Steps en Vengaboys kleuren tiende I love the 90's

i love the 90s

I Love The 90's vierde zijn tiende editie in stijl. Smaakmakers van deze editie waren Pat Krimson & Friends, Ice MC, Vengaboys en headliner Steps. Het is bovendien nog steeds de grootste nineties party in Europa.

En als de Ethias Arena nog iets meer capaciteit had, was de party meer dan waarschijnlijk nog immens groter. Twee weken voor aanvang was het feestje namelijk uitverkocht, en nadien verschenen er nog massaal veel oproepen met vraag naar toegangskaarten.

De sfeer kwam er al vroeg in dankzij DJ Ward. Hij is er al vanaf het eerste jaar bij en zorgt nog steeds voor de onnavolgbare sfeer tijdens dit ninetiesfeest.

Met een eerste optreden al om half tien van Zippora en DJ Peter Project worden de vroege aanwezigen beloond. dat zagen we ook vorig jaar. Zo zorg je er natuurlijk ook voor dat het publiek de volgende jaren ook op tijd aanwezig is, een slimme zet!

Enkele artiesten stonden al eerder op het podium van I love the 90’s:2 Fabiola, Ice MC en Vengaboys. Maar daarnaast slagen de organisatoren er altijd weer in om enkele nieuwe namen op de affiche te plaatsen die je ook nog niet eerder op een ander podium in Vlaanderen aantrof. Met “Steps” die hiermee hun comeback maakt, heeft I love the 90's alleszins weer een zeer sterke troef die het feestje fantastisch kleurde. En dan was er nog ... Nathalie Meskens als verrassinsgaste die een medley van de jaren '90 bracht!

Iemand die in de line-up nogal eens vergeten wordt om te vermelden, maar zeker een grote rol te spelen heeft als de olie die de motor van de hele nacht laat draaien, is DJ Ward. Daarnaast worden de acts opnieuw aangekondigd en de sfeer van de nineties erin gehouden door de animatiefilmpjes met de zware basstem die al jaren bepalend zijn voor de sfeer en de eigenheid van dit feestje.

Fotoreportage: klik hier!

Een overzicht van de optredens:

Zippora

Zippora is niet enkel de naam van het dance project, maar zowaar gewoon de echte naam van Zippora De Brauwer. Eind jaren '90 scoorde ze een hit met Lotus Eater, een trance song die ondertussen een echte Belgische dance classic is geworden.

Ze mocht het feestje al even voor half tien openen met "Lotus eater" en "Show me the way".

DJ Peter Project

Producer Flip Vanderputte richtte in 1998 DJ Peter Project op, met rapper Vincent Kemper en Anita Van Gils als gezichten voor de live optredens. De formatie scoorde in 1999 hun grootste hit met 2 New York.

Vandaag op het podium geen spoor van Vincent en Anita, maar wel DJ Peter zelf, de DJ waarmee Flip indertijd het project opstartte nadat Peter in een dancing een DJ-wedstrijd won. Met een hitmix waarin ondermeer "Put your hands in the air", "Show me the way", "2 New York" en "The Party Plane" verwerkt werden en ook "Look to the right" van een ander project zat, kwam het publiek een eerste keer in beweging. Enkel jammer dat we door het ontbreken van de rapper en zangeres een beetje te weinig animo op het podium kregen.

Pat Krimson & Friends

Pat Krimson bruist van energie en hij is nu al klaar voor I love the 90’s. Hij scoorde in de '90 de ene hit na de andere, en niet alleen met 2 Fabiola. Paranoid in Moscow, Taboo Bells, My Playground, hij speelt ze allemaal straks in de Ethias Arena. Natuurlijk brengt hij ook Loredana mee voor de grote 2 Fabiola hits. En dan is er nog het stukje ‘& Friends’. Daarvoor heeft 'Patje' carte blanche gekregen qua invulling en nodigde hij een aantal fantastische gasten uit op het podium.

Patje opende met "paranoid in Moscow" waarna Maurice Engelen hem vervoegde en "Injected with a poison" en "breakfast in Vegas" door de Ethias arena weerklonk. We zagen echter slechts een playbackende Maurice die het allemaal een beetje over zich heen liet komen. Dan mocht Erik Goossens het podium op en herleefde Leopold 3 eventjes met "Volle maan" en "Zomernacht". Dan haalde Paje herinneringen op aan zijn Atmoz periode met een korte hitmix en sloot hij dit deel af met Nunca en "house of doom" en Movin' train".

Ice MC

Ice MC - oftwel Ian Campbell (Nottingham, 22 maart 1965) - is een Brits popmuzikant, die vooral bekend is van de eurodancehits Think about the way en It's a rainy day. Zijn eurodance hits zijn beïnvloed door zijn Jamaicaanse roots, al is hij zijn dreadlocks uit de jaren '90 ondertussen wel kwijt.

