Sportpaleis Group krijgt toelating om theaters te openen voor meer dan 200 bezoekers

sportpaleis

Het aantal bezoekers op indoor evenementen is in principe beperkt tot 200 personen, maar de overheid kan een uitzondering toestaan. Voor haar drie theaters (*) verkreeg Sportpaleis Group de toelating om meer bezoekers te ontvangen.

Aangepaste capaciteit in de theaters
Sportpaleis Group laat niets aan het toeval over en werkt achter de schermen hard om dit najaar bezoekers warm te onthalen mét respect voor de geldende coronamaatregelen. De goedgekeurde CIRM’s (**) laten toe dat Stadsschouwburg Antwerpen maximaal 1.440 bezoekers mag ontvangen, Capitole Gent 1.230 en Ethias Theater 1.499.

“Dit is een eerste vertrouwensvolle stap in de richting van een heropening van onze theaters en concertzalen”, bevestigt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “We richten op dit ogenblik onze zalen in volgens de geldende coronamaatregelen zodat we mensen opnieuw veilig kunnen ontvangen. Maar net zo belangrijk voor ons is dat bezoekers na maanden afwezigheid en onzekerheid over hun tickets op een aangename manier van hun favoriete artiest of voorstelling kunnen genieten.”

Genomen maatregelen zijn ook gedragen door de ticketkoper zelf
Sinds de uitbraak van de coronacrisis wordt door Sportpaleis Group op basis van enquêtes elke twee weken de intentie van ticketkopers in kaart gebracht. In al die maanden tijd haakten weinig ticketkopers af, blijkt uit de cijfers. De intentie van de bezoeker om al of niet onmiddellijk terug te keren liep zeer gelijk met de evolutie van het aantal vastgestelde besmettingen. De ticketkoper lijkt er intussen klaar voor te zijn en de zalen ook! De maatregelen waarvan de bezoeker heeft aangegeven dat ze hem een veilig gevoel geven bij terugkeer, zullen vanzelfsprekend worden toegepast.

Zo zal er onder andere worden gewerkt met gescheiden publieksstromen om contact zoveel mogelijk te vermijden, op meerdere plaatsen in de zaal zullen handgelverdelers beschikbaar zijn, de bezoeker is verplicht zijn mondmasker aan te houden, de ventilatie wordt geïntensiveerd en medewerkers zullen een extra briefing krijgen.

“In de zaal zal tussen elke bubbel één zitje worden vrijgelaten zodat voldoende afstand kan worden bewaard. Voor de voorstellingen die zullen plaatsvinden, zal de ticketkoper in de komende periode nieuwe tickets ontvangen”, licht theaterdirecteur Ralf Geheniau de maatregelen verder toe. “We voorzien verder ook extra medewerkers om bezoekers bij aankomst naar hun plaats te begeleiden. Onze poetsroutines hebben een upgrade gekregen en we besteden speciale aandacht aan klinken, knoppen enzoverder. Om alle veiligheidscomfort te bieden zullen in eerste instantie de bars niet open zijn en vragen we producenten in de mate van het mogelijke om geen pauze in te lassen. Ook toiletbezoek wordt uiteraard corona proof georganiseerd.”

Elke ticketkoper ontvangt nog een e-mail met een overzicht van de genomen maatregelen en afspraken, die kaderen in een volledig veilig theaterbezoek. Ook op de websites van de zalen vindt de bezoeker binnenkort de nodige praktische informatie terug.

Effectieve heropstart
Sportpaleis Group overlegt nu met de diverse organisatoren en producenten over de effectieve heropstart op korte termijn. Er zullen snel concrete aankondigingen volgen. De teams van Sportpaleis Group en Tele Ticket Service kijken er ongelooflijk hard naar uit om vanaf 17 oktober opnieuw bezoekers te mogen welkom heten in de theaterzalen.

(*) Het positieve advies van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent is afgeleverd, dat voor Ethias Theater wordt in de komende dagen verwacht.
(**) CIRM=COVID Infrastructure Risk Model.