Sportpaleis Group springt op de fiets voor livemuzieksector

bike for live

Zondag 20 september – autoloze zondag! – vindt ‘Bike For Live2020’ plaats. Medewerkers van Sportpaleis Group en concertorganisatoren fietsen op die dag vanuit de verschillende zalen van de groep naar het Antwerpse Sportpaleis en laten zich voor hun sportieve inspanning sponsoren. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar het solidariteitsfonds LIVE2020.

Waarom deze solidariteitsactie broodnodig is, is intussen gekend. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat sinds midden maart de volledige evenementensector op slot ging. Alle theatervoorstellingen, concerten, festivals, beurzen,... konden van de ene op de andere dag niet meer doorgaan. De impact van deze maatregel is enorm. Ook financieel. Met Bike For Live2020 wil Sportpaleis Group zijn steentje bijdragen en zoveel mogelijk geld inzamelen zodat de sector deze moeilijke tijd kan overleven.

"We blijven ervoor ijveren om bij beleidsmakers meer gehoor te vinden, maar intussen willen we niet bij de pakken blijven zitten", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Zondag 20 september, autoloze zondag trouwens, organiseren we een fietstocht die elk theater en elke concertzaal van de Sportpaleis Group verbindt. Deelnemers kunnen vertrekken vanuit Capitole Gent, Vorst Nationaal Brussel, Ethias Theater/Arena Hasselt richting het Sportpaleis in Antwerpen, waar de eindstreep zich bevindt. Alles opgeteld gaat dit over 250km, verkeerd rijden niet inbegrepen. Deelnemers laten zich voor hun inspanning sponsoren door familie, vrienden en kennissen en zo hopen we een mooi bedrag te kunnen inzamelen voor het solidariteitsfonds LIVE2020".

Wie de deelnemers of meer algemeen de solidariteitsactie een duw in de rug wil geven met een donatie, kan terecht op de website www.bikeforlive.be. Meer informatie over het solidariteitsfonds LIVE2020 via www.live2020.be