Single: Vuil - Biezebaaze

vuil

Er zijn slechts een handvol artiesten die er ooit in slaagden om een echte hit te scoren in hun lokaal dialect. En het Gents is op dat vlak al helemaal slecht bedeeld. Na Walter De Buck in 1971 met ‘t Vliegerke, was het wachten op Biezebaaze in 2003 met“LoetseBollekeZoetse”. Volgens Het Laatste Nieuws zelfs de enige nummer één hit ooit in het Gents.

Sindsdien maakt Biezebaaze (Gents voor een schommel) tal van podia onveilig - uiteraard ook de grote podia op de Gentse Feesten. Frontman Kurt Burgelman is waarschijnlijk de bekendste B.G. (Bekende Gentenaar) die dan ook nog eens wekelijks een gevreesde column schrijft in datzelfde Het Laatste Nieuws.

Biezebaaze is nu terug van weggeweest, toch op platengebied. Hun laatste album verscheen in 2013 (Der stoa nen buum in 't stad en aa stoat doar nie alliene) maar op 22 april volgt ‘Op de radio nie droaje’ dat live wordt voorgesteld tijdens 2 uitverkochte voorstellingen op maandag 18 april in de Gentse Minardschouwburg. 

‘VUIL’ is de tweede single uit dat nieuwe album (dat in de fysieke versie 16 nummers telt). Het is meteen ook de visuele introductie van The Grumpies, een door Jochen Samson ontwikkelde cartoon-versie van de drie groepsleden die ook een heel eigen leven zullen gaan leiden. De fans zullen tevreden zijn: op het album staan tal van songs die op de Gentse Feesten en elders luid zullen worden meegebruld.