Ook Gers Pardoel en OLIVIA komen op 19 augustus naar Springtij

springtij festival

Aan de vernieuwde Antwerpse Scheldekaaien, ter hoogte van de Cockerillkaai, kan je op vrijdag 19 augustus 2022 terecht voor de eerste editie van het stadsfestival Springtij. Camille zorgt er die avond voor veel ‘Vuurwerk’, terwijl Niels Destadsbader er die dag zijn 34ste verjaardag viert, samen met zijn liveband en het publiek. Ook Gers Pardoel, bekend van de hits ‘Bagagedrager’, ‘Ik neem je mee’ en ‘Zo Bijzonder’ wordt aan de festivalaffiche toegevoegd, net als OLIVIA (Trappeniers). Met ‘Kom wat dichterbij’, samen met Regi en Jaap Reesema, scoorde ze al een dikke hit, maar ook solo is ze met o.a. ‘La di da’, ‘Can’t Break a Broken Heart’ en ‘Don’t Need It’ een erg succesvolle artieste.

Met de steun van het stadsbestuur en diverse partners, lanceert de Antwerpse (horeca)ondernemer en organisator Wim Van der Borght een nieuw muziekweekend. Op de vernieuwde Scheldekaaien, ter hoogte van de Cockerillkaai, kan je er op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2022 terecht voor 2 muzikale dagen. Op zaterdag kan je er om 17u00 al terecht op het terras voor Antwerpen Zingt. Een nieuwe editie van ‘de grootste Antwerpse meezingavond in openlucht’ brengt straks gegarandeerd weer duizenden mensen op de been. Dit jaar wordt er vanuit de organisatie extra aandacht geschonken aan Antwerpse liedjes en krijgen bekende gezichten met Antwerpse roots ook een plek op het podium. 

Verjaardag
Op zaterdag is er dus Antwerpen Zingt. Eén dag eerder, op vrijdag 19 augustus 2022, kan je op diezelfde locatie aan de Cockerillkaai terecht voor de eerste editie van het ééndaagse stadsfestival Springtij. Meervoudig Zomerhit-winnaar Niels Destadsbader brengt er die avond, samen met zijn liveband onder leiding van Miguel Wiels, zijn grootste hits, zoals ‘De Wereld Draait Voor Jou’, ‘Verover Mij’, ‘Skwon Meiske’, e.v.a. Voor Niels, die op Springtij z’n 34ste verjaardag viert, is het deze zomer het enige optreden dat hij in de Koekenstad geeft.
Ook Camille, dé hotste vrouwelijke artieste van het moment dankzij haar succesvolle doortochten in o.a. The Masked Singer, #LikeMe en Liefde voor Muziek, is erbij. Voor ze dit najaar 5 Lotto Arena-concerten geeft, warmt ze het Springtij-publiek al even op met haar hits ‘Vuurwerk’, ‘Diamant’ en ‘Vechter’.

OLIVIA 
Naast de reeds aangekondigde Niels Destadsbader met liveband en Camillie, voegen de organisatoren ook nog OLIVIA ( Trappeniers) en Gers Pardoel toe aan de affiche. Door haar deelname aan The Voice van Vlaanderen (2016) kwam de carrière van artieste OLIVIA in een stroomversnelling terecht. Ze was de eerste winnares van MNM Rising Star, waar de populaire Belgische dj en producer Regi Penxten haar ontdekte. ‘You Have a Heart’, het resultaat van hun eerste samenwerking, was meteen goed voor goud en werd gevolgd met ‘Summer Life’ en ‘Kom Wat Dichterbij’. Muzikaal doorbreken met eigen materiaal was één van haar grote dromen en in dat opzet is ze, als je luistert naar haar recente solosingles ‘Don’t Need It’, ‘La di da’ en ‘Can’t Break a Broken Heart’, ondertussen meer dan geslaagd.

Gers Pardoel 
Met Gers Pardoel voegt Springtij een straffe topartiest toe aan de affiche. Met hits als ‘Ik neem je mee’, Bagagedrager’, ‘Louise’ en ‘Zo Bijzonder’ krijgen we één van de meest populaire Nederlandse artiesten in Vlaanderen op het podium. Naast muziek maken, vindt Gers optreden voor een publiek nog steeds het leukste wat er is. Na de succesvolle doortochten in de Lotto Arena, is zijn optreden op Springtij het enige wat hij deze zomer geeft in de Antwerpen. Organisator Wim Van der Borght: “Met Niels Destadsbader live en Camille hadden we al twee sterke namen, die we nu aanvullen met OLIVIA en Gers Pardoel. De unieke locatie aan de Schelde, maar ook de gezelligheid van een toegankelijk familiefestival vormen de ruggengraat van Springtij, dat we de dag erna combineren met Antwerpen Zingt. We zetten twee dagen volop in op beleving, ontmoeten en genieten met het ganse gezin, vrienden, familie of individueel. Dat zijn echt de kernwaarden die wij vanuit de organisatie samen met het stadsbestuur en onze partners warm uitdragen en die we samen met onze bezoekers en artiesten deze zomer effectief gaan realiseren. Mensen die het allemaal vanop de eerste rij willen meemaken, moeten niet twijfelen en vooral tijdig hun tickets reserveren."

Springtij, met Niels Destadsbader Live, Camille, OLIVIA en Gers Pardoel vindt plaats op vrijdag 19 augustus 2022 op de vernieuwde Antwerpse Scheldekaaien, ter hoogte van de Cockerillkaai. Tickets, inclusief reservatiefee, kosten 35 euro en kan je bestellen op www.springtij.live. 

