Single: Fame - Hunter Falls

fame

Ondanks de lockdown heeft Hunter Falls niet stilgezeten. Overdag heeft hij een full time job, waarbij hij het geluk heeft flexibele uren te hebben. Daardoor kan je de getalenteerde songwriter meestal vanaf 18u terugvinden in de studio om muziek te schrijven. Vaak is hij rond 4u ’s ochtends klaar en gaat hij dan pas slapen om de volgende dag terug te gaan werken. “Een heel hectisch leven”, vertelt Hunter Falls. “Voor er sprake was van Covid-19 zag ik mijn vriendin zo’n 2 uur per dag. In het begin is dat allemaal geen probleem, maar na enkele jaren begon dat soms toch door te wegen en ontstonden er frustraties. Zij is ook muzikante, waardoor ik gelukkig op heel veel begrip kan rekenen. Ze begrijpt als geen ander hoe het is om keihard te werken om onze doelen te bereiken. In mijn nieuwe single 'Fame' zing ik over de roem als artiest. Iets waar ik wel van zou willen proeven (lacht)."

"Als kind stond ik al te zingen waar en wanneer dat kon, veelal voor een publiek. Wat een gelukzalig gevoel is dat om een applaus te krijgen voor jouw werk. Mensen die mijn muziek appreciëren, dat is het beste gevoel dat er is. Daarvoor moeten we soms veel opgeven en daarover gaat het nummer. Ik zie het leven als een trein. Bij elk station stappen er mensen af die je dan moet laten gaan, maar stappen er ook nieuwe passagiers op die meereizen. Mijn vriendin houdt zielsveel van mij en zal me altijd steunen, wat er ook gebeurt. Gelukkig reist zij nog steeds met me mee”, zegt Hunter Falls met de glimlach.

Optredens
“Het nieuws dat binnenkort opnieuw festivals en optredens mogen doorgaan, kwam binnen als een verademing. Als muziekliefhebber kan ik wel algemeen zeggen dat we dit echt nodig hadden. Terug onder de mensen komen en genieten van een optreden, geweldig! Ik heb het gevoel dat we door de veel te lang durende lockdown botter zijn geworden tegen elkaar. Mijn eerste optreden wil ik er dan ook keihard invliegen, met heel wat interactie met het publiek. Het wordt één groot feest, al vind ik het wel belangrijk om er ook even bij stil te staan hoe blij we mogen zijn dat zoiets ‘normaals’ terug door zal kunnen gaan. We missen pas iets wanneer het er niet meer is, dat geldt eigenlijk voor alles in het leven”, zegt Hunter Falls.

Het universum
Sommige mensen zijn blij met hun 9 to 5 job, anderen willen de wereld veroveren. Maar niet Hunter Falls, hij mikt nog nét ietsje hoger. “Ik wil het universum veroveren”, zegt hij volmondig en zelfzeker. “Ik wil aan de top van de top staan en in hetzelfde rijtje genoemd worden als Elvis Presley, Prince en Whitney Houston. Dat zijn legendarische artiesten. Ik vergelijk mijn eigen talent niet met dat van hen, want ik weet dat de weg nog lang is. Maar, dat is wel het ultieme doel dat ik me stel. Ik vind dat je de lat zo hoog mogelijk voor jezelf moet leggen. Dat doel wil ik bereiken door mijn ziel in mijn muziek te leggen. Door muziek te brengen waarin mensen zich herkennen en die emoties opwekt. Het draait niet om mijzelf als artiest, maar het draait om de gevoelens die worden opgewekt bij mijn muziek, gevoelens waar anderen niet zelf de woorden voor vinden om die te uiten.

Nieuw materiaal
Om de 2 maanden komt er een nieuwe plaat uit. Dat is een heel bewuste strategie volgens Hunter, zo blijft hij relevant en kan hij zijn emoties blijven kanaliseren. Hunter Falls leeft voor muziek en heeft heel wat te vertellen, daarom brengt de artiest zo’n 6 singles per jaar uit. “Zo voelt het ook alsof het om de 2 maanden mijn verjaardag is”, sluit Hunter Falls met een knipoog af.

'Fame', de nieuwe single van Hunter Falls, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.