heel Vlaanderen en bij uitbreiding Nederland. MEAU (NL) bewijst dat ze meer is dan alleen de megahit ‘Dat heb jij gedaan’ en het onafscheidelijke zanger/acteursduo Cleymans & Van Geel mag meteen de toon zetten voor wat een knalfeestje moet worden. En dan te weten dat er nog één klepper aan dit indrukwekkende lijstje toegevoegd zal worden! De voorverkoop voor deze dag gaat meteen van start via https://suikerrock.tickoweb.be. Combi- en dagtickets voor de overige dagen waren reeds beschikbaar.

Regi Live 
Regi is de absolute koning van de Belgische dance scene en een echte legende in de Europese clubwereld. Hij is the ‘hardest working man’ in de Belgische muziekbusiness en scoorde vanaf de jaren negentig grote hits met de projecten Milk Inc. en Sylver. En wat heeft hijgemeen met Bart Peeters, naast het feit dat beiden reeds te gast waren in Het Huis op één? Ruim 15 jaar geleden al blikten Penxten en Peeters samen “AAA Anthem” in, een nummer dat een feestelijke mix biedt van dance en pure folk. Nu Milk Inc. voor onbeperkte tijd stil ligt, maakt de Limburger ook solo veel furore. Sinds 2021 gaat Regi in zijn Regi’s Academy op zoek naar nieuw, vocaal talent. Zo werd onder meer Pauline (“Uit Mijn Hoofd”) ontdekt en heeft hij een hele vijver aan gastzangeressen waaruit ie kan vissen voor zijn Regi Live optredens. Ook Camille wist hij zo te lanceren. Met meerdere uitverkochte Sportpaleizen op zijn conto, is hij met onder meer Jaap Reesema aan zijn zijde helemaal klaar voor onze Mainstage. Kleppers als “Ellie”, “Kom Wat Dichterbij”, “Duizend Sterren”, “De Wereld Draait Voor Jou” en “Zwaartekracht” zijn nu reeds een zekerheid op zijn setlist. Regi mocht eerder dit jaar nog zijn eerste prijsbeeldjes van de MIA’s op zak steken als solo artiest. Hij stak anderen de loef af in de rubriek “Beste dance”, en kreeg ook nog de MIA voor hit van het jaar 2020 “Kom wat dichterbij” (feat Jake Reese & OT).

Bart Peeters 
Na een winterdip wordt het een fijn weerzien met Bart Peeters & De Ideale Mannen. Bart keert na diverse Suikerrock-doortochten (solo, maar ook met Beri Beri, The Radio’s en CpeX) opnieuw af naar Tienen’s finest en zorgt er op geheel eigenwijze manier voor dat het Bietenplein herschapen wordt tot een grote feestzone. Intussen heeft de man niet minder dan 8 studioalbums en veel hits tussen de kiezen; “I’m Into Folk”, “Swimming In The Pool”, “Messias”, “Zelden Of Nooit”, “”Lepeltjesgewijs”, “Konijneneten”, “Brood Voor Morgenvroeg”, “Genstertje”, …
In de Lotto Arena speelden Peeters en zijn Ideale Mannen een Deluxe-concert; oorspronkelijk een eenmalig optreden met uitsluitend zijn allerbeste nummers, gesteund door een 500-koppig koor. Maar al snel volgden nog veel meer concerten. 15 daarvan vonden plaatsen in het pre-coronatijdperk, minstens 7 andere kregen een herbestemming. Daarna blikte de zanger zijn achtste album in: “De kat zat op de krant”, een goedgemutste plaat die de MIA voor album van het jaar wegkaapte. Bart Peeters werd in het verleden al meermaals terecht bekroond met MIA’s, en tijdens de eerste editie van de Kastaars mocht hij eerder dit jaar ook de Carrièreprijs in ontvangst nemen.