Springtij wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen en diverse partners.

(Eerder bericht:)

Op vrijdag 19 augustus 2022 kan je op de vernieuwde Antwerpse Scheldekaaien terecht voor Springtij, een nieuw ééndaags muziekfestival dat met Niels Destadsbader (‘Verover mij’, ‘Mee naar boven’, ‘Nooit alleen’, ‘De Wereld Draait Voor Jou’) én Camille Dhont (‘Vechter’, ‘Vuurwerk’, ‘Diamant) meteen uitpakt met twee kleppers. “Wat is er leuker dan Muziek aan de Schelde. Daarom kunnen we, in samenwerking met de stad Antwerpen, in een gezellige festivalsetting aan de Scheldekaaien maximaal in openlucht genieten van de optredens. Niels komt met zijn live muzikanten en dat wordt meteen ook het enige optreden dat hij deze zomer geeft in onze stad”, zegt organisator en mede-initiatiefnemer Wim Van der Borgt. “Voor Camille, die doorbrak in #LikeMe en recent nog 'The Masked Singer' won, is dit optreden de perfecte opwarmer voor haar twee Lotto Arena-concerten die in november plaatsvinden.”, gaat Wim verder. Niels Destadsbader met liveband en Camille Dhont, zijn meteen twee publiekslievelingen die perfect weergeven hoe de organisatie het nieuwe Springtij wil neerzetten als een breed en toegankelijk muzikaal gebeuren, langsheen de Schelde en ter hoogte van de Cockerillkaai.

Naast zijn succesvolle horeca-activiteiten in Antwerpen, heeft Wim Van der Borght met zijn team ondertussen ook heel wat ervaring als organisator door zijn betrokkenheid bij o.a. de Parkies-concerten (130 concerten op 18 plekken in Vlaanderen), Fire Is Gold (Antwerpen) en WECANDANCE (Zeebrugge). Daags na Springtij organiseren ze op dezelfde Scheldekaaien overigens ook een nieuwe editie van het bekende 'Antwerpen Zingt'. “Nu we onze vrijheid opnieuw hebben herwonnen, zijn we klaar voor een heerlijke festivalzomer zonder maatregelen of beperkingen. Met het nieuwe, ééndaagse Springtij krijgen de Antwerpse Scheldekaaien (Cockerilkaai) er op vrijdag 19 augstus 2022 een nieuwe, ééndaagse festivalbeleving bij. Met headliners Niels Destadsbader (en zijn liveband) én Camille (Dhont), programmeren we twee immens populaire artiesten”, zegt Wim.

Niels, die met zijn laatste album goud scoorde en al 4 keer de felbegeerde Zomerhit-trofee won (Verover mij’, ‘Skwon meiske’, ‘Mee naar boven’ en de Regi-duetsingle ‘De Wereld Draait Voor Jou’), pakt op Springtij met zijn livemuzikanten meteen groots uit. ““Dit optreden staat met stip genoteerd in onze agenda. Spelen op de vernieuwde Scheldekaaien, vlak naast het water, zal sowieso zorgen voor een bijzonder sfeertje. Maar ik vier die dag ook mijn verjaardag. We zorgen dus sowieso voor een groot feest en iedereen is welkom om mee te komen vieren!”, zegt Niels Destadsbader enthousiast.

Voor de Niels Destadsbader-hitmachine toeslaat, is het eerst nog de beurt aan de ravissante Camille (Dhont), die dankzij #LikeMe een paar jaar geleden doorbrak bij het grote publiek. Ondertussen scoorde ze met Regi twee platina-hits (‘Vergeet de tijd’ en ‘Vechter’) én solo goud met ‘Vuurwerk’. Naast haar actuele hitsingle ‘Diamant’, won Camille als Miss Poes recent nog het 2de seizoen van de tv-hit 'The Masked Singer'. Vanaf volgende maand is ze één van de deelneemsters in 'Liefde voor Muziek'. In november geeft ze ondertussen 2 concerten in de Antwerpse Lotto Arena, maar voor het zo ver is, opent ze op 19 augustus 2022 Springtij: “Dat ik samen met mijn streekgenoot Niels Destadsbader dit Antwerpse festival mag openen vind ik toch wel heel bijzonder. Ik ga mijn uiterste best doen om iedereen in de juiste sfeer te brengen en kijk uit naar de reacties van het publiek”, zegt Camille met zichtbare pretlichtjes in haar ogen.

De Antwerpse horeca-ondernemer én medeorganisator Wim Van der Borgt gelooft rotsvast in het nieuwe Springtij: “Door de fijne samenwerking met de stad Antwerpen kunnen we dit type van ééndaags openluchtfestival aanbieden. De mensen in de binnenstad of dichte omgeving kunnen te voet, met de fiets of de step op vrijdag 19 augustus 2022 afzakken naar de unieke festivallocatie aan de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai. Springtij is er voor iedereen, dus ook voor de mensen die de concerten van Niels De Stadsbader en Camille combineren met een dagje of weekendje Antwerpen.” 

SPRINGTIJ met Niels Destadsbader Live en Camille vindt plaats op vrijdag 19 augustus 2022 op de Antwerpse Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai. De concerten starten om 20u00. Tickets kosten 35 euro, inclusief reservatiefee. De ticketverkoop start op donderdag 31 maart 2022 vanaf 09u00 op www.springtij.live Springtij is een organisatie in samenwerking met de stad Antwerpen en diverse partners. 

Springtij Festival
Vrijdag 19 augustus 2022
Scheldekaaien, Antwerpen