Single: She used to call him James - Danny Sinclair

she used to call him james

Danny Sinclair werd wereldberoemd (nou ja) in de jaren 60 als de stem van (The) New Inspiration met hits als I Got A Feeling, You Made a Fool of Me, I See No Reason Why, Mister Moody en Happy Charly Madman. Die songs zijn niet terug te vinden op Spotify, wel op YouTube.

Die muziekuitgever stelde aan Danny voor om die vroegere 80’s songs als E.P. op Spotify te releasen. ‘Deal’ zei hij, maar op voorwaarde dat je ook naar mijn recentere opnames luistert. En één van die opnames was ’She Used To Call Him James’, een ode aan James Bond die op donderdag 30 september (da’s dus deze week) zijn nieuwe film in première ziet gaan. En dus verschijnt morgen, dinsdag 28 september, de nieuwe single van Danny Sinclair, intussen 75 jaar geworden.

Het is een typische Bond-song geworden, zoals in de hoogdagen toen namen als Tom Jones, Shirley Bassey, Nancy Sinatra, Sheena Easton … de James Bond-themasongs inzongen. Danny's stem klinkt nog steeds als vanouds en sterke songs schrijft hij ook nog steeds … Binnenkort volgen nog een tweede recente opname en de E.P. met de opnames uit de 80’er jaren.

http://www.crickethillmusic.com/