Metejoor 
“Hallo? Met de Joor… Of ik op zondag 6 augustus het Suikerrock-publiek even Suikerspingewijs rond mijn stokje wil komen draaien? Awel ja se!” Zie daar, “Rendez-vous” met Metejoor, publieksmenner eerste klasse en opgeklommen van openingsact in 2019 naar een Sportpaleis act in 2023! In 2016 kwam hij in contact met producer Hans Francken. Die laatste is één van de drijvende krachten achter hitmachines Clouseau, Emma Bale en Natalia en dus ook voor Metejoor de geknipte man om mee in zee te gaan en een succesvolle muziekcarrière te lanceren. Nog datzelfde jaar werd met “Ik Hou Van Jou” een eerste single gelanceerd. Instant succes, want vrijwel meteen werd Metejoor genomineerd voor een award “Beste Doorbraak” bij de Radio 2 Zomerhit. De muziekradar pikt ook kort nadien zijn volgende singles vlotjes op.
Nadat Metejoor in 2018 een nogal eigenzinnige cover van Niels Destadsbader’s “Verover mij” (oorspronkelijk “Believe” van K’s Choice) uitbracht, ging de bal steeds sneller aan het rollen en volgden successingles elkaar in sneltempo op. “Horizontaal”, “Blij Om Jou Te Zien”, “Het Beste Aan Mij (Ben Jij)”, “1 Op Een Miljoen”, “Rendez-Vous”, “Wat Wil Je Van Mij” en “Dit Is Wat Mijn Mama Zei” worden meteen instant meezingers en leveren talrijke muziekawards op. In januari 2023 mocht Joris nog de MIA’s voor “Beste Album” en voor de tweede maal op rij “Beste Solo Man” in ontvangst nemen.

Meau
MEAU (NL) brengt als singer-songwriter een welgekomen rustmomentje naar Tienen met haar ingetogen, Nederlandstalige indie pop. Na haar middelbare school volgt ze aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam de vooropleiding. Het is in deze periode dat ze de liefde voor het Nederlandstalige lied ontdekt en zich gaat focussen op schrijven van songteksten in haar moedertaal. Geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser, Maaike Ouboter, Bon Iver, Ry X, Holly Humberstone en Spinvis rondde ze in 2021 haar pop-rock-opleiding van de Herman Brood Academie af. Kort nadien al verscheen debuut-EP “Kalmte”. MEAU werd echter al in 2020 opgepikt door 3FM.
In juni 2021 speelt MEAU haar eerste publieke optreden als voorprogramma van de Nederlandse band Racoon. Drie maanden later lanceert ze haar single “Dat heb jij gedaan”, een nummer dat meteen zijn weg weet te vinden in de hitlijsten. In België blijft de plaat 5 weken hangen op nummer 1, in Nederland loopt het nog net iets beter met 8 weken lang een notering op de hoogste plaats! Later volgen nog meer pakkende singles die haar gevoel en persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren beschrijven, waaronder “Dans m’n ogen dicht”, “Blijven rijden”, “Stap maar in bij mij” en “Als jij maar bij mij bent”. Intussen weet ze ook de 3FM Talent Award op zak te steken.
Haar eerste clubtour verkoopt in een mum van tijd uit. Straks start de Nederlandse aan haar nieuwe tour waarin ze zowel clubs als festivals aandoet. Mét tussenstop op Suikerrock uiteraard, en met twee nieuw verschenen nummers, “Helen” en “Hou me vast”, achter de hand.

Cleymans & Van Geel 
De groep rond Cleymans & Van Geel ontpopt zich tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia. Met een mix van onverwoestbare songs en de nodige dosis humor, maakt Vlaanderen kennis met (vr)olijke duo.
Hoewel de interne roep naar eigen muziek de laatste jaren steeds luider en luider klonk, was er altijd wel weer een reden om er niet aan toe te geven. Maar in 2020 bracht het duo een allereerste album uit met eigen songs. Omdat het tijd werd. En omdat ze er gewoon belachelijk veel zin in hebben.
Hoewel hun debuutalbum in volle “Coronastorm” werd gereleased, stond het na al amper twee weken op nummer 1 in de Ultratopchart. Ook hun singles ‘Aan de liefde ten onder’, ‘Tijgers’ en ‘Heimwee’ deden het opmerkelijk goed in de hitlijsten. Cleymans & Van Geel staan als muzikaal duo nu echt volledig op de muzikale kaart. Vanaf mei 2021 tot eind september 2021 toerden ze met hun nieuwe show, waarin eigen repertoire aangevuld werd met enkele van hun ondertussen bekende covers. Na de cd’s “Cleymans & Van Geel” en het vorig jaar verschenen “We kunnen ons redden” pakken de heren in het voorjaar 2024 uit met alweer een nieuw album.

Suikerrock 2023 
Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen en heeft naast (inter)nationale kleppers op drie podia ook heel wat randanimatie te bieden.

