Single: I have nothing - Zita

i have nothing

Het gaat hard voor de Genkse 16-jarige Zita Paulussen. Vanmorgen was ze één van de drie finalisten voor MNM Rising Star, een wedstrijd die in een spannende finale nipt werd gewonnen door het Antwerpse duo Tijl en Viktor van TMRV. “Het was een geweldige ervaring, zeker als je ziet met wie ik hier in de finale sta. Mijn selectie heb ik deels te danken aan mijn versie van ‘Control’. In nauwelijks een paar uur tijd werd dat filmpje op TikTok bekeken door meer dan één miljoen mensen. Inmiddels staat de teller op bijna 3,5 miljoen views. Ongelofelijk dat het zo snel viraal is gegaan”, zegt de Economie-Wetenschappen studente van het Genkse Lyceum die vandaag ‘I Have Nothing’ deelt met haar volgers, het nummer dat ze in de finale bracht.

Stroomversnelling
De carrière van Zita zit duidelijk in een stroomversnelling, zeker als je kijkt naar de cijfers. Op één maand tijd groeide haar aantal volgers op TikTok met 75% tot ruim 157.200. Ook op YouTube (bijna 8000), Instagram (bijna 22.000) én Spotify, waar ze met bijna 217.000 maandelijkse luisteraars binnen haar doelgroep één van de populairste is van het moment, kregen de cijfers een stevige boost met een aanwinstvan bijna 15%. “Gelukkig moet ik nu nog geen keuzes maken, maar als ik later voluit zou kunnen gaan voor de muziek is dat een kans die ik graag met twee handen vastpak. De vele positieve reacties op de nummers die ik uitbreng zijn voor mij een extra motivatie”, zegt Zita enthousiast.

Award
FLEMMING (‘Amsterdam’) overhandigde Zita recent nog een award voor de 1 miljoen Spotify-streams die ze met haar versie van ‘Dancing in the Sky’ behaalde, maar inmiddels staat de teller al ruim boven de 3 miljoen. “Naast de vraag naar eigen nummers is er ook de groeiende interesse van een aantal muzieklabels die al aanklopten bij de mensen van House of Entertainment, het team waarmee ik samenwerk. Ik laat het op mij afkomen. Zij volgen dat op en we kijken samen hoe we alles invullen. Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met iets van mezelf, maar daar komen we pas mee naar buiten als het plaatje 100% klopt en goed voelt. Ja, ik heb een perfectionistisch kantje (lacht), maar laat me eerst maar genieten van de fase waar ik nu in zit”, zegt Zita lachend.

I Have Nothing
Na het succesvolle ‘Dancing in the Sky’ en ‘Arcade’ dropte Zita vandaag haar versie van de ‘I Have Nothing’-klassieker van Whitney Houston. “Ik heb Whitney als artieste niet meer meegemaakt, maar op basis van wat ik ervan heb gezien, gehoord en gelezen was het een fantastische artieste met een geweldige stem die in haar nummers indrukwekkend kon uithalen. ‘I Have Nothing’ is een goed voorbeeld van een song waar ik zelf eens alle registers kan opentrekken op een moderne, eigentijdse manier. Heerlijk! Vandaag is het nummer beschikbaar. De videoclip delen we komende vrijdag 2 juni 2023 via mijn socials”, zegt Zita die dit weekend haar opwachting maakt op het HAPFestival.