Net als zijn optreden zelf kunnen we over Ice MC kort zijn. Hij bracht achtereenvolgens zijn hits "Think about the way" en "It's a rainy day". Kort en krachtig, en het publiek genoot alvast van zijn eurodanceklanken.

Nathalie Meskens

Voor de tiende editie van I love the 90's had de organisatie een surprise voorzien. Geen zanger of zangers die hits scoorde in de jaren '90, want ik vermoed dat deze artieste toen nog iets te jong was om al een carièrre op de planken te beginnen. Nathalie Meskens mocht even kiezen uit de grote rij hits van dat decennium om ze zelf in een muzikaal overzichtje te steken!

In Tegen de sterren op bewijst Nathalie constant dat ze kan zingen, en ook nu doet ze dat bij I love the 90's. Met een medley van bijna 20 minuten grasduint ze door verscheidene hits van de jaren '90 met o.a. "Killing me softly", "Torn", "Don't speak", "Nothing compares 2 u", "Pump up the jam", "Mr. Vain", "Sing hallelujah" en "Vogue".

 

Vengaboys

Ook al zingen de legendarische Vengaboys We’re going to Ibiza, op zaterdag 8 april komen de originele Bengaboys (zo spreekt u dat uit) Kim, Dennis, Robin en cowboy Donny naar Hasselt, voor een vette ‘We like to party!’, met veel ‘Boom, Boom, Boom, Boom’, ‘Up and down’.

De Vengaboys hebben nog zeer regelmatig optredens en dat merk je onmiddellijk. Ze zijn volledig op elkaar ingespeeld, de danspasjes zitten nog allemaal correct en de bindteksten zijn ook mooi ingestudeerd. Deze professionele instelling zorgt ervoor dat ze hun enthousiasme ook onmiddellijk op het publiek kunnen overbrengen! Voor deze gelegenheid hebben ze dan ook weer één van hun kleurrijkste pakjes aangetrokken voor deze rij hits: "We're going to Ibiza", "Boom boom bomm boom", "Up & down" en "We like to party".

2 Fabiola

Pat Krimson bruist van energie en hij is nu al klaar voor I love the 90’s. Hij scoorde in de '90 de ene hit na de andere. Natuurlijk brengt hij ook Loredana mee voor de grote 2 Fabiola hits.

Achtereenvolgens "Magic flight", "Freak out", "I'm on fire" en Lift U up" worden op de menigte losgelaten.

Steps

Rewind naar 1997: '5, 6, 7, 8', de debuutsingle van de nieuwe popgroep Steps is een schot in de roos. Het techno-linedance-nummer haalt over heel de wereld de hitlijsten en zet Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian 'H' Watkins en Lee Latchford-Evans meteen op de muzikale kaart.
Later volgen er nog meer hits zoals 'Last Thing on My Mind' (een cover van Bananarama), 'One for Sorrow', 'Heartbeat' en 'Tragedy' (een cover van de Bee Gees). In drie jaar tijd brengt Steps drie albums uit (in 98, 99 en 00). In 2001 gaat de groep wegens creatieve meningsverschillen uit elkaar.
Elf jaar na de split komen de bandleden opnieuw samen en vertrekken ze op tournee (die in een mum van tijd uitverkocht is). In datzelfde jaar nemen ze ook een kerstalbum op, 'Light Up the World'.
Sindsdien was het opvallend stil rond de groep, maar ter ere van hun twintigste verjaardag maken ze hun comeback. Op 8 april 2017 zullen Claire, Faye, Lisa, H en Lee voor het eerst weer samen op het podium staan, in de Ethias Arena, op I love the 90's - The party! Het album wordt verwacht rond de zomer. We can't wait!

Bijna half twee is het als de 5 leden van Steps, mooi uitgedost in zwart met zilver, het podium opstappen en de tonen van "Tragedy" weerklinken. De ABBA-klinkende harmonieën uit de jaren '90 scoren 20 jaar later nog steeds bijzonder goed en dus gaan ook de hits "Last thing on my mind", "One for sorrow", "Heartbeat" en "Love's gotta holdon my heart" erin als zoete koek. Ze lijken daarmee hun set te beëindigen, maar iedereen weet dat 'de' hit nog moet volgen ... en met "5 6 7 8" ontploft het feestje helemaal.

Cherrymoon Live

Voor wie uitging in de jaren negentig, was de Lokerse discotheek Cherry Moon het absolute walhalla. Je moet de Cherry Moon Trax niet shazammen om ze te herkennen; een paar seconden zijn voldoende om je terug te brengen naar het onvergetelijke house-tijdperk. Op I love the 90’s brengen ze die legendarische sfeer opnieuw tot leven met Cherry Moon Live!

het is al vroeg in de morgen als Cherrymoon Live zijn ding mag doen, hardere tonen voor de die-hards van de nineties als het ware. En zo mag deze tiende editie alleszins ook de geschiedenisboeken in als een zeer geslaagd feestje.

www.ilovethe90s.be