Voor vrijdag 4 augustus en zaterdag 5 augustus werden deze namen al bekend gemaakt: Bastille (UK), Bazart (BE), Arsenal (BE), Goldband (NL), Merol (NL), Jack Vamp & The Castle Of Creep (BE) en Sophie Straat (NL). Dagtickets en combitickets zijn beschikbaar via de Suikerrock ticketshop. 

(Eerder bericht:)

Eeeh oh, eh oh! Er is groot nieuws: Bastille is op zaterdag 5 augustus headliner op Suikerrock! Bereid je voor op een gigantische singalong bij deze hitmachine in overdrive. Bastille verkeert die dag trouwens in feestelijk gezelschap, want de kampioenen van de AB en andere Lotto Arena’s, Arsenal, bevestigen ook hun komst. En tenslotte maakt StuBru’s “De Nieuwe Lichting 2023” winnaar Jack Vamp & The Castle Of Creep de sprong van ons Acoustic Stage vorig jaar, naar de Mainstage dit jaar. Meer namen volgen snel! Opgelet!: De voorverkoop voor zaterdag 5 augustus start aanstaande zaterdag 11 maart om 08u via de Suikerrock ticketshop

Bastille 
Bastille (UK) is in de loop van de ‘nillies’ ontstaan uit het soloproject van Zuid-Londenaar Dan Smith. Het is pas in 2011 dat de band globaal doorbreekt nadat het soloproject uitgroeit tot een volwaardige band door toevoeging van bandleden Chris Wood, Will Farquarson en Kyle Simmons. Het debuutalbum “Bad Blood”, dat tweemaal de hitlijsten veroverde met de internationale hit “Pompeii”, was het best verkochte digitale album van 2013. Superlatieven stapelden zich in sneltempo op en leverden de band ruim een miljard Spotify streams op.

De groep rond Dan Smith rijgt de nominaties en awards (o.a. Brit Awards en Grammy’s) aan elkaar, tovert diverse hits waaronder “Pompeii” en “Happier” om tot respectievelijk goud en platina en ook “Good Grief” prijkt lang bovenaan de hitlijsten. “Doom Days”, het derde album van Bastille, kreeg lovende kritieken en belandde in de top 5 van de hitlijsten in zowel het VK als de VS. Dat deden hen tot dusver enkel The Beatles en Queen voor.
2022 leverde Bastille een vierde album op, getiteld “Give Me The Future” op, waar singles “Distored Light Beam” en later ook nog “Give Me The Future”, “Thelma + Louise”, “No Bad Days” en uiteindelijk ook “Shut Off The Lights” voortvloeiden. Later dat jaar werden er nog drie singles uitgebracht: “Run Into Trouble”, “Remind Me” en “Revolution” verschenen op het vervolgalbum “Dreams Of The Past” dat afgelopen zomer verscheen. Intussen is er ook een MTV Unplugged album aangekondigd door Smith, maar een releasedatum is vooralsnog onbekend.

Met meer dan 11 miljoen verkochte platen, 11 Ultratop singles, 1,5 miljard videoviews en meerdere malen over Rock Werchter en Pukkelpop walsen, is Bastille één van 's werelds populairste bands en de gedroomde afsluiter voor Suikerrock op zaterdag. Daar kan je alleen maar ‘Happier’ van worden, toch?

Arsenal 
Feest gegarandeerd met Arsenal (BE), de band rond producersduo Hendrik Willemyns en John Roan. Arsenal brengt een mix van muziekstijlen met een zwoel, warm en zomers tintje. Je herkent Afro, hiphop, rock en veelal zuiderse klanken.

In afwachting van “Jungle Hotel”, hun tweede film die uitkomt in het najaar, laten de heren en dames van Arsenal deze zomer, geruggesteund door een extra ritmesectie, talrijke hitsingles als “A Volta”, “Mr. Doorman”, “Saudade”, “Lotuk”, “Estupendo”, “Melvin”, “Temul (lie low)” los op het publiek. En met de hulp van o.a. zangeres Leonie Gysel kan de groep teren op een ijzersterke livereputatie, en is het een graag geziene muzikale gast in het live circuit.
Arsenal werkt voor zijn studioalbums graag samen met een breed scala aan (inter)nationale gastzangers, onder wie Mario Vitalino Dos Santos, Gabriel Rios, Aaron Perrino (The Sheila Divine), Baloji (Starflam), John Garcia (Kyuss, Vista Chino), Lydmor en Grant Hart (Hüsker Dü). Dat vertaalt zich ook wel eens naar het podium. Benieuwd dus of ze op Suikerrock voor verrassende gast performances zullen zorgen.

