Single: De ver van mijn bed show - Amaryllis Temmerman

ver van mijn bed

Eindelijk weer een nieuw nummer van Amaryllis Temmerman! Ditmaal een vrolijk liedje, mét een geweten. Amaryllis schreef voor het eerst samen met Joes Brands en Geert Vanloffelt (De Geest). Dat leverde meteen calypso vibes op met een positieve knipoog en hier en daar wat zwarte humor. Hier zit je goed in de ver van mijn bed show. Erger je niet langer blauw. Het leven is geen spelprogramma … als je verliest is dat echt, maar als je wint, gelukkig ook. Tom Vanstiphout (Milow, Brian Ferry) bleef haar vaste waarde op productioneel vlak.

Amaryllis Temmerman over deze song: “Nu we stilaan ontwaken in de post – coronawereld, valt het me op hoe klein mijn eigen wereldje geworden was. Alle dingen die me tot vorig jaar erg bezig hielden: het werd het afgelopen jaar allemaal “de ver van mijn bed show”. De grote thema s van onze planeet en samenleving, weggemoffeld achter een mondkapje, in lockdown gezet. Vanuit ons veilige kleine wereldje leek het wel of je kon kiezen wat je nog aan je hart liet komen. Als je maar geen corona kreeg en digitale knuffels heen en weer stuurde. Wel, weg met die corona kilo’s en heupwiegend de zomer tegemoet!”

Songschrijvers: Amaryllis Temmerman, Joes Brands en Geert Vanloffelt (De Geest)
Productie: Tom Vanstiphout
Label: Plansjee

Videoclip:
Amaryllis Temmerman werkte ook dit keer samen met haar broer Bert Temmerman voor de bijhorende clip. Ze gingen zelfs nog een stapje verder, en broer Bert stond zowel vóór als achter de camera. Recycleren noemen ze dat....

Bert Temmerman: "Als je grote, lieve zus je vraagt om een muziekvideo met haar op te nemen, dan doe je dat zonder blikken of blozen. Als ze je daarbij nog eens vraagt om meer dan de helft van de tijd zélf in beeld rond te hossen, dan ... doe je dat met de juiste blikken, zonder al te veel blozen? Of hoe ik mij alweer heb laten verleiden door een project waarbij ik deze keer zo goed als alles voor eigen rekening moest gaan nemen. Zowel achter als vóór de camera"