Single: Lianne ging op reis - Winston

lianne ging op reis

Voor Lianne ging Op Reis kroop de band met enkele vrienden de studio in. Naast de vaste bezetting deed Bert Janssens (Berang) wonderen op gitaar, Wouter Theunis nam mee de drumstokken op en Simon sleurde zijn vrouw en schoonzus voor de microfoon. Met Arnout Hellofs (Hooverphonic, Admiral Freebee, e.a.) achter de knoppen leverde dit een spinvissige track met latinovibes, een Brian May-solo en op het einde een zacht tegen de toon schurend koortje. Winston in woord en daad, dus. 
Maar Winston zou Winston niet zijn als ook de tekst van deze single een dubbele bodem zou hebben. Lianne Ging Op Reis gaat namelijk over een terminale vrouw die alles tot het laatste druppeltje uit haar bucketlist wil wringen. Voel je het al schuren?

Artwork: 
Voor het artwork gaat Winston de komende periode nieuwe samenwerkingsverbanden aan. Daar waar frontman Simon Alice René het vorig album zelf onder de zeefdruk legde, gaat hij nu op zoek naar aanstormend grafisch talent. Voor Lianne Ging Op Reis werkte de band samen met Sarah Vanheuverzwijn van Makiart.be, die al samenwerkte met o.a. William Boeva en Johan Sebastiaan Stuer (De Ideale Wereld).