Dansvloervuller “A Volta” werd gebruikt in de laatste aflevering van de populaire Amerikaanse serie “Six Feet Under”. Ook voor heel wat muziek awards bleef Arsenal niet onder de radar. In het verleden sleepten ze onder meer een ZAMU Award voor “Beste Dance” in de wacht en ook later vielen ze in de prijzen bij de MIA’s.
In 2015 vierden ze nog hun 15-jarig bestaan met een reeks van 5 uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique. In juni van dit jaar verrijst Arsenal opnieuw in de AB met een reeks van nu al vier concerten! In januari van dit jaar verscheen nieuwe single “Heavy Heart” (feat. Felix Machtelinckx).
Arsenal’s populariteit kent geen grenzen. In Tienen ontvangen we deze feestact graag met open armen!

Jack Vamp & The castle of creep 
Jack Vamp & The Castle Of Creep (BE), StuBru’s winnaar van De Nieuwe Lichting, opent onze Suikerrock-zaterdag. De combinatie van een cringy persona en een idiosyncratische schrijfstijl en stemklank vormt de Belgische Arthur Boussiron om tot Jack Vamp. The Castle Of Creep verwijst dan weer naar zijn innerlijke demonen die hij via geluid tot uiting laat komen. Catchy maar vooral verdomd dansbaar! Teksten die alle kanten opgaan, upbeat, soms toch even rustig en toch altijd op volle toeren. Invloeden? Denk aan Bowie, Prince en Marvin Gaye. Of wat dacht je van een trio van The Police, Talking Heads en Ariel Pink?

Jack Vamp’s CV telt reeds drie singles. Op het moment van schrijven doet “Jack’s Tendency” het uitstekend in De Afrekening van Studio Brussel. Een debuutalbum verschijnt later dit jaar.

Suikerrock 2023 
Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen en heeft naast (inter)nationale kleppers op drie podia ook heel wat randanimatie te bieden.
De voorverkoop voor zaterdag 5 augustus start op zaterdag 11 maart 2023 om 08u00. Combitickets en tickets voor vrijdag 4 augustus zijn reeds beschikbaar via de Suikerrock ticketshop . Voor vrijdag 4 augustus werd de komst van Sophie Straat (NL), Merol (NL), Goldband (NL) en Bazart (BE) reeds bekendgemaakt. 
Meer namen volgen snel!

(Eerder bericht:)

Bazart (BE), Goldband (NL), Merol (NL) en Sophie Straat (NL) zijn de eerste namen voor Suikerrock 2023! Het kruim van de Nederlandstalige pop knalt het ‘zoetste’ festival op gang, op vrijdag 4 augustus. Alles kapot, en er volgt nog meer voor die dag!

Opgelet!: De voorverkoop voor vrijdag 4 augustus start op zaterdag 4 maart 2023 om 08u00 via de Suikerrock ticketshop . Combitickets zijn reeds beschikbaar.
Suikerrock vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen en heeft naast (inter)nationale kleppers op drie podia ook heel wat randanimatie te bieden. De line-up wordt snel aangevuld.

Bazart 
Bazart (BE) staat voor een solide live-reputatie, tot de nok gevulde clubs, uitverkochte Sportpaleizen, de grootste festivals en een kast vol MIA’s. De band rond Mathieu Terryn en Simon Nuytten zag het levenslicht reeds in 2012. Drie jaar later is het hek van de dam wanneer ze met “Goud” een monsterhit scoren en van “Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel” een nieuwe nationale hymne maken. De basis is gelegd voor een succesverhaal en de hits volgen elkaar in sneltempo op. “Chaos”, “Nacht”, en “Grip (omarm me)” worden instant klassiekers en met “Van God Los” waagt Bazart zich aan een geslaagde cover van Monza, mét de zegen van bedenkers Piet De Pessemier en Stijn Meuris. In februari verscheen de nieuwe single “Geef Mij Alles”.

