Single: Geest - Julie De Donder

geest

Met ‘Voltooid Verleden Tijd’ bracht de 21-jarige Affligemse Julie De Donder vorig jaar al een sterke debuutsingle uit. Met bijna 300.000 volgers en filmpjes die miljoenen keren werden bekeken en massaal gedeeld op TikTok is Julie succesvol op social media. Met haar gloednieuwe single ‘Geest’ onderstreept de dochter van de bekende burgemeester en acteur Walter De Donder dat het menens is met haar muzikale carrière: “Ik voel me helemaal in mijn sas wanneer ik bezig ben met muziek. Die vorm van creativiteit is wat ik in het leven wil doen. Op een gezonde manier ben ik behoorlijk ambitieus. Met de steun van mijn volgers, maar ook de media die mijn debuutsingle goed onthaalde en vakmensen, zoals mijn producer Yannic Fonderie (Clouseau, Bart Peeters, e.v.a.) en mijn vader, schrijf ik verder aan mijn soloverhaal. Het mooie van de song is dat iedereen zijn eigen droom kan maken van ‘Geest’. Yannic verzorgde inderdaad opnieuw de productie van dit fris, eigentijdse nummer dat vanaf vandaag digitaal beschikbaar is”, zegt Julie De Donder enthousiast.

Papa 
“Soms zijn het dingen die ik zelf beleef of pure fantasie (lacht). Ik schrijf eerst de verhaallijn en dat is vaak in het Engels. Vraag me niet waarom, maar dat werkt bij mij het beste. De teksten worden achteraf nog bijgestuurd of bijgeschaafd, iets waar mijn vader mij vaak bij helpt met zijn taalgevoel en ervaring. Verder moeit hij zich niet (lacht), maar steunt hij me wel onvoorwaardelijk in mijn muziek. We hebben een sterke band en ik ben ook ontzettend trots op wat hij al heeft bereikt. Als burgemeester, maar ook in diezelfde hoedanigheid als acteur (Walter De Donder speelt o.a. al jaren de burgemeester in ‘Samson & Gert’ en de hoofdrol in ‘Kabouter Plop’). Hij motiveert en steunt mij, maar geeft me vooral ook de vrijheid om mijn eigen muzikale vleugels uit te slaan. Papa is kritisch in wat ik doe. Hij kraait nooit te vroeg victorie. Voor hem worden de prijzen uitgedeeld aan de meet, weet je wel (lacht). Ik weet dat hij het fantastisch vindt wat ik presteer of wanneer ik in m’n eentje, achter de piano, zoek naar de juiste vibe. Ik ben inderdaad ‘de dochter van’. Ik zal dat altijd blijven (lacht), maar daarnaast is er ook nog Julie De Donder. De singer-songwriter die haar eigen pad zoekt en bewandelt. Eentje die haar eigen vleugels uitslaat en mensen wil raken met liedjes, teksten en emoties”, zegt de gemotiveerde twintiger met een brede glimlach.

Geest 
Met de producer Yannic Fonderie, de man die in het verleden al samenwerkte met o.a. Clouseau, Bart Peeters, Marcel Vanthilt e.v.a., werd de ‘Geest’ van Julies nieuwste single tot muzikaal leven gewekt: “De track past perfect bij de vibe die ik in mijn hoofd heb. Dat moet, want anders werkt het niet (lacht). ‘Voltooid Verleden Tijd’, mijn debuutsingle, ging over bedrog en teleurstelling in een relatie. Op socials haalde het nummer veel views, dankzij de videoclip die we opnamen op een unieke locatie. ‘Geest’ roept dromen op, klinkt en is daardoor veel mysterieuzer. Soms vergeten we onze dromen. Anderen komen vaker terug. Er zijn er die je voor jezelf houdt of die abrupt worden afgebroken. Voor mij zijn er geen minpunten aan muziek maken. Het is een proces. Het zoeken, herbeginnen, nadenken, schaven, boetseren tot het lukt. Dat geeft me gek genoeg innerlijke rust. Daarna geef je je werkstuk in handen van de producer. Met Yannic klikte het al vanaf het begin. Naast zijn ervaring begrijpt hij precies wat ik wil en hoe een song moet klinken. Muziek maken is een continu proces. Er liggen nog nummers klaar om uit te brengen. Het feit dat Yannic en nog een rist andere mensen uit het vak zeggen dat ik talent heb en moet doorgaan met die muziek, doet deugd en motiveert mij eens te meer. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op ‘Geest’. Wat mij betreft is het verhaal nu al geslaagd, want ik vind het zelf een nummer dat perfect past in mijn muzikale plaatje. Blij dat ik deze weer kan delen met velen.”

De nieuwe single ‘Geest’ van Julie De Donder verscheen op De Donder Music en is nu digitaal beschikbaar. 
'Geest' van Julie De Donder is beschikbaar via alle bekende muziekplatformen.

Volg Julie De Donder op TikTok: https://www.tiktok.com/@julieddonder