Single: High beams - Captain

high beams

Aanstaande vrijdag 17 maart verschijnt 'High Beams', de eerste single van CAPTAIN op Gentlemen Recordings. De Britten zijn onlangs vastgelegd door het Rotterdamse label, en High Beams is het eerste wapenfeit op weg naar het later dit jaar te verschijnen album van de band. 

In 2006 kwam debuutalbum This Is Hazelville uit, een veelgeprezen album dat in de UK Top 40 terecht kwam. Vervolgens brak een mindere goede tijd aan, met een platendeal waardoor het tweede album opgesloten raakte in de kluizen van de platenmaatschappij. Daarnaast verloren ze ook nog hun geliefde en getalenteerde gitarist Mario Athanasiou aan kanker.

Maar Captain is nog springlevend
Na hun zangerige laatste plaat, For Irini - geschreven en geproduceerd om geld in te zamelen voor de afdeling waarop Mario werd behandeld - ziet 2023 een welkome terugkeer met nieuwe gitarist Seb Wesson aan boord en een geluid dat verjongd, verheven en frisser is dan ooit.

De debuutplaat werd vooral geroemd om het onmiskenbare duel-vocale geluid van Rik Flynn en Clare Szembek in opbeurende nummers die worden opgemerkt unieke sound binnen de indiepop. Met invloeden die zo uiteenlopend zijn als The Cure, Elliot Smith, Burt Bacharach, Flaming Lips, the Beach Boys en Smashing Pumpkins, zijn hun inspirerende popsongs van de beste soort, in staat om de meest koppige geesten op te vrolijken.

Het aankomende album van de band, dat later dit jaar zal worden uitgebracht via Gentlemen Recordings, is in veel opzichten het echte vervolg op dat machtige debuut in geluid. Deze eerste single 'High Beams' is net zo'n prachtig nummer zoals de band van tevoren had bedacht, gemaakt om Captain's zalig, emotioneel en episch geluid op een door te trekken. Volgens de band is dit precies wat de wereld nodig heeft in deze zorgelijke tijden. 

High Beams is vanaf vrijdag 17 maart beschikbaar op alle streamingplatforms en als digital single te koop in de Gentlemen Webshop: https://www.gentlemenrecordings.com/shop.