Single: Zoals het vroeger was - Sabien Tiels

zoals het vroeger was

Sabien Tiels moeten we in Vlaanderen eigenlijk niet meer voorstellen, maar we doen het toch even. Haar hits als 'Hou je morgen nog van mij', het intussen klassieke 'Trein', ‘Tante Emma’, het duet met Marcel de Groot ‘Is het dit nu?’ behoren zo’n beetje tot het algemeen erfgoed. Sabien staat intussen meer dan 25 jaar op de planken en wist in de recentste jaren haar hit-portefeuille aan te vullen met ‘Jij kent me beter dan ik’, ‘Dans’ (Loftrompet 2019 ‘Beste Originele Song’), ‘Wildste ritme’, ‘Als jij het niet meer weet’ (met Niko Westelinck) en ‘Hoop’. Het duet met Niko werd eind 2021 bekroond met de Loftrompet voor Beste Duet.

Sabien Tiels profileert zich ook steeds sterker als songschrijfster. Ze doet dat lokaal, met songs voor onder meer Eveline Cannoot, Ida De Nijs, De Jongens, Liliane Saint-Pierre … maar zeker ook internationaal via songschrijfkampen waar ze of zelf voor solliciteert of wordt voor gekozen.

Zo schreef Sabien al songs met François Welgryn (Noa, Johnny Hallyday, Celine Dion …), Elliott Murphy (spitsbroeder van Bruce Springsteen) en recent was ze als enige Belgische geselecteerd voor het MIDEM-Taicca songschrijfkamp waar ze o.a. een song schreef voor Shi Shi Sun (500k maandelijkse luisteraars op Spotify - release in 2022 op het Taiwanese label Rock Records).

Op het podium was Sabien in 2021 te zien in '24 Uur Live' in het Antwerpse Sportpaleis en later deze maand nog eens. Sabien deed shows met haar eigen repertoire en met ‘Natural Woman’, het eerbetoon aan Carole King.

Begin 2022 start normaal de concertreeks 'Nijghse Vrouwen 2.0' met onder anderen Sabien en verschijnt de single ‘Zoals het vroeger was’, een nieuwe samenwerking met Niko Westelinck, zij het dit keer geen duet. Eind 2022 volgt dan de nieuwe show ‘Ebony and Ivory’ (samen met Eddie C) en het nieuwe album. Zoals steeds: van Sabien Tiels heeft u het laatste nog niet gezien (of gehoord).

Beschikbaar vanaf 14 januari 2022.

Sabien Tiels op facebook