Goldband 
Alles kapot met de Rotterdamse stukadoors van Goldband (NL)! Want dat het hard gaat met deze popgroep, is een understatement. Slechts 3 jaar na oprichting steekt de band al de Popprijs van Eurosonic Noorderslag op zak en bewezen ze op tal van grote podia al een menigte naar hun hand te kunnen zetten. Intussen gaat ook Vlaanderen plat op de buik voor de pompende beats van dit trio en vinden de lyrics van o.a. “Alles kapot”, “Witte was”, “Noodgeval” en “Stiekem” (samen met zangeres Maan) vlot hun weg naar onze huiskamers. Bekroond met onder meer een MTV Award voor Best Dutch Act en twee 3FM Awards maken de Nederlanders brandhout van de grootste podia en verkochten twee shows in de Antwerpse Lotto Arena in slechts enkele minuten uit. Niet te missen op Suikerrock!

Merol 
Lekker schuren met feestbeest Merol (NL), de Dordrechtse die preuts Vlaanderen met verstomming sloeg nadat “Hou je bek en bef me” een hit werd, en die ook graag buiten de lijntjes kleurt met behoorlijk expliciete beeldspraak. Of wat te denken van songs als “Foefsafari” en “Krijg het er geil van”? Merol brengt echter geen platte sensatie, maar gelaagde teksten doorspekt met ironie, gegoten in een dansbaar jasje. Tijdens de coronaperiode zorgt ze onbedoeld voor het ‘Woord van het jaar’ met het nummer “Knaldrang”. Vorig jaar verscheen debuutalbum “Troostprijs”, waarmee de maatschappijkritische feministe je erop wijst om je eigen lat te leggen. Haar succesvolle doortochten in De Slimste- en de Allerslimste Mens Ter Wereld deden de populariteitsmeter uitslaan. “Kus me even” werd tijdens dat programma gelanceerd en twee shows in de Antwerpse De Roma waren snel hopeloos uitverkocht. Herkansing op onze Mainstage!

Sophie Straat
Sophie Straat (NL), nu nog relatief onbekend in onze contreien maar daar kan snel verandering in komen. Haar muzikale carrière startte de 28-jarige Amsterdamse met een ouderwetse smartlap, getiteld “Groen Amsterdam”. Dat was in Nederland zo’n succes dat er al snel een full album op volgde. Debuutplaat “‘t Is niet mijn schuld” was geboren en werd in 2021 bekroond met een Edison Pop Award voor “Beste Album” in de categorie “Hollands”. Dat Sophie Straat samen met Goldband deel uitmaakt van het Suikerrock programma op vrijdag 4 augustus is geen toeval. Samen maakten ze in 2021 het nummer “Tweede Kamer” waarin ze, naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen in datzelfde jaar, oproept om op een vrouw te stemmen. Op vrijdag 3 maart verschijnt het tweede album: "SMARTLAP IS NIET DOOD"

(Eerder bericht:)

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: tradities zijn er om doorbroken te worden, zo ook bij Suikerrock. Het festival maakt een sprongetje en schuift een weekend naar achter.

Na 34 volwaardige edities tijdens het wisselweekend van juli en augustus, schuift het festival een week op en zal het in 2023 plaatsvinden van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus.
We kunnen er wel duizenden redenen voor verzinnen maar de voornaamste reden is, dat het Suikerrock op veel manieren kwalitatief zal verbeteren. De verschuiving betekent dat er zich heel wat nieuwe mogelijkheden aandienen.

Na de verhuis naar het Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij vallen er dus opnieuw heel wat puzzelstukjes in elkaar, waardoor Suikerrock zijn toekomst mierzoet tegemoet ziet! 

Early-bird combitickets 
Een traditie die we niet doorbreken zijn de Early-bird combitickets. Dat zijn vroegboek combitickets aan een verlaagd tarief, voor alle hardcore Suikerrock fans die geen enkele dag van Suikerrock 2023 willen missen. Een ideaal geschenk voor onder de Kerstboom!
Opgelet: Deze actie loopt slechts tot en met vrijdag 6 januari (Driekoningen). Daarna wordt het gewone tarief toegepast.
Haast je dus naar https://suikerrock.tickoweb.be/

Verwacht je aan drie dagen nationale en internationale toppers, food/drinks en animatie op het gigantische Bietenplein aan de Tiense Suikerraffinaderij. Hou in de komende weken onze website en socials in de gaten! www.suikerrock.be

Suikerrock
Vrijdag 4, zaterdag 5 & zondag 6 augustus 2023
Bietenplein Suikerraffinaderij, Tienen